Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

SunJazz: Salesvuo Syncopation,Tenho Restobar, helsinki22.10. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Uusi kotimainen jazzyhtye Salesvuo Syncopation luottaa akustisen jazzmusiikin perinteiseen ilmaisuvoimaan ja tukee vahvaan svengiin!

Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Muusikoiden riemukkaat yhteiset soittoelämykset ponnistavat aina Sibelius-Akatemian opintoajoilta asti. Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival (saksofoni), Mikko Helevä (Hammond-urut) ja Tomi Salesvuo (rummut). Yhtyeen esikoisalbumi Complete Loft Sessions (Eclipse Music) julkaistiin toukokuussa ja levy on saatavilla kaikissa lataus- ja striimauspalveluissa.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Shashank SubramanyamBalderin sali, helsinki22.10. Klo 17:00

keikka

Shashank Subramanyam: venu-huilut
Hariharan Sundarraman: mridangam

Tämän hetken kenties merkittävin karnaattisen musiikin instrumentalisti Shashank Subramanyam konsertoi Helsingissä Balderin salissa sunnuntaina 22. lokakuuta. Suomessa ensi kertaa kuullaan Shashankin konsertti, jossa hän soittaa eteläistä intialaisen klassisen musiikin perinnettä, karnaattista musiikkia.

Shashank Subramanyam on arvostettu muusikko sekä eteläintialaisen venu-huilun mestari. Jo 6-vuotiaana ihmelapsena uransa aloittanut Shashank on yli 30-vuotisen uransa aikana esiintynyt ympäri maailmaa sekä julkaissut yli 70 albumia. Mittavan artistinuransa lisäksi Shashank on tehnyt uraauurtavaa työtä venu-huilun soiton kehittäjänä ja uudistajana. Shashankin karnaattisen musiikin opettajat olivat laulajia, ja hänen soittotekniikkansa mahdollistaa hänen sointi- ja idearikkaan, ihmisääneen pohjaavan ilmaisunsa.

Monipuolisena ja ennakkoluulottomana muusikkona tunnettu Shashank on perinteisen karnaattisen musiikin lisäksi tehnyt paljon yhteistyötä niin hindustanilaisten muusikoiden kuin länsimaisten jazzmuusikoidenkin kanssa sekä esiintynyt mm. sinfoniaorkeste­rien solistina. Hänet on myös nähty Turun musiikkijuhlilla vuonna 2013, jolloin hän kantaesitti suomalaisten nykysäveltäjien eturiviin kuuluvan Eero Hämeenniemen teoksen yhdessä Meta4-kvartetin ja Sai Giridharian (mridangam) kanssa. Viime uuden vuoden aattona hän esiintyi täydessä Musiikkitalossa Helsingin barokkiorkesterin juhlakonsertissa ”Les Indes Galantes” solistina yhdessä mridangamin soittaja Parupalli Phalgunin kanssa. Hän esitti Suomen kantaesityksenä Eero Hämeenniemen sävellyksen Sprezzatura.

Shashank tekee yhteistyötä intialaisten ja ympäri maailmaa toimivien muusikoiden, kuten John McLaughlinin, Wuppertalin ja Shanxin sinfoniaorkeste­rien kanssa ja tanskalaisen Pierre Dorgen kanssa, jonka kvintetissä hän esiintyy tämän vuoden Kööpenhaminan jazzfestivaaleilla.

Shashankin kanssa soittaa nuoren polven taidokas mridangamin soittaja Hariharan Sundarraman, jonka guruna on yksi tämän hetken merkittävimmistä mridangamin soittajista Patri Satish Kumar. Hariharan soitti Shantala Subramanyamin triossa, kun he vierailivat Suomessa tämän vuoden maaliskuussa.

Shashankin konsertin järjestävät yhteistyössä Helsinki Jazz ry ja Maailman musiikin keskus ja konsertti kuuluu Etnosoi!-festivaaliohjelmaan sekä jaZZanti-konserttisarjaan. Konsertissa noudatetaan karnaattisen musiikin konserttikäytäntöjä eli konsertissa ei ole väliaikaa ja se kestää noin kaksi tuntia.

Shashank ja Hariharan esiintyvät myös Oulussa Pohjakartanon koululla (Leevimadetojan katu 1) 21.10 klo 17.oo. Konsertin järjestää O-India ry, liput 28/23 €, ennakkoon lippu.fi. Lisätietoja O-Indian FB-sivulla.

Kuva: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 30/20/15/45 €