Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 1.8.

helsinki

Jazz-Espa: AINON,Espan lava, helsinki1.8. Klo 12:00

keikka

Miltä kuulostaa maailmanlopun alku, se lyhyt aika, kun vain mummot ja lokit ovat elossa? AINON kuljettaa kuulijaansa matkalla ajassa ja tilassa luoden voimakkaita kuvia, joiden äärellä voi pysähtyä. Se natisee ja lilluu, kunnes yhtäkkiä takavasemmalta alkaa rytminen kudos, johon takertua. AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama helsinkiläinen yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Kvartetin ensilevyn julkaisee syyskuussa 2020 We Jazz Records.

Aino Juutilainen – sello, sävellys, Satu-Maija Aalto – viulu, alttoviulu, laulu, Milo Linnovaara – saksofoni, klarinetti, huilu, Joonas Leppänen – rummut

Jazz-Espa: Linda Fredriksson & Reporters,Espan lava, helsinki1.8. Klo 14:00

Linda Fredriksson & Reporters

keikka

Antti Kujanpään, Petri Kauton ja rumpali Ville Pynssin muodostama Reporters-yhtye perustettiin vuonna 2012. Yhtyeen musiikki seilailee countryn, rockin, jazzin ja vapaan improvisaation välimaastoissa. Debyyttialbumi Reporters julkaistiin vuonna 2015 Kuu Recordsilla. Viime vuosina trio on hostannut omaa klubiaan helsinkiläisessä Oluthuone Haavissa, tarkoituksenaan toimia erilaisten solistien taustayhtyeenä. Saksofonisti Linda Fredrikssonin kanssa Reporters esiintyi maaliskuussa 2019. Baritonisaksofonin ja urkutrion yhdistelmä toimi niin hienosti ja soittokemiat olivat niin kohdallaan, että trio ja vieraileva solisti päättivät samantien jatkaa yhteistyötä. Jazz-Espan päätöskonsertissa kuullaan, mitä yhteistyöstä on kummunnut!

Linda Fredriksson - saksofonit, Antti Kujanpää - urut, Petri Kautto - laulu&kitara, Tatu Rönkkö - rummut (tuuraa Ville Pynssiä Jazz-Espalla)