Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Trio Heinz Herbert (CH), SARĀB (FR), TALAMBO,Cafe Louhi, espoo25.4. Klo 18:30

Talambo

SARĀB

Trio Heinz Herbert

keikka

Trio Heinz Herbert

Zürichista ponnistava Trio Heinz Herbert on noussut eurooppalaisen jazzkentän tietoisuuteen omaleimaisella elektronisen ja akustisen musiikin rajapintoja työstävillä esiintymisillään. Sävellettyyn materiaaliin ja taiturimaiseen improvisaatioon nojautuva musiikki ammentaa inspiraatiota 1970-luvun free jazzin psykedeliasta ja elektronisesta musiikista. Syyskuussa 2019 trio voitti European Jazz Networkin lupaavan artistin Zenith Award -palkinnon ja kotimaassaan yhtye on valittu Sveitsin taidesäätiö Pro Helvetian vientituen saajaksi. Trio Heinz Herbert on jo valloittanut useita Euroopan merkittävimpiä jazzfestivaaleja ja saapuu Suomeen nyt ensimmäistä kertaa.

Dominic Landolt, kitara, efektit
Ramon Landolt, koskettimet, syntetisaattori, samplet 
Mario Hänni, rummut


SARĀB (FR)

Nykyjazzia ja Lähi-Idän perinnemusiikkia energisellä ja lumoavalla intensiteetillä yhdistelevä SARĀB on kuuden ranskalaismuusikon muodostama yhtye. Nuoren polven jazzmuusikoiden tutkimusmatkat perinnemusiikin rytmien, melodioiden ja tekstien maailmaan synnyttävät omaleimaisen jazzin ja maailman musiikkien synergian. Normaalisti kotimaansa Ranskan konserttilavoilla esiintyvä SARĀB saapuu April Jazzeille ensimmäistä kertaa.

Climène Zarkan, laulu (SY)
Robinson Khoury, pasuuna, laulu (FR)
Thibault Gomez, koskettimet, laulu (FR)
Babtiste Ferrandis, kitara, laulu (FR)
Timothée Robert, basso, laulu (FR)
Paul Berne, rummut (FR)

 

TALAMBO

Basisti-säveltäjä Jori Huhtalan studiossa kypsynyt projekti TALAMBO näkee päivänvalon pian albumin muodossa ja livenä April Jazzeilla. Tuleva albumi on pääasiassa Huhtalan käsialaa aina sävellyksistä tuotantoon ja miksaukseen saakka, mutta lavalle basistin rinnalle astuu joukko suomalaisen jazzin maineikkaimpia soittajia. TALAMBOn musiikissa kuullaan ennakkoluuloton yhdistelmä jazzia, elektronista musiikkia, progressiivista rockia ja funkia.

Huhtala tunnetaan yhtyeestään Jori Huhtala 3, minkä lisäksi hän vaikuttaa basistina useissa kotimaisen jazzin kokoonpanoissa sekä livenä että levyllä. TALAMBOn kokoonpano on hengästyttävä kokonaisuus suomalaisen jazzin kärkimuusikkoja sekä islantilaisvahvistuksena kitaristi Sigurdur Rögnvaldsson. Kuusihenkisen yhtyeen instrumentaatioon mahtuu perinteisten jazzyhtyesoittimien lisäksi elektroniikkaa.

Jussi Kannaste, sakosofoni
Joakim Berghäll, saksofoni, kitara, koskettimet
Antti Kujanpää, koskettimet
Sigurdur Rögnvaldsson, kitara (IS)
Jori Huhtala, basso, elektroniikka
Tuomas Timonen, rummut, koneet

Liput alk. 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi.
Kesto n. 4h, sisältää 2 väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Flora Purim & Airto Moreira With Neto GroupTapiolasali, espoo25.4. Klo 19:00

Flora Purim & Airto Moreira With Thiago Esprito Santo Group

keikka

Fuusiojazzin kuningaspari Airto Moreira ja Flora Purim on tehnyt odotetun paluun keikkalavoille ja saapuu Suomeen kitaristi Jose Neton yhtyeen kanssa.

Brasilialainen perkussionisti Airto Moreira on eräs jazzfuusion pioneereja. Hän oli mukana jo Miles Davisin vuonna 1970 julkaistulla Bitches Brew-albumilla, joka on etenkin fuusiojazzin ystävien arvostama mestariteos. Esimerkiksi Rytmi-lehti teki albumista 2000-luvulla artikkelin, jonka otsikko kysyi: ”Maailman paras jazzlevy?” Se on myös edelleen yksi kautta aikojen eniten myydyistä jazzlevytyksistä. Muita Moreiran tunnetuimpia kokoonpanoja ovat olleet muun muassa Joe Zawinulin ja Wayne Shorterin tähdittämä Weather Report sekä Chick Corean ja Stanley Clarken johtama Return to Forever.

Flora Purim on brasilialainen jazzlaulaja, joka nousi kuuluisuuteen lauluosuuksillaan Return to Forever -albumilla ja hän on levyttänyt lisäksi muun muassa Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Carlos Santanan sekä aviomiehensä Airto Moreiran kanssa.

