Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Nassaun Fasaani Kokolla,Koko Jazz Club, helsinki4.12. Klo 21:00

keikka

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonistin Joonatan Raution yhteinen näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot.

Nassaun Fasaanin muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstä Axl Smithin ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio onnistuu edelleen yllättämään jazzyleisöä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa "Mamba" Assefa.

Toni Porthén - rummut
Joonatan Rautio - saksofonit, EWI, kosketinsoittimet
Jussi Fredriksson - piano, Rhodes, kosketinsoittimet
Juho Kivivuori - basso
Abdissa Assefa - lyömäsoittimet

Ovet auki 20:00
Showtime: 21:00
Liput 15 / 10 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Schema-kvartetti feat. László SüleUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Kaisaniemenkatu 10, helsinki4.12. Klo 18:00

Schema-kvartetti (www)

keikka

Schema-kvartetti esiintyy yhdessä unkarilaisen pianistin ja säveltäjän László Sülen kanssa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa. László Süle sävelsi Schema-kvartetille teoksen "The Bridge of Sorrow" Unkarin holokaustin 70-vuotismuistojuhlaan. Myös muut konsertissa kuultavat teokset ovat Sülen säveltämiä.

Schema-kvartetti ja László Süle ovat esiintyneet Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa useaan otteeseen ja konsertit ovat olleet aina suuri menestys. Schema-kvartetissa soittavat Csilla Szilvay (sello), Helmi Horttana (viulu), Elisa Rusi-Matero (viulu) ja Matleena Vehmaa (alttoviulu). Schema-kvartetin jäsenistä Helmi Horttana ja Elisa Rusi-Matero soittavat Radion Sinfoniaorkesterissa. Matleena Vehmaa toimii opettajana Riihimäen musiikkiopistossa ja Csilla Szilvay Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Schema-kvartetille myönnettiin 2014 Teoston apuraha, joka kattaa säveltäjä Jussi-Matti Haaviston tilausteoksen rahoittamisen Sibelius-juhlavuodelle 2015.

László Süle (s. 1955) opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, minkä ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitoksella. Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään niin hänen omia kappaleitaan kuin muiden säveltäjienkin teoksia. Hän on esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa.

Vapaa pääsy!

Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.

Schema-kvartetti: Csilla Szilvay (sello), Helmi Horttana (viulu), Elisa Rusi-Matero (viulu) ja Matleena Vehmaa (alttoviulu)

& László Süle (piano)