Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 21.1.

helsinki

Jazz'n Jam: Gustavson/Strandberg/Ketola/Gustavson,Malmitalo, helsinki21.1. Klo 17:00

Gustavson/Strandberg/Ketola/Gustavson

keikka

Malmitalo Jazz`n Jam

Konsertin anti on tavallista jazzkonserttia mielenkiintoisempi, kun mukaan on saatu tanssija-koreografi Leena Gustavson. Bändin muusikot ovat kosketinsoittaja Jukka Gustavson, rumpali Markus Ketola ja basisti Jan-Olof Strandberg. Leena Gustavson sai tanssitaiteen valtionpalkinnon 2005 ja nykyisin hän esiintyy suhteellisen harvoin, joten tarjolla on nyt harvinainen tilaisuus. Jukka Gustavson nousi suuren yleisön tietoisuuteen 1970-luvulla progressiivista musiikkia soittavasta Wigwam-yhtyeestä. Hänet tunnetaan myös luovana improvisoijana ja improvisoidun musiikin tulkkina. Yhtyeen rumpali Markus Ketola tunnetaan ehkä parhaiten UMO Jazz Orchestrasta, mutta myös lukuisista omista projekteistaan. Jan-Olof Strandberg on tuttu yleisölle lähinnä Strandberg Projectin esiintymisistä sekä levytyksistä Paul Jacsonin, Mel Gaynorin, Armand Sabal-Leccon sekä Michael Manringin kanssa.

Yhtyeen musiikki pohjautuu pääasiassa omiin sävellyksiin sekä luovaan improvisaatioon koreografialla höystettynä.

Leena Gustavson – tanssi & koreografia, Jukka Gustavson – kosketinsoittimet, Jan-Olof Strandberg – pystybasso & bassokitara, Markus Ketola – rummut & lyömäsoittimet


pori

Validi Karkia: Jussi Syren and The Groundbreakers,Porin kaupunginkirjasto, pori21.1. Klo 18:00

Jussi Syren And The Groundbreakers (www)

keikka

Jussi Syren And The Groundbreakers on kansainvälisesti arvostettu bluegrass-yhtye, joka on esiintynyt kuudessa Euroopan maassa ja yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa. Yhtye on julkaissut kymmenen pitkäsoittoa, jotka ovat saaneet highlight-arvioita mm. Country Music People -lehdessä ja Bluegrass Unlimitedissä. Suomalaisille bändi on tuttu mm. Itse valtiaiden tunnusmusiikista ja vuoden 2005 HIM-tribuuttilevystä Heartagrass.

Porin keikalla bändin riveissä on ensi kertaa uusi basisti Tero Mäenpää. Ohjelmisto koostuu pääosin uusimman pitkäsoiton Bluegrass Singerin kappaleista. Bändi luottaa pitkälti bluegrass-perinteeseen, mutta tekee sen omalla tavallaan ja joskus yllättävästikin. Keikalla kuullaan laaja kattaus bluegrassin eri muodoista a cappellasta nopeisiin instrumentaaleihin. Myös paljon radiosoittoa saanut uutuus-sinkku "Words" tullaan kuulemaan konsertissa. Kappale on bluegrass-versiointi F.R.Davidin vuoden 1982 "Europop"-hitistä.

Jussi Syren: laulu, mandoliini
J.P. Putkonen: kitara, taustalaulu
Tauri Oksala: banjo, taustalaulu
Tero Mäenpää: basso, taustalaulu

Liput 15€ (Ennakkotiedustelut 044-2409358, kukkesand at hotmail.com)
Konsertti ovat ikärajaton. Ensimmäisille ilmainen kahvitarjoilu. 
Järjestää Validi Karkia -klubi.

https://www.facebook.com/jussi.syren 
http://syren.fi/