Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Django Collective Helsinki feat. Sami Saari, Olli Soikkeli & Jarmo Hynninen,Juttutupa, Säästöpankinranta 6, helsinki16.5. Klo 21:00

keikka

Legendaarisesta ranskalaiskitaristista kertova Django, vallaton virtuoosi tarjoilee nyt suomalaisillekin lukijoille herkullisia paloja 1930- ja 40 lukujen Pariisista. Kuka oli tämä vain kahdella sormella soittanut virtuoosi, jonka soitossa romanimusiikin melankoliset sävelet yhdistyivät iloiseen chansoniin ja Atlantin takaa Eurooppaan rantautuneeseen swingiin? Djangon elämä päättyi vain 43-vuotiaana, mutta hänen musiikkinsa elää. Otto Särkän suomennos Noël Balenin alkuperäisteoksesta ilmestyy toukokuussa Aviador Kustannuksen julkaisemana.

http://www.facebook.com/aviadorkustannus 

http://www.aviador.fi/

Django Collective Helsinki on vuonna 2011 toimintansa aloittanut muusikoiden kollektiivi, jonka ydinryhmä koostuu monissa liemissä keitetyistä ammattimuusikoista. Ryhmä on keikkaillut aktiivisesti jazz-festivaaleilla, klubeilla, yksityisjuhlissa ja on tunnettu erityisen lämminhenkisistä, jo stadilaiseksi ilmiöksi muodostuneista jami-illoistaan. Vanhaa, jurevaa ja hyväntuulista gypsy swingiä Django Reinhardtin ja Stéphane Grappellin tyyliin 1930-50 -luvuilta. Ryhmä esittää myös uutta, omaa materiaaliaan, jossa perinne sekoittuu raikkaalla tavalla myöhempiin jazzillisen ilmaisun ilmiöihin. Django Collective Helsinki on tehnyt yhteistyötä mm. Antti Sarpilan, Paulus Schäferin, Pentti Lahden ja Raoul Björkenheimin kanssa.

Django Collectiven rivejä tulevat Juttutupaan täydentämään Sami Saari, Olli Soikkeli ja Jarmo Hynninen.

Django Collective Helsinki:

Laura Airola - Viulu

Aki Hauru - Kitara

Kimmo Iltanen - Kitara

Tomi Kettunen - Kitara

Tero Tuovinen - Kontrabasso

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.