Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 16.2.

helsinki

Rajaton Jazz -festivaali: Standards from the Great American Songbook / Gianni Gagliardi & Sergei Sokolov Duo,Vuotalo, helsinki16.2. Klo 19:00

Inna Vysotska

The Untouchables

Gianni Gagliardi & Sergei Sokolov Duo

keikka

Huippujazzlaulaja Inna Vysotska ja The Untouchables -kvintetti Saksasta tulkitsevat tunnettuja jazzklassikoita. Näitä kappaleita ovat aiemmin esittäneet mm. Ella Fitzgerald ja muut upeat amerikkalaiset artistit.

Illan aikana syntyy myös uusi jazzduetto, kun tenorisaksofonisti Gianni Gagliardi Barcelonasta sekä jazzpianisti Sergei Sokolov Helsingistä tulkitsevat perinteistä melodista jazzia ja Latinalaisen Amerikan musiikkityylejä.

The Untouchables feat. Inna Vysotska:
Inna Vysotska – laulu
Stepan Shadikyan – trumpetti
Dimitri Suslov – saksofoni
Viktor Bürkland – piano
Marcus Lewyn – kontrabasso
Timo Warnecke – rummut

Gianni Gagliardi & Sergei Sokolov Duo: 
Gianni Gagliardi – tenorisaksofoni
Sergei Sokolov – piano

Kesto: 120 min, sis. väliaika.

turku

Flame Jazz: Jori Huhtala 3,Logomo, turku16.2. Klo 19:00

keikka

Basisti Jori Huhtalan trio on uudenlainen yhtyekonsepti suomalaisella jazzkentällä. Yhtye rakentaa musiikissaan vahvoja tunnelmia ja äänimaisemia, jotka kutsuvat kuulijaansa heittäytymään mielikuviensa vietäväksi. Huhtalan harkitun vähäeleiset sävellykset ja rytmisten kudosten monitahoisuus innostavat yhtyeen jäsenet lennokkaisiin improvisaatioihin. Jori Huhtala 3 julkaisee uuden albuminsa helmikuussa 2018 ja konsertti on osa yhtyeen levynjulkaisukiertuetta.

Kontrabasisti-säveltäjä Jori Huhtala on jo vuosien ajan kuulunut suomalaisten jazzinstrumentalistien kärkikaartiin. Hänen soittoaan on kuultu viime vuosina mm. Eero Koivistoisen, Raoul Björkenheimin, Severi Pyysalon ja Jukkis Uotilan kaltaisten suomalaisen jazzin suurnimien yhtyeissä. Huhtala julkaisi kiitellyn ensialbuminsa yhtyeenjohtajana vuonna 2015 kvintetillä Jori Huhtala 5.

Saksofonisti Jussi Kannaste on yksi suomalaisen nykyjazzin kiistattomia kärkipuhaltajia. Hänen sielukasta ja tarinallista soittoaan on viime vuosina kuultu mm. yhtyeissä Jaska Lukkarinen Trio, Teppo Mäkynen 3TM, sekä KVR (Kannaste-Viinikainen-Riippa).

Pianisti Aki Rissanen on tällä hetkellä kiinnostavimpia suomalaisia jazzartisteja niin kotimaassamme kuin kansainvälisestikin. Hänen oma trionsa on julkaissut juuri toisen albuminsa ja esiintyy aktiivisesti ympäri maailman. Omien yhtyeidensä lisäksi Rissasen taiturimaista työskentelyä on todistettu mm. Verneri Pohjolan, Mikko Hassisen ja Lauri Porran yhtyeissä.

Jori Huhtala, sävellykset ja kontrabasso
Jussi Kannaste, saksofonit
Aki Rissanen, flyygeli

Liput: Ticketmaster ja ovelta klo 18 alkaen. Normaali 17,5 € / eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 € / S-etu 15 € (max 2 etua / kortti).

Konsertti järjestetään Move 1 -salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.