Flora Purim, laulu (BR)
Airto Moreira, lyömäsoittimet, laulu (BR)
Jose Neto, sähkökitara
Frank Martin, koskettimet
Gary Brown, basso
Celso Alberti, rummut

Liput alk. 42/37 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste
Kesto noin 1h 30min, ei väliaikaa.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
instagram.com/apriljazzfestival/

PERUTTU/CANCELLED April Jazz Goes EMMA: MuovipullomusiikkiaEMMA, espoo25.4. Klo 15:00

keikka

Muovipullomusiikkia on lyömäsoittaja ja äänitaiteilija Tatu Rönkön sooloprojekti, jossa hän käyttää soittimenaan tyhjiä muovipulloja. Hypnoottinen musiikki ei ensimmäisenä herätä mielleyhtymää ihmisen tekemästä ja luontoon hajoamattomasta materiaalista vaan pikemminkin jostain luonnon syvyyksistä kumpuavasta ja ikiaikaisesta.

Osallistuminen Näyttelykeskus WeeGeen museoiden yhteislippulla
Aikuiset 12 euroa

Maksuton sisäänpääsy alle 18-vuotiaille, yli 70-vuotiaille, sota- ja rintamaveteraaneille, lotille, sotainvalideille, kriisinhallintaveteraaneille, henkilökohtaisille avustajille, ICOM-kortin haltijoille sekä tuntia valmisteleville opettajille, joilla voimassa oleva ryhmävaraus.

Maksuton sisäänpääsy myös Museokortilla, Kaikukortilla ja Helsinki-kortilla

PERUTTU/CANCELLED April Jazz: Moonlight Breakfast (RO), DalindèoFazer Food A Bloc, espoo25.4. Klo 20:00

Dalindèo

Moonlight Breakfast

keikka

Moonlight Breakfast

Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva Moonlight Breakfast on urbaani, raaka ja epätavallinen sekoitus dream poppia, cosmic discoa, 80-luvun soundeja ja neo-soulia. Yhtye on halunnut alusta lähtien satsata erityisesti live-esityksiin, joissa inspiroiva musiikki ja energinen esiintyminen täydentyvät näyttävillä visuaalisilla efekteillä.

Ensimmäisellä keikallaan Moonlight Breakfast esiintyi 35000 katsojan edessä Black Sea -festivaalilla ennen Jamiroquaita, minkä jälkeen se on toiminut lämmittelijänä muun muassa Hurtsin ja Macy Grayn konserteissa. Vuonna 2014 yhtye soitti Sotshin talviolympialaisten päätösgaalassa.

Bazooka, tuottaja, rummut, koskettimet, klarinetti (RO)
Christie, laulu, koskettimet, sampleri (RO)
Adita, koskettimet, kitara, sampleri (RO)
Dan, Visual Artist (RO)

 

Dalindèo

Loistavista livekeikoista tunnettu Dalindèo julkaisee keväällä uuden albuminsa!

Dalindèo tunnetaan suomijazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Dalindèon EMMA-palkittu (2013) Kallio -levy nousi sijalle 13 Suomen virallisella albumilistalla ja singautti yhtyeen tuolloin laajemman yleisön tietoisuuteen. Yhtyettä johtava säveltäjä-kitaristi Valtteri Pöyhönen toimii myös suuren suosion saavuttaneen Ricky-Tick Big Bandin kapellimestarina.

Dalindèon viides albumi Dark Money ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja musiikillisina suunnannäyttäjinä ovat Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz.

Valtteri Laurell Pöyhönen, sävellykset, kitara, syntetisaattori, wurlitzer
Pope Puolitaival, tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää, trumpetti
Pekka Lehti, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Rasmus Pailos, perkussiot, elektroniset elementit

Liput alk. 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kesto 4h, väliaika
Ovet avautuvat klo 19

Yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta.
AYY:n opiskelijakortilla liput 15€ Fazer A Bloc -ravintolasta.

Järjestyksessään 34. April Jazz –festivaali järjestetään Espoossa 22.–26.4.2020. 
www.apriljazz.fi
www.facebook.com/apriljazzfestival/
www.instagram.com/apriljazzfestival/

April Jazz SubgroovesKeikalla.fi, espoo25.4. Klo 18:00

keikka

APRIL JAZZ SUBGROOVES / DAY 4
Kari Ikonen solo
Yllätysesiintyjä – julkaistaan myöhemmin

April Jazz Subgrooves striimifestivaalin päätöskonsertti.
Konsertit lähetetään Helsingin G Livelabista ja ne näkyvät Keikalla.fi kautta. Konsertin väliajalla luvassa artistihaastatteluja ja ajankohtaista keskustelua.

KARI IKONEN SOLO
Kari Ikosen soolopianolevy Impressions, Improvisations & Compositions julkaistaan keväällä. Nimensä mukaisesti levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo. Musiikissa on vaikutteita japanilaisesta koto-musiikista, sekä erityisesti arabimusiikista. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän, vähintäänkin mullistavan Maqiano-keksinnön avulla!

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Kari Ikonen on Yrjö-palkinnolla aateloitu ja Jazz-Emmalla palkittu pianisti, moogisti ja säveltäjä. Hän on konsertoinut myös Neuvostoliitossa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Yhdysvalloissa ja yli kolmessakymmenessä Euroopan maassa.

YLLÄTYSESIINTYJÄ
Viimeinen artisti julkaistaan myöhemmin – pysy kuulolla!

Yhden illan lippu 9,90€ (sis. kaksi esiintyjää)
Festivaalipassi (sis. neljä iltaa, kahdeksan esiintyjää) 29,90€
Lähetykset katseltavissa jälkitallenteina kuuden päivän ajan.
lippu.fi/april-jazz
www.apriljazz.fi