Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 14.8.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Oskari Siirtola Séance,Hakasalmen huvila, helsinki14.8. Klo 19:00

Oskari Siirtola Séance

(+ Oskari Siirtola, Ilmari Rönkä, Vid Sketa, Juho Valjakka, Teemu Mustonen)
keikka

Oskari Siirtolalle sävellykset ovat kuin omia pieniä maailmojaan, joiden kautta voi kertoa rönsyileviä ja monitulkintaisia tarinoita. Niissä melankolian sävyttämät, pitkälinjaiset melodiat yhdistyvät synkkään ilkikurisuuteen ja kirpeisiin dissonansseihin. Innoituksensa Siirtola ammentaa niin pohjoismaalaisesta minimalismista kuin afroamerikkalaisen musiikkiperinteen rikkaasta jatkumosta. Viime vuosien aikana hän on tullut esiin myös omaäänisenä big band-säveltäjänä ja -sovittajana, kun muun muassa UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Sointi Jazz Orchestra ovat esittäneet hänen töitään. Intohimo laajempien yhtyeiden mahdollisuuksiin kuuluu myös Séancen vivahteikkaissa ja polveilevissa sovituksissa, jotka hyödyntävät kokoonpanon koko sävypalettia.

 

Nuorista huipuista kasattu kokoonpano lähestyy kappaleita heittäytyvällä leikkimielisyydellä, joka luo vastapainon niiden kaihomieliselle ja introspektiiviselle sävelkielelle. Monessa yhteydessä nousevana basisti- ja säveltäjäkykynä huomioitu Siirtola astuu nyt ensimmäistä kertaa esiin yhtyeenjohtajana.

 

Ilmari Rönkä: saksofonit & huilu

Vid Šketa: trumpetti

Juho Valjakka: piano

Oskari Siirtola: basso

Teemu Mustonen: rummut

 

Kuva: Oskari Järvinen

 

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

 

Liput: 20/15/12/30 €