Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti 24.4 Juhani Aaltosen trio,ravintola Laulumiehet, helsinki24.4. Klo 19:00

keikka

Juhani Aaltosen trio tekee yllätysvierailun jaZZanti-konsertteihin 24.4. Triossa soittavat Junnun lisäksi Ulf Krokfors: basso ja Reiska Laine: rummut.

Konsertti järjestetään yhteistyössä TUM Recordsin kanssa.

Paikka ja liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.(www.digelius.com).

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jarno Kukkonen @ Thursday Jazz ClubOlipa kerran ravintola, Albertinkatu 34, helsinki24.4. Klo 19:00

keikka

Jarno Kukkonen, kitara

Teemu Åkerblom, basso

Lassi Kouvo, piano

 

Vapaa pääsy!

Iris Rautio ja Swing & TonicBar Idän Tähti, Asiakkaankatu 3, Itäkeskus, helsinki24.4. Klo 19:00

Vapaa pääsy!

Sami Linnan ja Jussi Lehtosen jazzensembletMusiikkitalo, Black Box, Mannerheimintie 13 A, helsinki24.4. Klo 19:00

Jussi Lehtosen ensemble:

Joakim Sohkanen, saksofoni
Marek Konarski, saksofoni
Mikael Myrskog, piano
Kaisa Mäensivu, basso
Toon Verheyen, rummut

Sami Linnan ensemble:

Marek Konarski, saksofoni
Tomi Nikku, trumpetti
Arto Ikävalko, piano
Ville Luukkonen, rummut
Joonas Tuuri, basso

Vapaa pääsy!

Tammikuussa neljännen albuminsa julkaiseva kotimaisen soulin ykkösnimi Tuomo ja UMO yhdistivät voimansa vuosi sitten, kun konkkaronkka kiersi Etelä-Suomen konserttisaleja. Nyt konserttisarjalle on luvassa jatkoa. Tuomo x UMO kertoo keskenään kaksi oman alansa huippua, ja kohtaaminen tuleekin olemaan enemmän kuin osiensa summa: Tuomon sielukkaat sävellykset saavat aivan uudenlaisen ilmeen 17-henkisen jazzorkesterin käsittelyssä. Konsertissa kuullaan ainutlaatuisia sovituksia uusista ja ennenkuulemattomista kappaleista sekä tutuista suosikeista. Orkesteria johtaa Antti Rissanen.

Tuomo, koko nimeltään Tuomo Prättälä, on helsinkiläinen soul-laulaja, jazzpianisti, biisintekijä, tuottaja ja multi-instrumentalisti. Hän tuli ensimmäisen kerran musiikkiyleisön tietoisuuteen 2000-luvun alussa palkitun jazzyhtyeen Ilmiliekki Quartetin sekä viileällä nu-soulilla tyylitelleen Quintessencen riveistä. Tuomon ensimmäisen soololevy My Thing (2007) sai osakseen kriitikoiden suitsutusta ja myi kultalevyn arvoisesti. Sitä seuranneet Reaches Out For You (2009) ja My Own Private Sunday (2010) ovat laajentaneet tyylillistä palettia myös soulin ulkopuolelle ja kivunneet kumpikin ilmestyessään Suomen virallisen listan kymmenen kärkeen. Tammikuussa 2014 ilmestyvälle The New Mystique -levylle on luvassa uudenlaista Tuomoa; nelivuotisen tutkimusmatkan lopputulemana hän kaataa eri genrejen raja-aitoja ja yllättää uudella elektronisemmalla ilmaisullaan.

Elena & The Rom EnsembleKoko Jazz Club, helsinki24.4. Klo 21:00

keikka

Liput 15 / 10 €

Elena Mindru – laulu
Sampo Hiukkanen – viulu
Tuomas J. Turunen – piano
Eero Seppä – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

The Jazz Rom Ensemble on säkenöivän jazzlaulajattaren Elena Mindrun luotsaama yhtye, joka kutsuu kuulijansa mukaan eksoottiselle musiikilliselle matkalle. Kokoonpanon ohjelmiston kivijalan muodostavat Mindrun sävellykset, joissa jazz yhdistyy romanialaisesta kansanmusiikista tuttuihin rytmeihin ja melodioihin. Laulusolistia säestää akustinen jazzkvartetti, johon lisäpikantin mausteen luo jazzyhtyeissä harvemmin kuultu viulu. Illan aikana kuullaan orkesterin oman tuotannon lisäksi myös persoonallisia sovituksia ikivihreistä jazzkappaleista.