Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 30.6.

helsinki

Pekko Käppi & KHHL,Keravan kaupunginkirjasto, helsinki30.6. Klo 18:00

Pekko Käppi & KHHL (www)

keikka

Jouhikkovirtuoosi, lauluntekijä Pekko Käppi on yksi suomalaisen nykykansanmusiikin valovoimaisimmista tekijöistä. Käppi julkaisi K:H:H:L (Kuolleitten Hillittömien Hevoisten Luut) -yhtyeen kanssa viime vuonna albumin, joka sukeltaa kuoleman ja rakkauden loitsujen maailmaan. Shamanistista ja vimmaisen tanssittavaa! Konsertti Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa.

 Helsingin Sanomat kuvaili Sanguis meus, mama! -albumia näin:

"Jouhikolle uuden uljaan elämän antaneen Pekko Käpin musiikista on ollut joskus hippusen vaikeaa saada otetta, niin sisäänpäin kääntynyttä hänen hypnoosisoitantansa on ollut. Nyt sellaisesta ei ole tietoakaan. Käppi on tehnyt levyn ensimmäistä kertaa yhdessä bändin kanssa, ja koko homma puhkeaa ulospäin. Nyt jammaa, nyt osuu. Ei muinaisesta suomalaismagiasta kumpuava materiaali mitään purkkapoppia ole vieläkään, onneksi, mutta paljon tukevamman otteen siitä saa. Musiikki on nyt kallellaan riffipohjaiseen bluesiin. Soitto on jäntevää, jopa viettelevää. Erityisen huomion ansaitsee loistelias sointi. Mieleen voivat ehkä tulla Tuomari Nurmio tai Tom Waits, mutta lopulta jouhikon, sikarilaatikkokitaran ja -basson summa sähköisine apuineen on jotakin sellaista, mihin kukaan muu ei pääse.

Pekko Käpin ja K:H:H:L:n – Kuolleitten Hillittömien Hevoisten Luut -yhtyeen – ensimmäinen yhteisponnistus on täysosuma. Jos ulkomaille pitäisi esitellä jotakin hyvin omaperäistä, jotakin hyvin suomalaista ja jotakin hyvin laadukasta musiikkia, Sanguis meus, mama! olisi juuri nyt ykkösvaihtoehto." (Mari Koppinen, HS 1.4.2015).

Vapaa pääsy!

järvenpää

Puistoblues 2016,Järvenpää, järvenpää30.6. Klo 10:30

keikka

BLUESKATU: Kävelykatu Janne, vapaa pääsy
Klo 10.30 Mikko Perkoila ja Vinkulelu | KU-lava
Klo 13.00 Mikko Perkoila ja Vinkulelu | KU-lava
Klo 13.00 Altti Uhlenius | Levytori
Klo 14.00 Puck'it | KU-lava
Klo 15.00 BluesDouble | Levytori
Klo 16.00 Moodz | KU-lava
Klo 17.00 Hank and The Hooks | Levytori
Klo 18.00 Hasu Pehkonen Band | KU-lava

BLUESKLUBI: Blackpool, 7 €
European Blues Challenge -kilpailun esikarsinnat
Emilia Sisco & Helge Tallqvist and His Band
Honey B Family
Jo' Buddy & Home King III feat. Nieminen
Lumberjacks