Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: Trio Toffa,Espan lava, helsinki3.8. Klo 14:00

keikka

Tämä ultrapositiivinen ja energinen afrojazz-trio pistää suun messingille ja tanssijalan vipajamaan! Toffan debyyttilevy Positive kiinnitti bändin ilmestymisvuonnaan 2016 isoille festareille, kuten Pori Jazziin ja Helsingin Juhlaviikoille, ja kolmikko valmisteleekin jo seuraavaa albumiaan. Positive-levyn sävellyksistä ja sanoituksista vastasi beniniläissyntyinen vokalisti ja perkussionisti Noël Saizonou, joka vaikuttaa myös kiitetyssä Helsinki–Cotonou Ensemblessa. Yhtyeen mukaansatempaavan meiningin täydentävät maamme johtava Moog-joogi Kari Ikonen ja folkin lainsuojaton, kitaristi Petri Kautto. Trio päättää Jazz-Espa-konserttisarjan juuri täydellisesti: yhteiseen ilon kokemukseen, minkä vain musiikki voi saada aikaan.

Noël Saizonou – voc, perc, Petri Kautto – g, voc, Kari Ikonen – Moog, voc

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Joonas Tuuri QuartetEspan lava, helsinki3.8. Klo 12:00

keikka

Basisti Joonas Tuurin luotsaama uusi yhtye tulkitsee Tuurin säveltämää uutta jazzia omalla persoonallisella tavallaan. Sävellykset ovat saaneet vaikutteita muun muassa Wayne Shorterin, Chick Corean ja Kendrick Scott Oraclen musiikista. Nuoresta iästään huolimatta kvartetti on ehtinyt esiintyä jo viime syksyn Oslo Jazz Festivalilla ja kerätä positiivista huomiota Helsingin klubikeikoilla.

Joonas Tuuri – db, Ilmari Rönkä – alto sax, Toomas Keski-Säntti – p, Anssi Tirkkonen – dr

Kuva: Suvi Sistonen

Jazz-Espa 20 & Etno-Espa 15: MA RoufCafé Engel, helsinki3.8. Klo 19:30

keikka

Jazz-Espa 20 ♥️ Etno-Espa 15

Tervetuloa juhlimaan 20-vuotiaan Jazz-Espan ja 15-vuotiaan Etno-Espan tuplasynttäreitä!

Kesäisellä Espan lavalla peräkkäin järjestettävien Jazz-Espan ja Etno-Espan yhteissynttäreitä juhlitaan tunnelmallisella Café Engelin sisäpihalla lauantaina alkuillasta 3.8.

Luvassa iloisen seuran ja kesäisen kuplivan lisäksi tietysti erinomaista musiikkia! Näissä bileissä ei genrerajoja kunnioiteta, kun jazzia Lähi-idän rytmeillä ja tanbour- ja tar-luutuilla värittävä MA rouf pääsee tanssittamaan juhlakansaa. Juuri ensilevynsä People julkaisseen MA Roufin riveistä löytyvät huippumuusikot Marouf Majidi (tambour, tar, voc), Jouni Järvelä (sax, cl, fl, p), Jukka Haavisto (b) ja Mikko Hassinen (dr, perc). MA Roufia pääsee kuulemaan nyt Helsingissä ensimmäistä kertaa levynjulkaisun jälkeen!

ovet 19:00, showtime 19:30
Vapaa pääsy!

www.jazzespa.fi
www.etno-espa.fi