Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 13.3.

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Martti Vesala Soundpost Quintet,Juttutupa, helsinki13.3. Klo 19:00

Martti Vesala - trumpetti

Pope Puolitaival - saksofoni

Joonas Haavisto - piano

Juho Kivivuori - piano

Ville Pynssi - rummut

Django Collective Helsinki -club feat. Sami Pitkämö,Tenho Restobar, helsinki13.3. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Tenhon kevään 2024 DCH-klubeilla koetaan jälleen huippuvieraiden kavalkadi joka on omiaan luomaan jännittäviä musiikillisia kohtaamisia!

Muutaman vuoden tauon jälkeen DCH kutsuu kanssaan lavalle maamme eturivin artisteja alkemistiseen kokeiluun kun eri tyylilajit ja lähökohdat sekoitetaan yhtyeen akustisesti toteutettuun svengiin. Helmikuun klubille vieraaksi saapuu Sami Pitkämö!

Hietsu is Happening! nro 47: Itämeri-ilmiö 2,Hietsun paviljonki, helsinki13.3. Klo 19:00

Littorina Saxophone Quartet

Tytti Arola

Liput 25/10 € (opiskelijat/työttömät/varusmiehet) Hietsu is Happening! -verkkokaupasta

Littorina Saxophone Quartet on sukupolvensa johtavista Itämeren alueen säveltävistä ja improvisoivista saksofonisteista koostuva 2023 toimintansa aloittanut luova kollektiivi, jossa soittavat virolainen Maria Faust (altto), suomalainen Mikko Innanen (altto, sopraniino ja baritoni), ruotsalainen Fredrik Ljungkvist (tenori ja sopraano) ja liettualainen Liudas Mockunas (tenori, sopraano ja basso). Littorina Sea eli Litorinameri on yhtyeen muusikoita yhdistävän Itämeren muinainen nimi. Meri luo haasteita mutta myös toivoa siitä, että ehkä sittenkin jollain toisella rannalla on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Yhtye esiintyy Suomen kiertueellaan Hietsun lisäksi Seinäjoella ja Oulussa sekä pitää Sibelius-Akatemiassa mestarikurssin.

Saksofonien paljouden lisäksi säveltäjä, äänitaiteilija ja esiintyjä Tytti Arola tulee Hietsuun vieraaksi. Tytti esiintyy soolona ja sen lisäksi - kun mitään pelkäämättömät Petri Kumela ja Antti Lötjönen vyöttävät itsensä, preparoivat soittimensa ja käyvät toimeen - häneltä kuullaan teokset ’Rubber Band’ kitaralle, kontrabassolle ja kuminauhoille, sekä ’Heinä’ kontrabassolle ja 8-kanavaiselle äänentoistolle.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Kaisa's Machine (FI/DK/US),Ravintola Poppari, jyväskylä13.3. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

New Yorkissa uraa tekevän basisti Kaisa Mäensivun luotsaama kansainvälinen huippuyhtye vie mukanaan modernisti svengaavan ja yllätyksellisen nykyjazzin intensiivisiin, mutta ilmavasti virtaaviin tunnelmiin.

Kontrabasisti ja säveltäjä Kaisa Mäensivu on suomalaisen jazzin kiinnostavimpia nimiä. Korkealle arvostetussa New Yorkin Manhattan School of Musicissa opiskellut muusikko on kotiutunut metropoliin sekä sen elinvoimaiseen jazzskeneen. Kaisa's Machine esittää Mäensivun omia sävellyksiä. Niistä löytyy kerroksellisesti tarinoivia kaaria, joissa myös yhtyeenjohtajan vahva solistinen basismi pääsee tyylikkäästi esille. Vuonna 2015 perustetun Kaisa's Machinen odotettua toista levyä, Taking Shape (2023), on ylistetty kotimaisessa ja kansainvälisessä mediassa.

Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Max Zenger – saksofoni
Rasmus Sørensen (DK) – piano
Joe Peri (US) – rummut

lohja

Club For Five & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Erilainen tangokonsertti,Laurentius-sali, lohja13.3. Klo 19:00

keikka

Club For Five ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhteiskiertueelle maaliskuussa 2024, konsertit Lohjalla, Espoossa ja Hämeenlinnassa!

Erilainen tangokonsertti -kiertueella kuullaan rakastettuja klassikkokappaleita uusina ja yllättävinä versioina. Kahden säveltäjälegendan, Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreisiin tangoihin avautuu uusi näkökulma, kun epätavallinen kokoonpano – big band ja viisihenkinen lauluyhtye – tuo omissa tulkinnoissaan yhteen erilaisia musiikkimaailmoja. Kohtalokas tango yhdistyy jännittävällä tavalla elokuvamusiikkiin, jazziin, discoon tai rockiin. Kekseliäät sovitukset, joista vastaavat mm. Marzi Nyman, Pessi Levanto ja Mikko Hassinen, vievät suomalaissäveliä ympäri maailman Amerikasta Argentiinaan ja Kuuban kautta Portugaliin. Kapellimestarina toimii Marjo Riihimäki.

Konsertin kesto Espoossa ja Lohjalla 2 h sis. väliajan, Hämeenlinnassa väliajaton konsertti n. 75 min.

Espoon ja Lohjan keikkojen liput myy Lippu.fi, Hämeenlinnan liput Ticketmaster.fi

Lippu.fi:
Peruslippu 43 €
Eläkeläiset 35 €
Opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset 20 €

 

Club For Five on Suomen suosituin a cappella -yhtye. Vuodesta 2000 toiminut lauluyhtye on tullut tunnetuksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. ”Clubin” musiikki ei rajoitu vain yhteen tiettyyn tyylilajiin, vaan yhtye on mukavuusalueellaan niin jazzin, popin ja rockin kuin kansanmusiikin tai klassisen musiikin alueella. Tämä virtuoottinen viisikko (Maija Sariola sopr., Saima Haapanen alt., Jouni Kannisto ten., Juha Viitala bar. ja Tuukka Haapaniemi b.) on julkaissut 13 studioalbumia, joista 6 on myynyt kultaa. Club For Fiven esiintymiset ovat täynnä koskettavaa tulkintaa, oivaltavaa huumoria, suvereenia osaamista ja valloittavia soolosuorituksia. www.clubforfive.fi

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

Marjo Riihimäki on määrätietoinen, energinen, valloittava ja svengaava kapellimestari. Hän on parinkymmenen vuoden aikana johtanut mm. Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunginorkestereita, Oulu Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa, Kaartin soittokuntaa, Ilmavoimien Big Bandia, Kaunas Big Bandia, sekä erilaisia kuoroja. Hän on Suomen Puhallinsinfonikkojen perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. Riihimäen erityistä osaamista on sinfoninen puhallinmusiikki, sinfoninen jazz ja musiikkilajeja yhdistelevä crossover-, sekä viihdemusiikki. Kiinnostuksen kohteena ovat lisäksi elokuvamusiikin ja näyttämötaiteen projektit. www.marjoriihimaki.com