Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Koko kesä Kalliossa: Paula Koivuniemi,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki28.8. Klo 21:00

Paula Koivuniemi (www)

keikka

Koko kesä Kalliossa saa upean kruunun, kun lavalle astuu Paula Koivuniemi. Hänen läsnäolonsa ja upea äänensä on täyttänyt suuria areenoita, ja sitäkin harvinaisempaa on kuulla koko kansan suurta suosikkia intiimissä klubiympäristössä. Koko Jazz Orchestraan liittyvät Paulan luottomuusikot kitaristi Varre Vartiainen ja trumpetisti Jukka Eskola.

Koko kesä Kalliossa tuo yhteen koko kansan rakastamat artistit sekä talon oman orkesterin, Koko Jazz Orchestran, jonka ytimen muodostavat vibrafonisti Arttu Takalo, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen. Koko Jazz Orchestra sovittaa jokaisen artistin tuotannon helmiä maustaen ne jazzilla ja luoden näin tuoreen tulkinnan tutuista kappaleista.

Paula Koivuniemi, laulu

Varre Vartiainen, kitara

Jukka Eskola, trumpetti

Arttu Takalo, vibrafoni

Timo Hirvonen, basso

Jussi Lehtonen, rummut

Liput: 20 / 25 € ovelta tai ennakkoon Tiketistä (+ 2 € käsittelykulut).

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Helsingin juhlaviikot: A Night with IiroHuvila-teltta, Tokoinranta, Eläintarhantie 8, helsinki28.8. Klo 19:00

keikka

Iiro Rantala kahden trion - Iiro Rantala Super Trion sekä Iiro Rantala String Trion - luotsina Huvila-teltassa!

Suomen suosituimman jazzmuusikon Iiro Rantalan draivi ja energia hämmästyttävät vuodesta toiseen. Huvila-teltassa vietetään unelmien ilta Iiron kanssa: maestro esiintyy kahden tuoreen, kansainvälisen superkokoonpanon kanssa.

Super Trion tsekkiläinen basistilegenda Miroslav Vitouš on vaikuttanut 1960-luvulta saakka modernin jazzin terävimmässä kärjessä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Mm. Miles Davisin, Chick Corean ja Jan Garbarekin yhtyeissä soittaneen Vitoušin virtuoosimainen tekniikka ja verevä ilmaisu sopivat täydellisesti Rantalan tunnistettavan, leikillisen ja pakahduttavan kauniin soundin rinnalle. Trion viimeistelee saksalainen rumpalisuuruus Wolfgang Haffner.

Lisäksi Iiro tuo Huvilaan vajaan vuoden vanhan String Trio -yhtyeensä. Sen jousisoittimissa kuullaan kahta nuorta rajoja rikkovaa musiikkikomeettaa: puolalaista viulistia Adam Baldychia ja kroatialaista, Wienissä vaikuttavaa sellistiä Asja Valcicia. He sekoittavat klassisen jousisoinnin parhaita piirteitä rantalamaisen töykeän improvisaation kanssa — kauniita melodioita unohtamatta. Huvilassa kuullaan Euroopassa laajalti keikkailleen trion harvinainen Suomen keikka.

Liput: Lippupalvelu alk. 48,50 € toimituskuluineen.

Tähän tilaisuuteen voit ostaa Ravintola Juuren erikoishintaisen aterian etukäteen!

Menu:
Rieskakebabia liha- tai kasvistäytteellä ja punasipulipikkelssiä
Briejuustoa, hillottua omenaa ja karviaista
Kurpitsa-suklaabrownieta ja kahvisiirappia

Menu on tarjolla ennen konserttia, väliajalla ja konsertin jälkeen.

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

LainakengissäMalmitalo, helsinki28.8. Klo 19:00

Ensemble Norma (www)

keikka

Ensemble Norma Lainakengissä – vierainaan jazz-iskelmän legendat Helena Siltala, Seppo Hovi ja Pekka Sarmanto

Konsertissa viiden naisen lauluyhtye sukeltaa saumasukkien, kellohelmojen ja Suomi-filmin aikakaudelle. Ensemble Norman rohkea naisnäkökulma, taiturillinen yhtyelaulu ja valloittava esiintyminen tekevät konsertista elämyksen, jota ei sovi ohittaa!

Inspiraatio Lainakengissä-tribuuttikonserttiin löytyi yhteisestä kiinnostuksesta jazz-iskelmän kulta-aikaa sekä erityisesti sen ajan laulajattaria kohtaan. Miten nykypäivän nainen tulkitsee kanssasisartensa tunnelmia yli 50 vuoden takaa? Se nähdään, kun Ensemble Norma astuu lainakenkiin.

Yhtyeen laaja kesäkiertue päättyy tähän juhlakonserttiin, jossa lisäksi lavalla vierailee jazz-iskelmän legendoista koottu trio.

Ensemble Norma: Virva Immonen, Silja Kulo, Ida Olsonen, Mirva Soininen ja Sini-Maaria Virolainen

sekä

Helena Siltala – laulu, Seppo Hovi – piano ja Pekka Sarmanto – kontrabasso

Liput 15/10 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo

Ala-Malmin tori 1 Helsinki

www.malmitalo.fi

Viapori Jazz: Marian Petrescu solo-duo-trio feat. Joonatan RautioTenalji von Fersen, Suomenlinna, helsinki28.8. Klo 19:00

keikka

Pianosta saa irti paljon säveliä, ja Marian Petrescu soittaa ne kaikki! Jos et ole aiemmin päässyt todistamaan maailmankuulun Marianin ja hänen veljensä Mihain virtuoottista viskositeettia, nyt on tilaisuutesi. Tarjolla Petrescua yksin, kaksin ja kolmin: kirsikkana kakussa lännen nopein saksofonisti Joonatan Rautio tenoreineen.

Marian Petrescu – piano
Joonatan Rautio – saksofonit
Mihai Petrescu – basso
Raimo Väyrynen – rummut

Liput: 25 € / Lippupalvelu

K18.

Viapori Jazz: Pimeä konserttiRuutikellari, Suomenlinna, helsinki28.8. Klo 21:30

keikka

Miltä musiikki kuulostaa pimeässä? Terävöityvätkö muut aistit näkökyvyn puuttuessa? Kuulemmeko enemmän vai kuvittelemmeko enemmän? Tätä tutkii improvisoinnissa ansioitunut kolmikkomme, ja kutsuu yleisöä koehenkilöikseen. Tulokset saa kukin raportoida tahollaan omaan elämykseensä perustuen.

Jukka Perko – saksofonit
Jarmo Saari – sähkökitara
Samuli Kosminen – sähköiset ja perkussiiviset härpäkkeet

Yhteistyössä: We Jazz

LOPPUUNMYYTY!