Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Koko Jazz Orchestra & Varre Vartiainen,Koko Jazz Club, helsinki15.5. Klo 21:00

keikka

Kitaristi Varre Vartiainen esiintyy Koko Jazz Clubilla ykkösluokan suomijazzareista kasatun Koko Jazz Orchestran kanssa.

”Ajatuksenani on kasata illan ohjelmisto omista- ja lainabiiseistä, joiden avulla pääsisimme hetkeksi irti arjesta; voisimme kohdata näiden upeiden muusikoiden kanssa, musailla ja pitää hauskaa! Ekan setin pelaamme kvartettina trumpetistimestari Jukka Eskolan, sekä Koko Klubin hienojen isäntien Jussi Lehtosen ja Timo Hirvosen kanssa. Tokaan settiin löysäämme kravattia, päästämme norsulauman irti ja joukkueeseen liittyvät Mikko Mustonen tuubineen sekä pasuunataiteilija Jay Kortehisto. Matka kohti kuumaa viidakkoa voi alkaa!”

Jussi Lehtonen – rummut

Timo Hirvonen – basso 

Jay Kortehisto – pasuuna

Mikko Mustonen – tuuba

Jukka Eskola – trumpetti

Varre Vartiainen – kitara

Liput 15/10 €

http://varrevartiainen.com/

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Uuden Musiikin Orkesteri, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Keväällä 2014 päästään nauttimaan näiden kolmen tahon yhteistyöstä kahden konsertin merkeissä Helsingin Savoy-teatterissa 15.5. ja Espoon Sellosalissa 16.5.

Saksofonisti Timo Lassy tunnetaan maamme kenties valovoimaisimpana jazzarina, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Miehen edellinen studioalbumi In With Lassy nousi listoille ja liveäänitys Live With Lassy myi ensipainoksensa loppuun lyhyessä ajassa. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä sekä menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing.

Keväällä 2014 luvassa onkin Tapaus isolla alkukirjaimella, kun Pöyhönen säveltää luotettavalle solistilleen Lassylle ja Suomen johtavalle big bandille UMOlle uutta musiikkia. Luvassa on taatusti yllättävään suuntaan rönsyileviä hetkiä huipputekijöiden seurassa.

Kevään konserteissa Lassy ja Pöyhönen haastavat myös esiintymiskonseptia tuomalla lavalle vivahteita beat-runoudesta. Kahden svengaavan jazzpersoonan vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin.

Kyseessä on arkipäiväisen konsertin sijaan kokonaisvaltainen elämys, jossa kotimaisen jazzin korkein taso kristallisoituu harvinaislaatuisessa leikkauspisteessä.