Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Kasperi Sarikoski & Nuance + OK:KO

Pasunisti Kasperi Sarikosken luotsaama Nuance ja rumpali Okko Saastamoisen OK:KO kuuluvat kumpikin nuoren suomijazzin terävimpään kärkeen. G Livelabin sunnuntai-illassa kuullaan taatusti mielenkiintoinen kahden bändin jazzrypistys, joka antaa osviittaa kotimaisen jazzmusiikin seuraavista suunnista.

KASPERI SARIKOSKI & NUANCE
Kasperi Sarikoski, pasuuna / Jere Haakana, kitara / Artturi Rönkä, piano & koskettimet / Vesa Ojaniemi, basso / Jonatan Sarikoski, rummut

OK:KO
Okko Saastamoinen, rummut / Jarno Tikka, saksofoni / Toomas Keski-Säntti, piano / Mikael Saastamoinen, basso

Ovet klo 17

Showtime klo 18

Liput 18€

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz’n Jam: Sarmanto & AaltonenMalmitalo, helsinki29.1. Klo 17:00

keikka

Kaksi jazzin mestaria lavalla! Heikki Sarmannon ja Juhani ”Junnu” Aaltosen yhteistyö on alkanut jo 1960-luvulla Sarmannon johtamissa pienyhtyeissä ja jatkuu edelleen erilaisissa muodoissa kuten tämän konsertin kaltaisena intiiminä jazzduona. 2011 duo Sarmanto & Aaltonen julkaisi Conversations-albumillisen pääosin kaunista, balladitempoista improvisaatiota, nyt on uusikin, sangen odotettu levy tekeillä.

Heikki Sarmanto on Suomessa usein nimetty kansainvälisesti arvostetuimmaksi suomalaiseksi jazztekijäksi. Hän on tuottelias ja Suomen musiikin raja-aitoja rikkova säveltäjä ja pianisti. Sävellyksissään hän yhdistää jazziin aineksia klassisesta musiikista ja avantgardesta ammentaen usein innoitusta etenkin kotimaisesta runoudesta.

Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzmusiikin yksi merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Hän on 1960-luvulta lähtien kuulunut suomalaisen jazzin ehdottomiin kärkinimiin ja edelleen hänen asemansa on vain jatkuvasti vahvistunut. Ominta musiikin aluetta Aaltoselle on vapaa jazzilmaisu, vaikka hänen taiteilijauralleen onkin tyypillistä läheinen yhteistyö useiden johtavien jazzsäveltäjien kanssa, jotka ovat pitäneet ja pitävät häntä yhtenä tärkeimmistä solisteistaan.

Heikki Sarmanto – piano ja Junnu Aaltonen – saksofoni, huilu

Liput 6,50 €