Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 2.3.

riihimäki

Mr Breathless & Vesa Kääpä Trio,Bulldog Bar, riihimäki2.3. Klo 21:00

Mr Breathless & Vesa Kääpä Trio

Liput 12/15€

Suomen ainoa rock'n'roll-pianisti/laulaja Marko Julkunen, taitelijanimeltään Mr Breathless, on viihdyttänyt Jerry Lee Lewis -tyylisellä showllaan suomalaisia tuhansilla keikoilla joka pitäjässä jo vuodesta 1989. Mr Breathless'in vauhdikas rock'n'roll pianoshow on kattava läpileikkaus Great Balls Of Firesta Extrapalloon. Tällä kertaa keikkavahvuuteen on saatu mukaan myös Vesa Kääpä, joka on soittanut useissa legendaarisissa suomalaisbändeissä (mm. Guitar Slingers, Sleepy Sleepers, Leningrad Cowboys).

Tervetuloa nauttimaan takuulla vauhdikkaasta ja viihdyttävästä illasta!

turku

Silentopia – Miten metsä vastaa?,Turun kaupunginteatteri, Pieni näyttämö, turku2.3. Klo 13:30

keikka

Turku Jazz Festivalin avajaisviikonloppuna tanssiteatteri Sivuun Ensemble kutsuu yleisön ritualistiseen luontokappeliin käsittelemään ympäristökriisiin liittyviä tunteita. Muusikot, tanssijat ja tutkijat kuljettavat katsojan aikakautemme kivusta ja pelosta kohti toivoa ja luottamusta.

Palkitun koreografi Ninni Perkon vimmainen, herkkä, pyhä siirtymäriitti visualisoi uusia mahdollisuuksia ja maailmoja rakentaen siltoja tulevaisuuteen. Maan suurenmoisilta yhteiskuntaeläjiltä, muurahaisilta, saadaan teokseen toista näkökulmaa.

Silentopian musiikki on sävelletty yhdessä Jarmo Saaren, Anni Elifin ja Pauli Lyytisen kesken. Yhtyeen genrejakauma kulkee kamarimusiikista freejazzin kautta elektroakustiseen ja sakraaliin. Teoksen äänisuunnittelija Paavo Malmberg on yhtyeen neljäs jäsen. Muusikot edustavat Silentopiassa muurahaisia, muurahaiskuningattarenaan Anni Elif Egecioglu.

Silentopia tarkastelee tanssin, livemusiikin ja tieteen keinoin ihmisen toiminnan merkitystä planeettamme hyvinvoinnille. Teos on valmistettu yhteistyössä poikkitieteellisen tutkijatiimin kanssa. Tutkijoiden kirjoittamat toivoa valavat tiedeblogit ovat luettavissa Silentopian verkkosivuilta www.silentopia.fi.

Silentopia on osa Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen teossarjaa, jossa käsitellään ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta. Jatkot (2017) tarkasteli aihetta kyltymättömyyden näkökulmasta ja Veden tuntu (2024) käsittelee ihmisruumiin ja meren välistä yhteyttä paikkasidonnaisesti.

Sivuun Ensemble: www.sivuun.net

Ohjaus, koreografia: Ninni Perko
Tanssi: Jukka Tarvainen, Kaisa Niemi, Katri Soini, Tiia Hämäläinen
Musiikki: Anni Elif Egecioglu, Jarmo Saari, Pauli Lyytinen
Tutkijat: Unni Pulliainen, Jaakko Kaartinen
Dramaturginen tuki: Anna Krogerus
Äänisuunnittelu: Paavo Malmberg
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Ainu Palmu

Turun esitysten tuotanto: Sivuun Ensemble ry, Turun Kaupunginteatteri, Turku Jazz Festival, Läntinen tanssin aluekeskus

Esityksen kesto on n. 2 tuntia sisältäen väliajan.