Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 9.2.

espoo

April Jazz Club: Jori Huhtala 3,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo9.2. Klo 19:00

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Jori Huhtala 3

Basisti Jori Huhtalan trio on uudenlainen yhtyekonsepti kotimaisella jazzkentällä. Trio rakentaa musiikissaan vahvoja tunnelmia ja äänimaisemia, jotka kutsuvat kuulijaansa heittäytymään mielikuviensa vietäväksi. Huhtalan sävellyksissä yhdistyvät harkittu vähäeleisyys sekä monitahoisesti polveileva rytmikkyys, jotka antavat pohjan yhtyeen jäsenten lennokkaille improvisaatioille. Jori Huhtala 3 julkaisee uuden albuminsa helmikuussa 2018 ja kiertää Suomea kuuden konsertin kiertueella.

Kontrabasisti-säveltäjä Jori Huhtala on jo vuosien ajan kuulunut suomalaisten jazzinstrumentalistien kovimpaan joukkoon. Hänen soittoaan on kuultu viime vuosina muiden muassa Eero Koivistoisen, Severi Pyysalon ja Jukkis Uotilan kaltaisten kotimaisten jazzin suurnimien yhtyeissä. Saksofonisti Jussi Kannasteen sielukas ja tarinallinen ilmaisu on ollut tärkeässä roolissa useissa mainetta niittäneissä kokoonpanoissa kuten Jaska Lukkarinen Triossa. Pianisti Aki Rissanen on tällä hetkellä kiinnostavimpia jazzartisteja niin kotimaisilla- kuin kansainvälisillä vesillä. Rissasen oma trio on julkaissut hiljattain toisen albuminsa, jonka myötä yhtye esiintyy aktiivisesti ympäri maailman. Trion edellinen pitkäsoitto “Amorandom” poiki EMMA-palkinnon vuoden parhaana jazzalbumina.

Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkomyynti alkaa 18.1.2018 (Lippu.fi)
Tapahtuma on ikärajaton

Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta: https://s-varaukset.fi/online/reservation/fi/192. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

helsinki

Peela & Odd Brew,Vuotalo, helsinki9.2. Klo 19:00

Peela

Old Brew

Helsinkiläinen jazzfuusio-yhtye Peela ja jyväskyläläislähtöinen instrumentaaliyhtye Odd Brew tarjoilevat klubi-illan täynnä improvisaatiota ja yllätyksiä. Peela on helsinkiläinen jazzfuusio-yhtye joka koostuu kyvykkäistä nuorista soittajista Sibelius-Akatemiasta ja Pop&Jazz Konservatoriosta. Heidän sävellyksissään kuuluu vaikutteita esim. Snarky Puppyn, Pat Methenyn ja Robert Glasperin musiikista. Peelan musiikki sisältää paljon improvisaatiota ja tuo aina mukanaan pieniä yllätyksiä! Odd Brew on vuonna 2015 perustettu jyväskyläläislähtöinen instrumentaaliyhtye, joka keräilee raaka-aineita musiikkiinsa laajalta skaalalta: listahittipopista, klassisesta musiikista, kansanmusiikista, länsiafrikkalaisista perinteistä, progesta sekä kasarifuusiosta ja lätkii ne kaikki jazz-entsyymien marinoitavaksi. Kvintetin voimin tarjoiltavat lopulliset käymistuotteet on tarkoitettu nautittavaksi raikkain korvin. Yhtyeen sävellykset ja/tai sovitukset ovat kosketinsoittaja Santeri Kaipiaisen käsialaa. Esikois-EP "Koemaisto" näki päivänvalon kesän kynnyksellä 2017 ja sen aloitusraita E12 pääsi kesäkuussa amerikkalaisen Modern Jazz Today -ohjelman soittoon yli 30 radiotaajuudelle.

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoilusta.

Ovet avataan klo 18.30. Kesto: 120 min, sis. väliaika.


salo

Lithium Feat Manuel Dunkel + André Fernandes,Kulttuuritalo Kiva, salo9.2. Klo 19:00

keikka

Liput 12€/5€

Manuel Dunkel saksofoni
Andre Fernandes kitara
Alexi Tuomarila piano
Jonne Taavitsainen rummut
Joonas Tuuri basso

Lithium julkaisee debyyttialbumin "Red" Hollantilaiselle Challenge Records -yhtiölle tammikuussa 2018.

https://www.lithiumofficial.com

_"Lithium may be my new favorite group... Each instrument seemed to move
on its own, in its own space. In some magical way, however, they
complement each other"
- HELSINGIN SANOMAT, FI

_"Make a note: Alexi Tuomarila is one next big deals on jazz piano"
- THE JAZZ TIME

_"Guitarist André Fernandes is becoming a signifigant international
player in jazz"
- ALL ABOUT JAZZ

turku

Flame Jazz: K.Å.M. Trio (FI/SK/DK),Café Tiljan, turku9.2. Klo 22:00

K.Å.M. Trio

keikka

Mikko ”Gunu” Karjalainen – trumpetti
Johnny Åman (SE) – basso
Anders Mogensen (DK) – rummut

Pohjoismainen K.Å.M. Trio on kolmen ilmaisuvoimaisen jazzmuusikon muodostama yhtye. Viime kesänä Korpo Sea Jazzin taiteellisena johtajana loistanut Mikko ”Gunu” Karjalainen tunnetaan mm. Ricky-Tick Big Bandin sekä Teddy’s West Coastersin jäsenenä. Rumpali Anders Mogensen ja basisti Johnny Åman tuovat kolmikon sointiin skandinaavista svengiä. Omia sävellyksiään esittävä trio tunnetaan ulospäinsuuntautuneesta ja energisestä esiintymisestään, joten luvassa on viihdyttävä ilta huippujazzin parissa.

Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.

Liput: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) ÅST:n lippukassa, Hansakortteli
Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50 €)

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, 2. krs. Ovet klo 21, show klo 22.