Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lounais-Hämeen musiikkipäivät: Jukka Linkola The Tentet,Forssan työväentalo, forssa7.7. Klo 19:00

keikka

33€ peruslippu

50-vuotista taiteilijauraa juhlivan säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Jukka Linkolan The Tentet -kokoonpanon debyyttialbumista on kulunut 29 vuotta. Vuonna 2021 yhtye palasi konserttilavoille pitkän tauon jälkeen ja uudella miehityksellä. Uuden kokoonpanon tuore levy Rumba Liberte ilmestyy tänä keväänä.

The Tentetin musiikissa vuorottelevat eteenpäin vievä rytminen svengi ja kuulakkaat balladiainekset. Sen ilmaisussa yhdistyvät ison kokoonpanon sointivärit pienemmän yhtyeen herkkyyteen.

Säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä. Jazzprojektien ohella Linkolan sävellystuotanto sisältää sinfonian, 15 solistikonserttoa, 13 oopperaa, kamarimusiikkia sekä useita musikaaleja. Linkolan kuoromusiikkia esitetään jatkuvasti eri puolella maailmaa. Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, mm. Le Havren kaupungin sävellyskilpailu, Paris Opera Screen sekä Cannes Midem Awards. Elokuvamusiikeistaan hän on saanut kaksi Jussi-palkintoa.

Jukka Linkola, piano, sävellykset
Jouni Järvelä altto,- ja sopraanosaksofoni
Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Teemu Mattsson, trumpetti, flyygelitorvi
Seppo Kantonen, koskettimet
Markku Kanerva, kitara
Vesa Ojaniemi, basso
Mongo Aaltonen, perkussiot
Jaska Lukkarinen, rummut

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on vuonna 1981 perustettu voittoa tuottamaton yhdistys, joka pyrkii edistämään toiminta-alueensa musiikkielämää ja -koulutusta. Se järjestää erilaisia klassiseen ja jazzmusiikkiin liittyviä tapahtumia, konsertteja, kursseja, musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä ja jäsenilleen myös muita aktiviteetteja, kuten kulttuurimatkoja, koulutustilaisuuksia ja konferensseja.

Keikat samana päivänä kaupungissa forssa

Ei muita keikkoja.