Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Summer Jazz Club: Kaisa's Machine & Second Wind Quintet,Poppari, jyväskylä21.6. Klo 20:30

Kaisa's Machine (www)

Second Wind Quintet (www)

keikka

Toukokuussa avausklubien kävijäennätyksensä rikkonut Summer Jazz Club valtaa jälleen Popparin, kun tiistaina 21.6. lavalle nousevat Kaisa's Machine sekä Second Wind Quintet. Molemmat bändit koostuvat suomijazzin nuoren polven huipuista: kumpikin yhtye soitti aiemmin keväällä Jazzliiton valitsemana Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-finaalissa Koko Jazz Clubilla.

Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa's Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua vaihto-opiskelemasta New Yorkista. Yhtye työsti viime syksyn ajan liiderinsä säveltämää materiaalia ja ensimmäinen esiintyminen oli helmikuussa 2016 Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla Helsingissä. Mäensivun musiikki on saanut vaikutteensa tämän päivän newyorkilaisesta jazzista, amerikkalaisesta jazzperinteestä ja svengistä sekä pohjoismaisesta melankoliasta ja maailailevasta jazzista. Tärkeässä roolissa ovat myös yhtyeen jäsenten vahvat persoonalliset ilmaisutyylit. Yhtyeen kaikki jäsenet ovat Sibelius-Akatemian jazz-osaston opiskelijoita.

Max Zenger, saksofoni
Mikael Myrskog, piano
Kaisa Mäensivu, basso
Jonatan Sarikoski, rummut

Second Wind Quintet on kitaristi Tommi Tampion luotsaama tuore oman musiikin jazz-kokoonpano. Kokeneista, mutta nälkäisistä soittajista koostuva ryhmä nojaa ilmaisussaan niin modernimpaan ECM:ään ja fuusioon kuin amerikkalaiseen jazz-perinteeseenkin. Muusikoiden erilaiset taustat luovat mielenkiintoisen ja värikkään pohjan improvisaatiolle sekä vuorovaikutukselle. Tällä keikalla rumpali Ilkka Oksasen ja basisti Juuso Rinnan rytmisektion täydentää pianisti Antti Lähdesmäki, ja kvintetin täydentää saksofonisti Adele Sauros, joka tunnetaan muun muassa vastikään ensilevynsä julkaisseesta Katu Kaiku -yhtyeestä, joka voitti Young Nordic Jazz Cometsin Suomen-finaalin vuonna 2015. Yhtyeen jäsenet opiskelevat Metropolia Ammattikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemian jazz-osastolla.

Tommi Tampio, kitara
Adele Sauros, saksofoni
Antti Lähdesmäki, piano
Juuso Rinta, basso
Ilkka Oksanen, rummut

Lipunmyynti alkaa Popparissa 20.30, ensimmäinen keikka alkaa kello 21.00. Liput 8/5 €.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Poppari, Omenahotellit, Jyväskylän Yliopistopaino sekä Kulttuuriyhdistys TUFF! 

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.