Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 14.6.

helsinki

We Jazz: Jukka Eskola Orquesta Bossa, Äänikkö, We Jazz DJs, National RGB VJs,Kuudes linja, helsinki14.6. Klo 22:00

keikka

Jukka Eskola Orquesta Bossa tekee harvinaisen klubikeikan. Äänikkö on Markus Pesosen ja Olavi Louhivuoren tuore kokoonpano, joka esiintyy nyt ensi kertaa livenä.

Suomen eturivin jazz-artisteihin kuuluvan Jukka Eskolan luotsaama yhdeksänhenkinen yhtye Jukka Eskola Orquesta Bossa ja berliiniläistyneen Markus Pesosen sekä mm. Oddarrang-yhtyeestään tutun Olavi Louhivuoren duo Äänikkö esiintyvät Kuudennen linjan We Jazz -klubilla lauantaina 14. kesäkuuta. We Jazz -klubilta tuttuun tapaan loppuillan jazzeista vastaavat We Jazz DJ:t seuranaan National RGB VJ:t. Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä.

Ensimmäisen albuminsa syyskuussa julkaissut Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää pääosin uusia omia sävellyksiään, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Jukka Eskola Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä ja sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa. Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazz-yleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin liiderinä sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina ja viime vuosina mies on ilahduttanut laatujazzin kehuttujen erityisprojektiensa merkeissä.

Ensimmäistä kertaa nyt yleisölle esiintyvä Äänikkö on Markus Pesosen ja Olavi Louhivuoren duo. Berliinissä asuva Pesonen on herättänyt huomiota varsinkin vuonna 2011 julkaistulla Hendectet-yhtyeensä albumilla Hum. Monipuolinen multi-instrumentalisti ja säveltäjä Pesonen tunnetaan lukuisista kokoonpanoistaan, joista viimeksi Suomessa on vieraillut ¡haUtUllin! keväällä 2013. Rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuori puolestaan tunnetaan menestysyhtyeistä Oddarrang, SUN Trio, Ilmiliekki Quartet, Tomasz Stanko Quintet ja Alexi Tuomarila Trio. Nyt Pesonen ja Louhivuori yhdistävät voumansa Äänikkö-duona, joka debytoi We Jazz -klubin välittömässä loft jazz -tunnelmassa Kuudennen linjan lattiatasossa.

We Jazz -klubi on toiminut joulukuusta 2009 alkaen säännöllisesti Helsingin Kuudennella Linjalla esitellen kiinnostavimpia jazz-yhtyeitä ja toimien We Jazzin arvostetun DJ-kollektiivin kotikenttänä. Vuonna 2011 klubi sai osakseen myös virallista tunnustusta, kun yksi sen järjestäjistä ja DJ:stä Matti Nives huomioitiin YLE:n Jazzradion Varjo-Yrjö -tunnustuksella. Perusteluissa klubin toimintaa kiitettiin hyvin kotimaiset jazz-yhtyeet ja alan DJ-toiminnan huomioivaksi. Joulukuussa 2012 We Jazz aloitti uutta kotimaista jazzia toimisto-nauhoitusten muodossa esittelevän videosarjansa Live at We Jazz yhteistyössä Unifilm Oy:n kanssa. Vuoden 2013 Flow Festivalin yhteydessä We Jazz DJs isännöi festivaalin Tiivistämö-esiintymistilaa, jonka live-ohjelmisto oli kollektiivin käsialaa. Joulukuussa 2013 We Jazz lanseerasi Helsinkiin uuden viikon mittaisen kansainvälisen jazztapahtuman, joka saa jatkoa tänä vuonna.

We Jazz
La 14.6. Kuudes linja (Hämeentie 13, Helsinki)
Klo 22.00–04.00
LIVE: Jukka Eskola Orquesta Bossa (showtime 23.30)
LIVE: Äänikkö (Markus Pesonen & Olavi Louhivuori, showtime klo 22.30)
We Jazz DJ:t & National RGB VJ:t
Liput ovelta 15 eur, ennakot 13 eur Tiketti
Loppuillan liput ovelta klo 00.30 jälkeen 6e
Ennakkolippujen hintoihin lisätään Tiketin toimituskulut.

JUKKA ESKOLA ORQUESTA BOSSA
Jukka Eskola, trumpetti
 / Petri Puolitaival, saksofoni ja huilu / 
Rocka Merilahti, kitara / Antti Lötjönen, basso / Jaska Lukkarinen, rummut
& Proton String Quartet: Ilkka Lehtonen, viulu / Teppo Ali-Mattila, viulu / Maarit Holkko, viola /
Veli-Matti Iljin, sello

ÄÄNIKKÖ
Markus Pesonen & Olavi Louhivuori

http://www.facebook.com/wejazz
http://www.wejazz.fi
http://liveatwejazz.tumblr.com
http://www.kuudeslinja.com

Sakari Kukon afrobeat -kokoonpano esiintyy Senaatintorin Kainuu -päivillä, jotka esittelevät tämän hetken kainuulaista kulttuuria.