Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

OMJ 2021: TIMO LASSY TRIO,Oulun Musiikkikeskus, Madetojan sali, online27.3. Klo 19:00

Timo Lassy Trio

keikka

Striimiliput 4,5 €/9,5 €

Vuonna 2020 Jazzliiton Yrjö-palkinnon saanut Timo Lassy on tullut suomalaiselle musiikkiyleisölle tutuksi yhtenä maamme valovoimaisimmista jazz-artisteista. Oulun Musiikkijuhlilla kuullaan lauantaina 27.3. hänen uutta triokokoonpanoaan, johon kuuluvat kotimaisen jazzin kärkinimet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen.

Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia.

Lassyn 14-vuotinen sooloura on poikinut kahdeksan kansainvälisesti julkaistua levytystä. Esimerkiksi Moves-albumi palkittiin Emma-gaalassa vuoden 2018 jazzlevynä. Sitä on sekä kotimaisissa että kansainvälisissä huippuarvioissa kuvattu merkkiteokseksi, joka esitteli artistin tuotantoa laaja-alaisesti ja enteili uusia taiteellisia avauksia ja suuntauksia. Viime vuonna julkaistiin kehuttu Big Brass (Live at Savoy Theatre Helsinki) -albumi, jolla kuullaan Timo Lassy Bandin lisäksi Ricky-Tick Big Band vaskisektiota ja viime syksynä Suomen Jazzliitto myönsi Lassylle vuoden 2020 Yrjö-palkinnon.

Oulun Musiikkijuhlille Lassy tuo vielä toistaiseksi harvoin kuullun uuden triokokoonpanonsa, johon kuuluvat kotimaisen jazzin kovatasoiset luottonimet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Trio kätkee taakseensa siis jotain uutta ja yllättävääkin, ja luvassa on tuoretta nimenomaan tälle ryhmälle sävellettyä musiikkia Lassyn terävästä sävelkynästä.

Timo Lassy | saksofoni
Ville Herrala | basso
Jaska Lukkarinen | rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa online

MAUNULA JAZZ HAPPENING IIMaunula-talo, online27.3. Klo 19:00

AINON

Oiro Pena

ADELE SAUROS & SIMO LAIHONEN

JORONEN KEMPPAINEN SARKKOLA

keikka

Live:
AINON
OIRO PENA
ADELE SAUROS & SIMO LAIHONEN
JORONEN KEMPPAINEN SARKKOLA

Maunula-talossa toista kertaa toteutettava Maunula Jazz Happening tuo talon YouTube-kanavalle täyslaidallisen tuoreita nimiä ja uusia yhdistelmiä.

Syksyllä 2020 debyyttlilevynsä We Jazz -levymerkillä julkaisseen AINON-kokoonpanon musiikki yhdistelee vaikutteensa saumattomasti jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Kansainvälisestikin noteeratun Oiro Penan lämminhenkinen tee-se-itse-jazz puolestaan seikkailee maailmanmusiikin ja jazzin välimaastossa. Saksofonisti Adele Sauros (mm. Katu Kaiku ja Superposition!) ja rumpali Simo Laihonen (Black Motor) soittavat tapahtumassa ensimmäisen yhteiskeikkansa. Monista roots/jazz-projekteistaan tunnettu Jouni Joronen on tehnyt viime aikoina myös vapaampaa musiikkia mm. Verde-kokoonpanossa. Maunulassa hän soittaa tuoreessa triossa yhdessä perkussionisti Juha Sarkkolan (Odd Jazz, The Blassics) ja basisti Tero Kemppaisen (Rauhan Orkesteri, Taco Bells) kanssa.

Maksuton ja ikärajaton.

Yhteistyössä Pohjoinen Klubi, Maunula-talo ja Mental Alaska.

Paikka: YouTube Maunula-kanava