Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 1.8.

helsinki

Jazz-Espa: Salesvuo Syncopation,Espan lava, helsinki1.8. Klo 13:00

Salesvuo Syncopation

keikka

Pope Puolitaival saksofoni, Mikko Helevä Hammond urut, Tomi Salesvuo rummut

Uusi kotimainen jazzyhtye, Salesvuo Syncopation, luottaa akustisen jazzmusiikinperinteiseen ilmaisuvoimaan ja tukee vahvaan svengiin! Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival saksofoni, Mikko Helevä Hammond urut ja Tomi Salesvuo rummut.

Kokoonpanon julkaisemat Loft Sessions EP:t (Eclipse Music) ovat tarjonneet kuulijoille maistiaisia ensialbumin soundista ja svengistä. Marraskuussa julkaistu Loft Sessions Vol. 2 tarjoilee kuulijoille Tomi Salesvuon sävellyksiä trion sovituksin.

Bändin tuotannon julkaisuista vastaa tamperelainen Eclipse Music yhteistyössä Musiikkisato Oy:n kanssa ja trion  esikoisalbumi Complete Loft Sessions julkaistaan toukuun 26. päivä.

Kuva: Antti Rintala

Jazz-Espa: Perillä,Espan lava, helsinki1.8. Klo 16:00

Perillä

keikka

Max Zenger – saksofoni, Joonatan Rautio – saksofoni, Jukkis Uotila – piano, Kaisa Mäensivu – basso, Joe Peri – rummut

Grammy-palkittu rumpali Joe Peri on viime vuosina elävöittänyt puolisona, basisti Kaisa Mäensivun kanssa myös Suomen jazzareenoita New Yorkista kantautuvin virtauksin. Nyt Peri johtaa eturivin suomalaismuusikoista koostuvaa yhtyettä, joka sekoittaa musiikissaan jännittäviä grooveja ja toisiinsa kietoutuvia melodioita. Joe Peri ja Kaisa Mäensivu ovat jazzin pääkaupungissa New Yorkissa asuvia siellä aktiivisesti esiintyviä ja arvostettuja nousevan sukupolven muusikoita. Mm. Lady Gagan ja Tony Bennettin yhteisproduktion rumpalina toiminut Peri perusti pari vuotta sitten suomalaismuusikoiden kanssa oman yhtyeen, jonka debyyttilevy julkaistiin helmikuussa 2023. 

Yhtyeen ilmavaan sointiin tuo syvyyttä mestaripianisti Jukkis Uotila sekä kaksi persoonallista ja omaäänistä saksofonistia, Max Zenger ja Joonatan Rautio

Kuva: Tayla Nebesky

Jazz-Espa: Eero Koivistoinen Quartet,Espan lava, helsinki1.8. Klo 17:30

keikka

EERO KOIVISTOINEN QUARTET

Eero Koivistoinen – saksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Jori Huhtala – basso, Jussi Lehtonen – rummut

Vuonna 2012 perustetun Eero Koivistoinen Quartetin yhteissoitto on hioutunut 10 vuoden aikana saumattomaksi. Monista huippukokoonpanoista tunnettujen muusikkojen svengi on ilmavaa, tiivistä ja napakkaa. Komppipari Jori Huhtalan ja Jussi Lehtosen groove vie kokonaisuutta upeasti, ja pianisti Alexi Tuomarila pääsee loistamaan. Kaiken yllä pörisee suvereenisti kotimaisen jazzin legendaarisimman muusikon, maestro Eero Koivistoisen saksofoni. Kvartetti on julkaisut kolme levyä: Hati Hati (2012), Illusion (2017) ja Diversity (2022).

Kuva: Teemu Salminen

oulu

Jumpru x OMJ Jazzpatio: TAITE,Jumprun Patio, oulu1.8. Klo 21:00

TAITE

keikka

TAITE on oululainen viisihenkinen bändi, joka soittaa orgaanista poppia jazz-twistillä. Bändin tyyli on energinen ja omaperäinen. Musiikki polveilee ajoittain herkissä tunnelmissa ja tarinoissa, välillä taas mennään lattarirytmien tahtiin. Bändin esiintymisiin on tarttunut oman tuotannon lisäksi mukaan myös covereita, jotka saavat hymyn huulille ja sukat heilumaan.

Kesäinen Jumpru x OMJ Jazzpatio toteutetaan 13.6.–17.8.2023 yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien, Jumpru Pubin sekä Musiikin edistämissäätiön kanssa. Kesän 2023 aikana Jazzpatiolla kuullaan yhteensä 10 konserttia.

Vapaa pääsy, ikäraja K-20