Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 13.2.

helsinki

Martti Vesala Soundpost Quintet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki13.2. Klo 21:00

Martti Vesala – trumpetti

Petri Puolitaival – saksofonit

Joonas Haavisto – piano

Juho Kivivuori – basso

Ville Pynssi – rummut

kangasala

Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet,Kangasala-talo, kangasala13.2. Klo 19:00

keikka

Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet tarjoilevat liekehtiviä jazzlaulelmia uudelta Ligger du fortfarande i sängen! -levyltään tunnelmallisessa Kangasala-salissa keskiviikkona 13.2. klo 19. Konsertti on yhtyeen ainoa kevään aikana Tampereen seudulla. Ligger du fortfarande i sängen! oli ehdolla vuoden 2018 Jazz-Emma-palkinnon saajaksi.

Monipuolinen tulkitsija, Emma-palkittu laulaja Emma Salokoski on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterin solistina kuin rock-festivaalien päälavoilla. Teosto-palkitussa yhtyeessä soittavat suomalaisen jazz-musiikin eturivin nimet Tuomo Prättälä (piano), Verneri Pohjola (puhallinsoittimet), Olavi Louhivuori (rummut) sekä Antti Lötjönen (basso). Marraskuussa 2018 julkaistun Ligger du fortfarande i sängen! -levyn kappaleet ammentavat ruotsinkielisen runouden maailmasta. Lauluteksteinä kuullaan runoja klassikkonimiltä kuten Edith Södergranilta ja Elmer Diktoniukselta, mutta myöseläviltä runoilijoilta, joiden näkökulmat ovat omiaan käsittelemään tämän päivän haasteita ja kipupisteitä. Emma Salokoski on valinnut tekstit, joihin yhtye on säveltänyt musiikin. Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet julkaisi ensimmäisen yhteisalbuminsa Vi sålde våra hemman vuonna 2009. Albumilla versioitiin ruotsalaisia kansanlauluja omaäänisesti pohjoismaisella jazz-otteella. Projekti keräsi laajalti kiitosta sekä kuulijoilta että kriitikoilta.

oulu

Jazzliiton kiertueella Gourmet,Vanha Paloasema Bar, oulu13.2. Klo 20:00

keikka

GOURMET Jazzliiton kiertueella  

Vuonna 1997 perustettu Gourmet julkaisi huhtikuussa 2018 neljännen albuminsa En garde, joka edeltäjiensä tavoin sisältää yhtyeen perustajien Mikko Innasen ja Esa Onttosen sävellyksiä. Jo 15 vuotta nykyisessä kokoonpanossaan – Innanen (saksofoni), Onttonen (kitara), Veli Kujala (harmonikka), Ilmari Pohjola (pasuuna), Petri Keskitalo (tuuba), Mika Kallio (rummut) – toimineen yhtyeen tyyli on alusta alkaen onnistunut välttämään tiukkaa lokerointia. Levy- ja konserttiarvioissa kuusikon musiikissa onkin havaittu niin elokuvallisia sävyjä, iskelmää, marssia ja rautalankaa kuin viitteitä Pariisin ja New Orleansin musiikkiperinteiden suuntiin. Ennen kaikkea Gourmet on kuitenkin jazzyhtye, jolle jazz on ennemminkin asenne kuin musiikkityyli. 

En garde -albumi ja sitä seuranneet festivaaliesiintymiset Ranskassa ja Suomessa saivat erinomaisen vastaanoton niin yleisöltä kuin lehdistöltäkin. "Gourmet on Suomen oloissa omaa luokkaansa", kirjoitti Helsingin Sanomat viiden tähden arviossaan levystä. SuomiJazz.comin mukaan "yhtye on yksi suomalaisen rytmimusiikin tärkeimmistä instituutioista" kuvaillessaan Gourmet'n esiintymistä vuoden 2018 Raahen Rantajatseilla. 

Yhtyeen edellisen, vuonna 2011 julkaistun Cosmopolitan Sideshow -levyn jälkeen Gourmet on esiintynyt pääkaupunkiseudun lisäksi enimmäkseen ulkomailla, kuten Belgiassa, Hollannissa, Itävällassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa ja Marokossa, jossa yhtye esiintyi yhdessä marrakeshilaisen Bnet Houariyat -yhtyeen kanssa. 

Suomen Jazzliiton kiertueella helmikuussa 2019 Gourmet esittää En garde -sävellysten ja vanhempien Gourmet-klassikoiden lisäksi uusia ennenkuulumattomia ja -kuulemattomia sävellyksiä. 

Mikko Innanen – saksofoni, Esa Onttonen – kitara, Ilmari Pohjola – pasuuna, Harri Kuusijärvi – harmonikka, Petri Keskitalo – tuuba, Mika Kallio – rummut

salo

SaloJazz: VARRE VARTIAINEN TRIO,Bar Bizarre, salo13.2. Klo 19:00

Varre Vartiainen Trio

keikka

Liput 12€/5€ (opisk), jäsen 10€

Varre Vartiainen: kitara

Timo Hirvonen: basso

Jussi Lehtonen: rummut

Liput ovelta 60 min ennen konserttia tai lippuautomaatti.fi/salojazz

Kitaristi Varre Vartiainen on monille tuttu musiikin moniottelija, luotettu bändien kapellimestari ja sessioiden takuumies. Vartiaisen mukana Salossa musisoi Koko Jazz Clubin luottokomppi Lehtonen ja Hirvonen. 

Vartiaisen sävellysten lisäksi trio versioi sovituksiaan amerikkalaisesta laulukirjasta. Vaikutteita kuullaan myös soulista ja funkrytmeistä