Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Mikko Antila Group,Arabia-sali, Arabiankatu 2, helsinki15.4. Klo 19:00

keikka

Mikko Antila Group on yhtye, joka koostuu 11 muusikosta ja jousikvintetistä. Arabiasalin konsertissa yhtye soittaa Mikko Antilan 50-minuuttisen sävellyksen "Soil" (suom. Maaperä). Musiikki on jazzfuusiota, jossa on paljon vaikutteita esim. myöhäisromantiikasta, kansanmusiikista ja popista. Antila on saanut sävellystyöhönsä suuresti vaikutteita modernin jazzin huipuilta, kuten Brad Mehldaulta, Pat Methenyltä, Carla Bleyltä ja Ambrose Akinmusirelta. Paljon ideoita hän on myös saanut modernin klassisen uranuurtajilta, jotka ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen, kuten Morton Feldman, Luigi Nono ja Steve Reich. Mikko kokee, että syvä tuntemus monenlaisesta musiikista on laajentanut hänen musiikillista sanavarastoa hyvin moniulotteisesti. Mikko Antila (s. 1998) on jazzmuusikko/säveltäjä Helsingistä. Vibrafonia pääsoittimenaan soittava multi-instrumentalisti työskentelee useissa hyvin erilaisissa kokoonpanoissa, kuten Sibelius-Akatemian NYKY Ensemblessä tai vaikkapa omissa jazz-, soul-, ja teknokokoonpanoissaan. Antila on hyvin muuntautumiskykyinen minkä tahansa instrumentin äärellä, ja tähtää aina yhtyeen hyvään kokonaissoundiin.

Mikko Antila: sävellykset, sovitukset, lyriikat, vibrafoni
Pessi Jouste: viulu
Lotus Tinat: viulu
Anna-Maria Viksten: alttoviulu
Sujari Britt: sello
Akseli Porkkala: kontrabasso
Maja Mannila: laulu
Iina Johanson: laulu
Kalle Mattila: laulu
Jesse Vilhomaa: alttosaksofoni
Sami Leponiemi: tenorisaksofoni
Johannes Granroth: sähkökitara
Otto Porkkala: akustinen kitara
Miika Vintturi: piano
Antti Ahoniemi: sähköbasso
Axel Tuliara: rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazzmuusikot ry: suomalaisen jazzin sukupolvet - jazzjamit järjestetään maanantaina 15.4. klo 19-23 Koko Jazz Clubilla (Hämeentie 3). Jamiemäntänä toimii Nina Mya (laulu) ja housebandina UMO Helsinki Ensemble soittajina Kirmo Lintinen (piano), Nathan Francis (basso) ja Tuukka Dunkel (rummut).

Yhteistyökumppaneina Suomen Jazzliitto, Koko Jazz Club, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Helsingin Pop&Jazz Konservatorio ja Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä. Tapahtumaa tukee MES.

Liput 10 €.

Joonas Tuuri Quartet / Riikka Keränen GroupMusiikkitalo, Black Box, helsinki15.4. Klo 18:00

keikka

Konsertissa kuullaan kaksi jazzmusiikin maisterikonserttia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

Klo 18.00: Joonas Tuuri Quartet
Joonas Tuuri Quartet on jazzbasisti Joonas Tuurin yhtye, joka soittaa hänen omia sävellyksiään. Musiikki on saanut vaikutteensa Joonakseen eniten vaikuttaneista jazzsäveltäjistä ja -yhtyeistä. Melodisuus ja vahva rytmiikka ovat merkittävässä osassa yhtyeen musiikissa.

Joonas Tuuri, kontrabasso
Ilmari Rönkä, alttosaksofoni
Toomas Keski-Säntti, piano
Anssi Tirkkonen, rummut

Klo 20.00: Riikka Keränen Group
Laulaja Riikka Keränen yhtyeineen vie yleisön matkalle modernin vokaalijazzin maailmaan. Konsertissa kuullaan tunnelmallista, koskettavaa ja vahvaa jazztulkintaa niin omien sävellysten kuin myös tarkkaan valikoitujen lainakappaleiden myötä.

Riikka Keränen, laulu
Juho Valjakka, piano
Jori Huhtala, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

Black Box, Musiikkitalo
Liput: 17,50/11/6€ (Ticketmaster) 15/10/5€ (Musiikkitalo)
Lisätiedot: Tiina Halonen, 040 710 4301, tiina.halonen@uniarts.fi