Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

SJO-klubi: Sky Blue - Music of Maria Schneider,Musiikkiteatteri Kapsäkki, online12.2. Klo 19:00

keikka
Vuoden ensimmäinen Sointi-klubi lähetetään myös livestriiminä! Klubilla sukelletaan yhdysvaltalaisen Grammy-palkitun Maria Schneiderin musiikkiin. Schneiderin sävellykset ovat maagisia, rajoja rikkovia ja pysähdyttävän upeita teoksia, joiden poikkeuksellisessa instrumentaatiossa pääsevät esiin huilujen ja klarinettien lisäksi myös laulu ja harmonikka. Konsertissa kuullaan Maria Schneider Orchestran ohjelmistoa mm. vuonna 2007 julkaistulta Sky Blue -albumilta. Luvassa on ainutlaatuinen konserttielämys, jota ei olla vielä aikaisemmin Suomessa kuultu!
 
Kesto n. 1h 15 min (ei väliaikaa)
 
 
Kevään muut Sointi-klubit:
27.4. Sinfonia Concertante - Music of Timo Alakotila
28.5. Up and Down - Mannila & Louhivuori

 

Keikat samana päivänä kaupungissa online

HKO & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Clarinet heroesMusiikkitalo, online12.2. Klo 19:00

Suora konserttistriimaus Musiikkitalolta. Konsertti on maksuton ja se on katsottavissa Helsinkikanava.fi:ssä ja HKO Screen -palvelussa 12.2. klo 19 alkaen toistaiseksi. 

Klarinetti loistaa parrasvaloissa, kun klassinen musiikki ja jazz iskevät silmää toisilleen Helsingin kaupunginorkesterin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertissa.

Leonard Bernstein liitti barokkimuodostelmiensa perään jazz-riffejä, Billy Strayhornin Chelsea Bridgessa on kuultu muistumia Ravelista ja Igor Stravinsky kirjoitti Ebony-konserttonsa Woody Hermanin jazzyhtyeelle.

Eleganttia iltaa isännöi vuoden 2020 alussa UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisena johtajana aloittanut Ed Partyka, joka kertoo ylpeänä johtavansa Helsingissä ”maailmanluokan big bandia”.

Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi ja toistaiseksi osoitteessa Helsinkikanava.fi ja HKO Screen -mobiilisovelluksessa. Selvitämme mahdollisuutta konsertin katsomiseen myös uudessa UMO Helsinki -mobiilisovelluksessa.

Helsingin kaupunginorkesteri

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Ed Partyka, kapellimestari

 

Solistit:

Mikko Mäkinen, Jouni Järvelä, Osmo Linkola, Heikki Nikula, klarinetti

Kasperi Sarikoski, pasuuna

Mika Paajanen, käyrätorvi


Ohjelma: 

Leonard Bernstein: Prelude, Fugue and Riffs

Eliane Elias: Para Nada

Igor Stravinsky: Ebony Concerto

Ed Partyka: G.G.’s Last Dance

Billy Strayhorn: Chelsea Bridge

Artie Shaw: Concerto for Clarinet