Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 5.8.

helsinki

Suvilahti Jazz: Jaska Lukkarinen Trio feat. Sebastian Studnitzky (GER),Merikerho, helsinki5.8. Klo 18:30

keikka

Jaska Lukkarinen – drs, Jussi Kannaste – sax, Antti Lötjönen – db, Sebastian Studnitzky (GER) – trp

Jaska Lukkarinen Trio kuuluu suomijazzin aivan kirkkaimpaan kärkeen. Jo usean vuoden ajan aktiivisesti keikkaillut ja kaksi levyä julkaissut kolmikko on hitsautunut ilmaisultaan herkäksi ja reagoivaksi. Viime vuonna julkaistulla, viimeisimmällä levyllään trio esitti Valtteri Laurell Pöyhösen Dalindèolle ja Ricky-Tick Big Bandille säveltämää musiikkia yllättävinä sovituksina. Suvilahdessa trioa täydentää saksalaistrumpetisti Sebastian Studnitzky, joka tunnetaan minimalistisesta, melodisesta soundistaan.

Suvilahti Jazz: Viba,Merikerho, helsinki5.8. Klo 20:00

keikka

Virva Immonen – voc, Toomas Keski-Säntti – keys, Oskari Siirtola – b, Okko Saastamoinen – drs

Viba on intensiivisiä tarinoita, seikkailullisia saundeja ja vapautunutta improvisointia. Nelihenkinen yhtye esittää laulaja-lauluntekijä Virva Immosen svengaavia sävellyksiä, joiden hykerryttävissä, suomenkielisissä lyriikoissa yhdistyvät tarkkanäköisesti inhimillisyys ja ilkikurinen huumori. Immonen ottaa sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa inspiraatiota muun muassa 1950–60-lukujen amerikkalaisesta jazzista, suomalaisesta nykyrunoudesta sekä tarkkanäköisistä elokuvista.

Suvilahti Jazz: Mopo,Merikerho, helsinki5.8. Klo 21:30

keikka

Linda Fredriksson – sax, Eero Tikkanen – b, Eeti Nieminen – drs

Mopon tunnistettava soundi ja punkahtavan tarttuvat sävellykset ovat tehneet trion neljästä levystä jo pieniä kotimaisen nykyjazzin klassikoita. Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu yhtye on valloittanut yleisöjä puolelleen Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla Keski-Euroopassa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa. Jos et ole vielä bailannut uuden Mopocalypse-albumin Tökkö-biisin tahtiin, niin Merikerhon klubilla on korkea aika!