Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

AMC-klubi: Rakka & Fredator feat. Severi Pyysalo,Telakka, tampere22.1. Klo 21:00

keikka

AMC-klubi 22.1.2014 klo 21:00
Liput 10 €
Ennakko: Kulttuuritalo Telakka

21:00 Rakka
Masa Orpana - saksofoni, klarinetti
Tommi Kolunen - trumpetti, flyyygelitorvi
Kusti Vuorinen - koskettimet, haitari, lyömäsoittimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Janne Tuomi - rummut, lyömäsoittimet

22:30 Fredator
Fredator - rummut, sävellykset
Joakim Berghäll – saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Konsertti juhlistaa Rakkan 2. albumin Mykorritsan valtakunta (Lumpeela Julkaisut) ilmestymistä. Suomen lisäksi levy julkaistaan Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
Uuden levyn tiimoilta Rakka keikkailee myös New Yorkissa 10.-11.1. ja Berliinissä 22.5.

Mykorritsan valtakunta sisältää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Janne Tuomen sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä. Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

Syksyllä 2012 julkaistu ensilevy Soutu sai erinomaisen vastaanoton sekä tiedotusvälineiltä että yleisöltä, ja sen painos myytiin loppuun ennätysajassa.

"Überhaupt beweisen RAKKA von Stück zu Stück, dass sie die Kunst beherrschen, eine relativ getragene, melancholische, ruhige Grundstimmung immer wieder anders klingen zu lassen. Impulse zu setzen, die zwar Besinnlichkeit ausstrahlen, aber auf ständig unterschiedlichen Ebenen. Das liegt nicht nur an der Vielzahl der eingesetzten Instrumente, sondern den geschickten Stil-Wechseln."
- Thoralf Koß, musikreviews.de

"Soittajat ovat sisäistäneet repertuaarinsa suvereenisti ja musisoivat demokraattisesti yhteen liekkiin puhaltaen ja egoilua välttäen. Soutu etenee seitsemän kappaleen mittaan levollisesta soul- ja gospeljazzista afrikkalaisten ja karibialaisten rytmien pyörteeseen ja lumoaa hienostuneilla vapaarytmisillä välisoitoillaan. Tunnelma välittyy tarkoituksenmukaisen konstailemattomien soundien välityksellä täydellisesti.
Totaalisen ajatonta musiikkia!"
– Sami Nissinen, Soundi

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava jazzyhtye Fredator on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Rebirth Of The Bad -julkaisun myötä vuonna 2011 Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori ja Auteur Jazzin sekä Mopo-trion takalinjoilta löytyvä basisti Eero Tikkanen esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää laadukkaan kokoonpanon ja liskoasun takaa puolestaan paljastuu yhtyeen primus motor Fredator alias Jussi Fredriksson.
Kvintetiksi yhtyeen täydentää tällä kiertueella maamme maineikkain vibrafonisti Severi Pyysalo.
Konsertti on osa Jazzliiton kiertuetta.

Tuottaa: Annamaija Music Company
Yhteistyössä Telakka ja Suomen Jazzliitto / Finnish Jazz Federation
Tukee: Musiikin edistämissäätiö

www.lumpeelajulkaisut.fi
www.jussifredriksson.com
www.fredator.fi

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: FredatorAMC-klubi, Telakka, tampere22.1. Klo 22:30

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava jazzyhtye Fredator on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Tuoreen Rebirth Of The Bad -julkaisun myötä vuonna 2011 Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin. Sävellyksissä on vivahteikkuutta, soitossa terävyyttä ja svengissä luontevuutta.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonistilahjakkuus Panu Savolainen, jota tällä Jazzliiton kiertueella tuuraa elävä legenda, itse Severi Pyysalo, ja Auteur Jazzin sekä Mopo-trion takalinjoilta löytyvä basisti Eero Tikkanen esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää laadukkaan kokoonpanon ja liskoasun takaa puolestaan paljastuu yhtyeen primus motor Fredator.

Julkaisut:
Bad Jazz, 2010, KHY Suomen Musiikki
Rebirth Of The Bad, 2012, KHY Suomen Musiikki

Fredator
Fredator - rummut, sävellykset
Joakim Berghäll – saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Severi Pyysalo – vibrafoni
Eero Tikkanen – basso
www.fredator.fi

Kiertuepaikat:
Ke 22.1. Tampere, Telakka w/ Rakka, klo 22.30 (Rakka klo 21.00)
To 23.1. Jyväskylä, Poppari, klo 21.00
Pe 24.1. Oulu, Tuba, klo 19.00
La 25.1. Tornio, Musiikkitalo, klo 18.00

Ke 29.1. Helsinki, JazzHUG, VinVin, klo
To 30.1. Kuopio, Intro, klo 20.00
Pe 31.1. Joensuu, Teatteriravintola, klo 21.00
La 1.2. Flame Jazz Cruise

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.