Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Solistina Verneri Pohjola (trumpetti), kapellimestarina Kari Heinilä

 

UMO on varmasti Suomen tunnetuin jazzin ja uuden rytmimusiikin big band, jonka 16-henkinen kokoonpano tekee 80 konserttia vuodessa ympäri Suomen. UMO avaa juhlallisesti Jazz-Espan konsertillaan trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa. 

 

UMO:

Trumpetit:

Teemu Mattsson

Timo Paasonen

Mikko Pettinen

Tero Saarti

Saksofonit:

Jouni Järvelä

Mikko Mäkinen

Teemu Salminen

Manuel Dunkel

Pertti Pepa Päivinen

Pasuunat:

Pekka Laukkanen

Mikko Mustonen

Jari Hongisto

Mikael Långbacka

Komppi:

Kirmo Lintinen, piano

Ville Huolman, basso

Markus Ketola, rummut

Ohjelmisto:

Deism, säv. Pohjola, sov. Shemaria

But This One Goes In Four, säv. Pohjola, sov. Shemaria

Transit People, säv.&sov. J. Savolainen

Sparring, säv.&sov. J. Savolainen

Waltz, säv.&sov. Gil Evans

Variation on Misery, säv.&sov. Gil Evans

T.S. Garp, säv.& sov. Mikko Hassinen

American Express, säv.&sov. Bob Brookmeyer (orkesterinumero)

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Melody Gardot esiintyy Finlandia-talossaFinlandia-talo, helsinki22.7. Klo 20:00

keikka

Musiikkiterapian avulla vakavasta liikenneonnettomuudesta selvinnyt upea 28-vuotias laulajatar Melody Gardot (US) omaa paitsi taianomaisen viettelevän äänen, myös mielenkiintoisen tarinan. Gardot’n esiintyminen ylitti odotukset Pori Jazzin Kirjurinluoto Arenalla vuonna 2010, mutta samalla moni esitti toiveen siitä, että tätä artistia pitäisi päästä kuulemaan intiimissä konserttisalissa. Heinäkuun 22. päivä tähän on vihdoin mahdollisuus Helsingin Finlandia-talossa.

Philadelphiassa tukikohtaansa pitävä Melody Gardot (s. 1985) on maailmankansalainen, joka on viettänyt lapsuudestaan lähtien matkalaukkuelämää perheineen. Musiikillisesti lahjakas Melody soitti jo 16-vuotiaana pianoa baareissa työkseen, mutta ei suunnitellut itselleen erityisesti muusikon uraa. 

Asiat muuttuivat radikaalisti kun pyöräilevä Melody joutui vuonna 2003 vakavaan liikenneonnettomuuteen. Punaisia päin ajava auto aiheutti törmäyksessä Gardot’lle vakavia pää- ja selkärankavammoja, ja hänen lantionsa murtui kahdesta kohdasta. Gardot makasi onnettomuuden jälkeen vuoden sängyssä, minkä jälkeen hänen täytyi opetella kävelemään ja puhumaan uudestaan.   

Laulajattaren toipumista vauhditti musiikkiterapian löytäminen: Gardot on kertonut opetelleensa puhumaan aluksi hyräillen ja myöhemmin laulaen. Tämän prosessin aikana – joka auttoi häntä toipumaan myös neurologisista vaurioista – hän alkoi säveltämään rauhoittavaa musiikkia. Toipuessaan Gardot totesi, että esiintyminen auttaa myös unohtamaan jatkuvat kivut, ja hän lähti tavoittelemaan ammattimuusikon uraa.

Melody Gardot’n bluesia ja jazzia sekoittava taidokkaasti sekoittava debyytti Worrisome Heart (2008) vakuutti laulajan olevan musiikillinen löytö. Gardot’n taianomaisen raukea ja viettelevä ääni sekä emotionaaliset tulkinnat pääsivät täysiin oikeuksiin My One and Only Thrill -albumilla (2009), joka nousi monissa maissa suoraan listakärkeen. Levyä on pelkästään Euroopassa myyty yli miljoona kappaletta ja artisti on kiertänyt täysiä konserttisaleja ympäri maailmaa. Menestyksen myötä Gardot on paitsi tehnyt kiertueita, myös matkaillut kerätäkseen innoitusta säveltämiseen. Uusin albumi Absence (2012) syntyi mm. Marokon, Portugalin ja Brasilian matkojen innoittamana. Hunajainen diiva laulaa yhä kaipauksesta, menetyksestä – ja tietenkin rakkaudesta.  

Konsertin tuotannosta vastaa Eastway Live Oy.

Liput alk. 77,50/62,50€

Lipunmyynti alkaa 27.5.2013 klo 9.00 Lippupalvelun verkkokaupassa ja myyntipisteissä sekä Menolipun verkkokaupassa.