Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 23.2.

helsinki

Mikko Sarvanne Hip Company, Outomuru feat. Elia,Kulttuuritehdas Korjaamo, helsinki23.2. Klo 19:00

Mikko Sarvanne Hip Company

Outomuru feat Elia

keikka

Harvoin keikkaileva kehuttu suuryhtye tunnetaan Muovibabylon-albumistaan ja rajoja rikkovista esiintymisistään. Korjaamon-keikalla luvassa on uutta materiaalia nuorilta säveltäjiltä.

Säveltäjä Mikko Sarvanteen johtama Mikko Sarvanne Hip Company esiintyy Kulttuuritehdas Korjaamon Vintillä perjantaina 23.2. Kyseessä on lukuisia kotimaisen jazzin tulevaisuuden huippunimiä sisältävä suuri jazz-yhtye, joka on julkaissut tähän mennessä yhden instrumentaalilevyn ja runoilija Beibi P:n kanssa yhdessä toteutetun Muovibabylon-albumin, jonka myötä kollektiivi toteutti kokonaistaideteoksen We Jazz -festivaalilla joulukuussa 2016. Vuonna 2014 We Jazz Rising Star -arvonimellä palkittu Mikko Sarvanne Hip Company esittää Korjaamolla jo julkaistujen sävellysten ohella uutta musiikkia Sarvanteelta, rumpali Joonas Leppäseltä ja ruotsalaissaksofonisiti Pelle Westliniltä.

"Konsertissa laajennetaan Hip Companyn tapaa soittaa ja olla", Sarvanne kertoo. "Tyylillisesti luvassa on monenlaista musiikkia, jonka juuret ovat niin jazzissa kuin indierockissa tai J.S. Bachin koraaleissa. Kaiken nivoo yhteen tinkimätön soittamisen asenne ja pyrkimys vahvaan tunteiden välittämiseen."

Mikko Sarvanne Hip Companyn ohella Korjaamolla esiintyy yhtyeessä vaikuttavan basisti Mikael Saastamoisen tuore kokoonpano Outomuru vieraanaan viulisti Elias Riipinen eli Elia. Bändin omien sanojen mukaan yhdistelmän esiintyminen tulee olemaan "herkkä yhteentörmäys".

Mikko Sarvanne (s. 1992) on helsinkiläinen jazzsäveltäjä, kapellimestari ja kitaristi. Hänet tunnetaan kaksi albumia julkaiseen Hip Company -yhtyeen kapellimestarina. Yhtye on esiintynyt mm. We Jazz -festivaalilla, Helsinki Design Weekillä, Viapori Jazzissa ja Turku Jazz -festivaalilla. Hiljattain Sarvanne oli esillä yhtenä Sibafestin menestyksekkään Future Of Jazz -konsertin säveltäjistä. Sarvanne opiskelee jazzsävellystä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

 

Mikko Sarvanne Hip Company
Outomuru feat. Elia
pe 23.2. klo 19, Kulttuuritehdas Korjaamo / Vintti (Töölönkatu 51 A, Helsinki)
Liput 10 € / 9 €, ennakot Tiketti
Tapahtuma Facebookissa

MIKKO SARVANNE HIP COMPANY
Joona Kilponen, trumpetti / Tomi Nikku, trumpetti / Jasmin Afaneh, trumpetti / Miika Hyttinen, pasuuna / Frans Thomsson, alttosaksofoni / Ukko Heinonen, tenorisaksofoni / Jarno Tikka, tenorisaksofoni / Anni Thomsson, baritonisaksofoni / Teemu Kekkonen, piano / Mikael Saastamoinen, basso / Sami Nummela, rummut / Mikko Sarvanne, sävellykset ja yhtyeenjohto

OUTOMURU FEAT. ELIA
Mikael Saastamoinen, basso / Elias Riipinen, viulu ja efektit / Marçal Xirau, kitara ja efektit / Jordi Pallares, rummut

oulu

Jazz Finland Tour: Jussi Lehtonen Band,Vanha Paloasema, oulu23.2. Klo 20:00

keikka

Rumpali-säveltäjä Jussi Lehtosen luotsaama kokoonpano Jussi Lehtonen Band esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella ympäri Suomen 20.2.–9.3. Peräti 11 paikkakunnalla esiintyvän yhtyeen riveissä kuullaan Lehtosen lisäksi neljää muuta kotimaista jazzin ykkösliigan soittajaa, pianisti Aki Rissasta, saksofonisti Joonatan Rautiota, kitaristi Teemu Viinikaista sekä basisti Jori Huhtalaa. Muun muassa Jyväskylään, Ouluun ja Saloon rantautuva kiertue on kokoonpanolle ensimmäinen näin mittava Suomen-kiertue.

Suomen eturivin rumpaleihin lukeutuva Jussi Lehtonen (s. 1977) on tunnettu moniulotteisena muusikkona, jolla syvällinen perinnetietous yhdistyy suvereeniin instrumentin hallintaan. Energisellä ja svengaavalla Lehtosella on runsaasti kokemusta erikokoisten yhtyeiden kanssa työskentelystä, ja hän onkin esiintynyt lukuisten kansainvälisten ja kotimaisten huippumuusikoiden kanssa. Esimerkkinä tästä on yhteistyö arvostetun amerikkalaissaksofonisti Dave Liebmanin kanssa, jonka kanssa Lehtonen, pianisti Aki Rissanen sekä Jori Huhtala julkaisivat vuonna 2014 projektin nimeä kantavan albumin, joilla kuultiin myös Lehtosen sävellyksiä ja sovituksia. Samana vuonna Lehtonen julkaisi levyn myös Koko Jazz Orchestran kanssa, jolle hän myös sävelsi materiaalia. Omien yhtyeidensä lisäksi Lehtonen soittaa muun muassa Eero Koivistoisen, Jukkis Uotilan ja Severi Pyysalon yhtyeissä.

Aktiivisesti oman sävellystuotantonsa kanssa työskennellyt Lehtonen on julkaissut tähän mennessä kolme soololevyä: vuonna 2009 albumin Firstborn, vuonna 2013 This Time sekä vuoden 2017 lopulla tuoreimman Move on. Uusimmalla, loppuvuodesta 2017 julkaistulla Move On -albumilla Lehtonen palaa saman kokoonpanon pariin kuin ensilevyllään, ja albumin materiaali onkin kirjoitettu juuri nämä muusikot mielessä. Nämä kotimaisen jazzmusiikin huiput, Joonatan Rautio, Teemu Viinikainen, Aki Rissanen ja Jori Huhtala yhdistettynä yhtyejohtaja Lehtoseen loihtivat yhdessä esille voimakkaita sävyjä ja intensiteettiä, jossa jokaisen soittajan vahvuudet pääsevät kauniisti esille.

Ti 20.2. klo 19 Kangasala, Kangasala-talo
Ke 21.2. klo 19 Seinäjoki, Hotelli Alma
To 22.2. klo 20 Jyväskylä, Poppari
Pe 23.2. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema
La 24.2. klo 21:30 Joensuu, Teatteriravintolan terassi
Su 25.2. klo 19 Savonlinna, Wanha Kasino
 
Ti 27.2. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Ke 28.2. klo 20 Kuopio, King's Crown
To 1.3. klo 19 Salo, Veturitallit
Pe 2.3. klo 19 Espoo, Tapiola Garden
 
To 8.3. klo 19 Helsinki, Koko Jazz Club
Pe 9.3.klo 19 Turku Jazz Festival, Logomo