Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 27.2.

helsinki

Ilmiliekki Quartet äänittää uuden levynsä livenä G Livelabissa joten nyt voit olla mukana todistamassa hienoa ja ainutlaatuista tapausta. Yleisöjä yli genrerajojen sytyttävä Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän kärkinimiin. Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä jazzmuusikoista koostuvan kvartetin voima kumpuaa ensemble-työskentelystä sekä näkemysten, asenteen ja rohkeuden jakamisesta, mikä synnyttää poikkeuksellisen luovaa ja ilmaisuvoimaista musiikkia.

Jukka Perko 50 v - jazzia ja elämää!,Koko Jazz Club, helsinki27.2. Klo 20:00

Jukka Perko & Hurmio-Orkesteri

Perko Pyysalo Poppoo

keikka

Jukka Perko juhlistaa 50-vuotissyntymäpäiväänsä ainutlaatuisella konsertilla

Suomen merkittävimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko juhlii ensimmäistä 50-vuotista taivaltaan erikoisillassa, joka järjestetään Helsingin Koko Jazz Clubilla tiistaina 27.2.18. Lavalla nähdään ja kuullaan Jukan lisäksi aimo liuta hänen soittokumppaneitaan vuosien varrelta tähän päivään.

Illan aikana esiintyvät alkuperäisissä kokoonpanoissaan mm. vuonna 1993 perustettu, yksi silloisen uuden jazzsukupolven tunnetuimmista ja menestyneimmistä suomalaisista jazzyhtyeistä Perko-Pyysalo Poppoo sekä kaikkien aikojen ensimmäisen suomalaislevytyksen arvostetulle Blue Note -levymerkille tehnyt Hurmio-orkesteri. Näiden yhtyeiden lisäksi kuullaan useita yllätysesiintyjiä, joiden henkilöllisyys paljastetaan vasta paikan päällä.

”Muistan hyvin, kuinka oman isäni täyttäessä taannoin 50 vuotta pohdin hänen olevan aivan ikäloppu. Sellainen varmaan olen monen nuoremman silmissä nyt minäkin, vaikkei siltä itsestä vielä tunnukaan. Kuitenkin elämän yksi tärkeistä päämääristä eli omaksi itsekseen kasvaminen vaatii meiltä vuosia jos kymmeniäkin. Ja siinä suurena apuna ja peilinä ovat kollegat, joiden kautta voi tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Hyvässä ja pahassa. Siksi on merkityksellistä voida juhlia heidän kanssaan tätä suurta hetkeä. Ihmisenä, joka nyt 50-vuotiaana olen”, kuvailee Jukka Perko.

Illan pääsylipputulot lahjoitetaan Kirkon ulkomaanavun katastrofirahastoon.


Jukka Perko 50 v - jazzia ja elämää!

Koko Jazz Club
Hämeentie 2, Helsinki

Tiistaina 27.2.18
Ovet auki klo 19.30
Showtime klo 20.00

 

Jazz Finland Tour: Jussi Lehtonen Band,Malmitalo, helsinki27.2. Klo 19:00

keikka

Rumpali-säveltäjä Jussi Lehtosen luotsaama kokoonpano Jussi Lehtonen Band esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella ympäri Suomen 20.2.–9.3. Peräti 11 paikkakunnalla esiintyvän yhtyeen riveissä kuullaan Lehtosen lisäksi neljää muuta kotimaista jazzin ykkösliigan soittajaa, pianisti Aki Rissasta, saksofonisti Joonatan Rautiota, kitaristi Teemu Viinikaista sekä basisti Jori Huhtalaa. Muun muassa Jyväskylään, Ouluun ja Saloon rantautuva kiertue on kokoonpanolle ensimmäinen näin mittava Suomen-kiertue.

Suomen eturivin rumpaleihin lukeutuva Jussi Lehtonen (s. 1977) on tunnettu moniulotteisena muusikkona, jolla syvällinen perinnetietous yhdistyy suvereeniin instrumentin hallintaan. Energisellä ja svengaavalla Lehtosella on runsaasti kokemusta erikokoisten yhtyeiden kanssa työskentelystä, ja hän onkin esiintynyt lukuisten kansainvälisten ja kotimaisten huippumuusikoiden kanssa. Esimerkkinä tästä on yhteistyö arvostetun amerikkalaissaksofonisti Dave Liebmanin kanssa, jonka kanssa Lehtonen, pianisti Aki Rissanen sekä Jori Huhtala julkaisivat vuonna 2014 projektin nimeä kantavan albumin, joilla kuultiin myös Lehtosen sävellyksiä ja sovituksia. Samana vuonna Lehtonen julkaisi levyn myös Koko Jazz Orchestran kanssa, jolle hän myös sävelsi materiaalia. Omien yhtyeidensä lisäksi Lehtonen soittaa muun muassa Eero Koivistoisen, Jukkis Uotilan ja Severi Pyysalon yhtyeissä.

Aktiivisesti oman sävellystuotantonsa kanssa työskennellyt Lehtonen on julkaissut tähän mennessä kolme soololevyä: vuonna 2009 albumin Firstborn, vuonna 2013 This Time sekä vuoden 2017 lopulla tuoreimman Move on. Uusimmalla, loppuvuodesta 2017 julkaistulla Move On -albumilla Lehtonen palaa saman kokoonpanon pariin kuin ensilevyllään, ja albumin materiaali onkin kirjoitettu juuri nämä muusikot mielessä. Nämä kotimaisen jazzmusiikin huiput, Joonatan Rautio, Teemu Viinikainen, Aki Rissanen ja Jori Huhtala yhdistettynä yhtyejohtaja Lehtoseen loihtivat yhdessä esille voimakkaita sävyjä ja intensiteettiä, jossa jokaisen soittajan vahvuudet pääsevät kauniisti esille.

Ti 20.2. klo 19 Kangasala, Kangasala-talo
Ke 21.2. klo 19 Seinäjoki, Hotelli Alma
To 22.2. klo 20 Jyväskylä, Poppari
Pe 23.2. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema
La 24.2. klo 21:30 Joensuu, Teatteriravintolan terassi
Su 25.2. klo 19 Savonlinna, Wanha Kasino
 
Ti 27.2. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Ke 28.2. klo 20 Kuopio, King's Crown
To 1.3. klo 19 Salo, Veturitallit
Pe 2.3. klo 19 Espoo, Tapiola Garden
 
To 8.3. klo 19 Helsinki, Koko Jazz Club
Pe 9.3.klo 19 Turku Jazz Festival, Logomo