Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 6.10.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Signe,Näyttelykeskus WeeGee, EMMAn aitio 2.krs, espoo6.10. Klo 18:00

keikka

Vapaa pääsy.

Jazz Emma- ja Teosto-palkintoehdokkuuksin huomioitu vokaaliyhtye Signe ihastuttaa läsnäolollaan, vahvoilla solistitulkinnoillaan ja omaperäisillä sävellyksillään. Yhtyeen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, taidepopin kuin nykymusiikin rajoja vuodesta 2014. Yhtyeen muodostavat helsinkiläiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen sekä New Yorkissakin vaikuttava kontrabasisti Kaisa Mäensivu.

Konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen Onomatopoesia -albumitrilogialta, jolla kartoitetaan ihmisäänen tutkimattomia maastoja. Kokonaisuus on tutkimus herkistymisestä sekä tarpeesta kiinnittyä ja asettua muuttuvissa elinympäristöissä. Albumit kehittyvät kielen pienimmistä osista äänteistä kohti tavuja, sanoja ja lopulta lyriikoita. Trilogian toinen osa, tavuihin keskittynyt Morphemes noteerattiin Jazz Emma -ehdokkuudella. Trilogian täydensi kesäkuussa 2023 julkaistu Syntax, jolla kuullaan yhtyeen jäsenten Josefiina Vannesluoman ja Selma Savolaisen sävellyksiä lyriikoin.

Josefiina Vannesluoma - laulu
Riikka Keränen - laulu
Selma Savolainen - laulu
Kaisa Mäensivu - kontrabasso & laulu

helsinki

jaZZanti-konsertti: Nina de Heney & Pauli Lyytinen,Hakasalmen huvila, helsinki6.10. Klo 19:00

Nina de Heney & Pauli Lyytinen

keikka

Nina de Heney: kontrabasso
Pauli Lyytinen: puhaltimet

Kontrabasisti Nina de Heney (s. 1962) ja saksofonisti Pauli Lyytinen (s. 1983) esiintyvät ensi kertaa yhdessä Helsingin syksyisessä illassa. Luvassa on kahden kokeneen improvisoijan vuoropuhelu, jossa vain mielikuvitus on rajana. Palkittuja muusikko-säveltäjiä yhdistää palo tutkia musiikin mahdollisuuksia ja instrumenttiensa äärirajoja. Sveitsissä kasvanut ja 80-luvun alussa Ruotsiin asettunut Nina de Heney on toiminut aktiivisesti ruotsalaisen vapaan jazzin kentällä ja julkaissut mm. kolme kriitikoiden ylistämää sooloalbumia. Parhaillaan de Heneyllä on duo pianisti Lisa Ullénin, sekä trio pianisti Karin Johanssonin ja rumpali Henrik Wartelin kanssa.

Pauli Lyytisellä on takanaan 20 vuoden kansainvälinen ura jazzin, taidemusiikin ja vapaan improvisaation parissa ja hän on tullut tutuksi mm. yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri ja Sole Azul. Syksyllä 2023 Lyytiseltä ilmestyy uusi sooloalbumi, sekä albumit SONORISMO (PL/FI) ja City of Gardens feat. Pauli Lyytinen & Samuel Blaser (PL/FI/CH) yhtyeiden kanssa.

Kuvat: Nina de Heney – Joel Brindefalk, Pauli Lyytinen – Tero Ahonen

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12/30 €

turku

Valtakunnalliset Big Band -päivät,Turun konservatorio, turku6.10. Klo 15:00

keikka
Isojen jazzorkesterien valloittava soundi täyttää Turun lokakuun alussa Valtakunnallisten Big Band -päivien merkeissä! Ohjelma käynnistyy perjantaina 6.10. Turun konservatoriolla ja huipentuu Flame Jazz Cruise XXII -risteilyyn Viking Gracella. Laiva lähtee Turun satamasta lauantai-iltana. 
 
Turun konservatoriolla tapahtuva ohjelma on yleisölle pääsymaksuton. 
 
Tapahtumaa ovat tuottamassa Suomen big band -yhdistys, Turun konservatorio ja Jazz City Turku ry.
 
OHJELMA PERJANTAINA 6.10.
 
Klo 15–17, Sigyn-sali, Turun konservatorio
Turku Jazz Orchestran avoimet harjoitukset

Turku Jazz Orchestra raottaa harjoitussalinsa ovea yleisölle. Tero Lindbergin Cold War 3.0 herää henkiin ja valmistuu Flame Jazz Cruisen konserttia silmällä pitäen.

Klo 19–20, Sigyn-sali, Turun konservatorio
UMO Helsinki Jazz Orchestra – Uutta Jazzia Euroopasta

Joka toinen vuosi pidettävä Helsinki International Big Band Composing Contest järjestetään jälleen tänä vuonna UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistys ry:n toteuttamana. UMO esittää edellisenä päivänä 5.10. ratkenneen kilpailun finaaliohjelmiston kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Tämän tuoreempaa big band -musiikkia saa hakea!

Sävellyskilpailuun osallistui 76 säveltäjää 24 maasta. Tämän vuoden kilpailu rajattiin eurooppalaisille tai Euroopassa asuville musiikintekijöille ilman ikärajaa. Säveltäjien ikähaarukka oli laaja; nuorin osallistuja oli 17-vuotias ja vanhin 74-vuotias. Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä, ja finaaliin pääsevien enintään 10 säveltäjän nimet selviävät kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen elokuun lopussa.