Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Perko Plays Charlie Parker – Bird 100 Vuotta!,Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli, online26.2. Klo 19:00

keikka

Itä-Suomen AVI:n määräämien koronarajoitusten vuoksi konserttiin ei voida ottaa yleisöä. Konsertti lähetetään suorana verkkolähetyksenä Semilive-palvelun kautta osoitteessa www.semilive.fi/fi/lahetykset-ja-liput/mikkelin-kaupunginorkesteri/. Liput suoratoistokonserttiin maksavat 12 euroa.

Mikkelin kaupunginorkesterin kevät jatkuu jazzin merkeissä. Valikoiman bebopin merkittävimmän kehittäjän musiikkia Charlie Parker with Strings -levytyksiltä saapuvat Mikaelille MKO:n kanssa tulkitsemaan Jukka Perko (saksofoni), Toomas Keski-Säntti (piano), Eero Seppä (basso) ja Teppo Mäkynen (rummut).

Yhdysvaltalainen jazzin vallankumouksellinen ja merkittävä uudistaja, alttosaksofonisti Charlie Parker (1920-1955) tuli tunnetuksi virtuoosimaisena saksofonistina ja nerokkaana improvisoijana. Lempinimellä Bird tunnettu Parker oli trumpetisti Dizzy Gillespien ohella tärkein bebop-tyylin kehittäjä 1940-luvun New Yorkissa, ja häntä pidetäänkin yhtenä kaikkien aikojen suurimmista jazzmuusikoista. Parkerin levytyksiä kuunnellen ja tarkasti matkien Jukka Perko omaksui teini-ikäisenä Parkerin tyylistä ne piirteet, jotka vuonna 1987 aukaisivat hänelle ovet Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin. Hänen häikäisevää soittoaan verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin ja hän saikin lempinimen "Little Bird”.

Charlie Parkerin syntymästä tuli vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Tätä merkkivuotta juhlistetaan illan konsertissa, joka tuo kuultavaksemme 1940-luvulla Parkerille räätälöidyt kamariorkesterisovitukset vanhoista amerikkalaisista musikaalisävelmistä. Parker oli ensimmäinen jazzmuusikko, joka pääsi levyttämään niitä yhdessä laajemman orkesterikokoonpanon kanssa. Hän nautti tästä kunniasta suuresti ja piti levytyksiä parhaimpinaan. Konsertissa kuultavien sovituksien orkesterinuotit olivat vuosikymmeniä kadoksissa, mutta muutama vuosi sitten eräästä kellarista New Yorkista löytyneet pölyiset nuotit ovat nyt kuultavissa alkuperäisessä loistossaan kamariorkesterin ja jazzkvartetin saumattomana yhteistyönä.

 

Keikat samana päivänä kaupungissa online

Ei muita keikkoja.