Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Validi Karkia: Juhani Aaltonen & Heikki Sarmanto,Porin kaupunginkirjasto, pori14.1. Klo 16:00

keikka

JUHANI AALTONEN & HEIKKI SARMANTO
Jazzia Jumalan armosta -elämäkertakirjan konsertti, mukana kirjailija Hannu Luntila.

Validi Karkia -klubin sunnuntaimatineassa suomalaisen puhallinlegenda Juhani "Junnu" Aaltosen loppuvuodesta julkaistun elämäkertakirjan Jazzia Jumalan armosta -juhlatilaisuudessa keskustelua kirjan kirjoittaja Hannu Luntialan johdolla, sekä itse maestron Junnun ja hänen kanssaan jo 50 vuotta yhteistyötä tehneen säveltäjä-pianisti Heikki Sarmannon yhteiskonsertti. 

Saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen (s. 1935) on käynyt läpi pitkän taipaleen sotalapsesta kaikkien kunnioittamaksi muusikoksi, joka on säilyttänyt nöyryytensä ja vilpittömyytensä vaikeuksienkin keskellä. Hannu Luntiala tavoittaa Aaltosen elämää ja musiikkia käsittelevässä kirjassaan Jazzia Jumalan armosta Junnun luonteen kaikessa syvyydessään. Teos käy kohteensa viitoittamassa vapaassa hengessä läpi Aaltosen kasvun kymenlaaksolaisesta tanssimuusikosta ja sahatyöläisestä Sibelius–Akatemiaan ja pääkaupungin moderneihin jazzvirtauksiin, jotka mullistivat nuoren puhaltajan taidekäsityksen. Viisikymppisenä Juhani Aaltonen koki vakavan henkisen kriisin, jonka seurauksena hän löysi vuosikymmenten mittaan yhä syvenneen henkilökohtaisen uskon. Vaikka Aaltonen välttää korostamasta hengellisyyttään, se kuuluu hänen musiikkinsa joka tahdissa ja sävelessä.

Konsertin aluksi kirjailija Hannu Luntiala haastattelee Aaltosta ja keskustelee kirjasta. Sen jälkeen Heikki Sarmanto ja Junnu soittavat konsertin, joka koostuu pääasiassa Sarmannon sävellyksistä duon pitkän, jo yli 50 vuotta kestäneen yhteistyön varrelta.

Juhani "Junnu" Aaltonen - puhaltimet
Heikki Sarmanto - piano

Showtime klo 16.00, ovet klo 15.30 (kesto n. 1,5 h)
Liput 15 € (Ennakkotiedustelut 044-2409358, kukkesand(at)hotmail.com)
Konsertti on ikärajaton. Ensimmäisille ilmainen kahvitarjoilu. Järjestää Validi Karkia -klubi.

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.