Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 12.1.

helsinki

Fred Andersson Quartet,Sture Jazz Bar, helsinki12.1. Klo 17:00

keikka

Big Band Boost,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki12.1. Klo 13:00

Ebeli Big Band

Oulu Youth Jazz Orchestra

Aurinkokoulun Big Band

Junior All Star Big Band

keikka

Nuoriso-bigbandien konsertti- ja koulutustapahtuma Big Band Boostin päätöskonsertti!

Esiintyjät:
Ebeli Big Band, kpm. Rasmus Soini (Espoo)
Oulu Youth Jazz Orchestra, kpm. Jaakko Jauhiainen (Oulu)
Aurinkokoulun Big Band, kpm. Stina Myllys (Helsinki)
Junior All Star Big Band, kpm. Antti Rissanen

Kesto: n. 2 h 15 min (sis. väliajan)

Vapaa pääsy!

Big Band Boost 2020 -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli, Suomen Big Band -yhdistys ja UMO Helsinki Jazz Orchestra. Yhteistyökumppaneina Pop&Jazz Konservatorio ja Musiikkiteatteri Kapsäkki.

Big Band Boost on nuoriso-bigbandien konsertti- ja koulutustapahtuma, johon osallistuu vuosittain yhtyeitä eri puolilta Suomea. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran 2014. Aiempina vuosina tapahtumaan on osallistunut mm. Pohjantien Junior Big Band (Kuopio), Vuoksi Big Band (Imatra), Musari Big Band (Lappeenranta), Vaskivuori Big Band (Vantaa), Krunikka Star Big Band (Helsinki) ja St. Mary’s School Big Band (Tanska). Viikonlopun aikana yhtyeet tutustuvat toisiinsa, kouluttautuvat jazzammattilaisten johdolla ja tutustuvat UMO Helsinki Jazz Orchestran toimintaan. Tapahtuma huipentuu loppukonserttiin, jossa yhtyeet esiintyvät omalla ohjelmistollaan.

Huom.! Myöhemmin samana päivä Kapsäkissä järjestetään kaikille avoimet big band -jamit. Reunion Big Bandin isännöimät jamit alkavat kello 18.

Big band -jamit!,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki12.1. Klo 18:00

Reunion Big Band

keikka

Tammikuinen big band -viikonloppu huipentuu sunnuntaina 12.1. järjestettäviin jameihin Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Lavalla on big band -kattaus ja nuotit valmiina - ota mukaan vain oma soittimesi ja hyppää lavalle! Vietetään riemukas ilta mahtavan musiikin parissa.

Tervetuloa fonistit, trumpetistit, pasunistit, komppisoittajat, laulajat... Kaikki big band -musiikin ystävät! Tämä ilta on juuri teille.

Aikataulu:
17:30 ovet auki
18:00 Reunion Big Band feat. Martti Vesala, suomalaista jazzia
18:30 avoimet jamit
20:00 jamit päättyy

Vapaa pääsy!

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebeli ja musiikkiteatteri Kapsäkki.

Jamien aloitussetissä musisoi Reunion Big Band, joka juhli vastikään 15-vuotista taivaltaan konsertoimalla Ruotsissa. Kiertueella yhtye esitti kokoelman suomalaista jazzia mm. Eero Koivistoiselta, Jukka Linkolalta ja Vellu Halkosalmelta. Samoja kappaleita soi nyt Kapsäkissä. Keikan solistina säkenöi trumpetisti Martti Vesala, joka on myös Reunion Big Bandin kapellimestari.

SunJazz: De Jong / Rebane / Kantonen Trio (NL/EST/FIN),Tenho Restobar, helsinki12.1. Klo 20:00

De Jong / Rebane / Kantonen Trio (NL/EST/FIN)

keikka

De Jong / Rebane / Kantonen Trio on hollantilaisen Jetse De Jongin perustama pianotrio, jossa soittavat virolainen basisti Robert Rebane sekä suomalainen rumpali Roope Kantonen. Yhtye on perustettu vuonna 2018 Amsterdamissa. Bändin konsepti perustuu keulahahmon ja säveltäjä De Jongin arvostukselle ja mielenkiinnolle pohjoismaista kulttuuria, mentaliteettia ja musiikkiperinnettä kohtaan. De Jong/Rebane/Kantonen trion näkemys ilmentyy intensiivisen, virtuoottisen, 'dionysisen' ilmaisun sijaan rauhoittavana, melankolisena ja esteettisenä, jossa tekstuuri ja soundi saavat suuremman merkityksen. Keikka on osa Trion debyyttialbumin Intercities (2019) julkaisukiertuetta.

Jetse DeJong - piano/sävellykset
Robert Rebane - basso/sävellykset
Roope Kantonen - rummut