Siirry pääsisältöön

Yhdistykset ja säätiöt

ÄLÄ POISTA 

 

* = Suomen Jazzliiton jäsenyhteisöjä

Alandia Jazz ry

Alandia Jazz ry on Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla toimiva jazzyhdistys. Alandia Jazzin tärkeimpiä toimintatapoja on Alandia Jazz Festivalin järjestäminen vuosittain heinäkuussa.  


Espoo Big Band ry *

Espoo Big Band ry on espoolainen vuonna 1980 Espoo Big Bandin perustamisen yhteydessä perustettu yhdistys. Sen tärkeimpiä toimintamuotoja ovat Espoo Big Bandin esiintymisten ja levytysten järjestely sekä vuotuisan April Jazz -festivaalin järjestäminen Espoon Tapiolassa huhtikuisin. Espoo Big Band ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys. 


Freelancemuusikot ry

Freelancemuusikot ry on Suomen Muusikkojen Liitto ry:n suurin paikallisosasto, jonka jäsenmäärä on tällä hetkellä n. 950 henkilöä. Yhdistys toimii koko maassa, ja sen fyysinen toimipiste on Helsingissä Muusikkojen liiton toimiston yhteydessä. Freelancemuusikot ry pitää aktiivisesti yhteyttä muihin alan järjestöihin ja tarjoaa palveluja jäsenilleen. Edunvalvonnan lisäksi Freelancemuusikot ry järjestää mm. kokouksia ja seminaareja sekä jakaa vuosittain stipendejä yhdelle tai useammalle ansioituneelle osaston jäsenelle.


Harlem Jazz Club

Harlem Jazz Club on vuonna 1961 perustettu turkulainen jazzkerho. Kerhon tarkoituksena on jazzmusiikin harrastuksen edistäminen jamisessioiden järjestämisen ja stipendien jakamisen myötä. 


Heinola-Jazz ry *

Heinolassa toimiva jazzyhdistys.  


Helsingin saksofoniorkesterin kannatusyhdistys ry *

Vuonna 2008 perustettu Helsingin saksofoniorkesterin kannatusyhdistys ry toimii katto-organisaationa neljälle erilaiselle saksofoniorkesterille. Orkestereihin kuuluvat mm. Helsingin Saksofoniorkesteri (HSO), Big Band Gramofoni sekä pienyhtye Cuernos Rojos. Orkestereiden tarkoitus on viedä suuren yleisön tietoisuuteen saksofonia soittimena ja varsinkin sen koko soitinperhettä. Helsingin saksofoniorkesterin kannatusyhdistys on Suomen Jazzliiton jäsen.


Helsinki Jazz ry *

Helsinki Jazz ry on perustettu virallisesti 1972, sitä ennen yhdistys aloitti akateemisena jazzkerhona Helsingin Ylioppilaskunnan piirissä 60-luvun alussa. Helsinki Jazz ry järjestää konsertteja yhteistyössä eri toimijoiden kuten Helsingin kulttuurikeskuksen kanssa. Helsinki Jazz on järjestänyt Espan lavalle jazzkonsertteja jo 70-luvun lopulta lähtien vuoteen 2009 asti. Nykyisin yhdistys järjestää jaZZanti-konsertteja ravintola Laulumiehissä sekä muita konsertteja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Helsinki Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys. 


Hämeenlinnan soitannollinen kerho *

Hämeenlinnan Soitannollinen Kerho eli HSK on Suomen vanhin, vuonna 1945 perustettu rytmimusiikin yhdistys. Hämeenlinnan soitannollinen kerho ry toimii rytmimusiikin edistämiseksi. Yhdistys on järjestänyt vuodesta 1991 saakka Linnajazz-tapahtumaa ja kerhon yhteydessä toimii aktiivisesti HSK Big Band. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsen.


IF för jazzmusik i Dalsbruk *

Intresseföreningen för Jazzmusik i Dalsbruk rf perustettiin vuonna 1999 jatkamaan Baltic Jazz -järjestön toimintaa. Kannatusyhdistyksen hallitus työskentelee ympärivuotisesti festivaalin hyväksi. IF för jazzmusik i Dalsbruk on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Jaskan Kaverit ry *

Jaskan Kaverit ry on rovaniemeläinen jazzyhdistys, joka järjestää vuosittain muun muassa Korundijazz-festivaalia. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsen.


Jazz 20 ry *

Jazz 20 ry sai alkunsa perustettiin vuonna 1973 jami- ja konserttitilaisuuksien järjestämiseen Oulussa. Yhdistys päätti jo toiminnan alkuvaiheessa avustaa myös taloudellisesti oululaisia jazzmuusikoita mahdollisuuksien mukaan. Nykyisin yksi tärkeimmistä Jazz 20 -yhdistyksen toimintamuotoja on Elojazz-festivaalin järjestäminen Oulussa elokuussa. Jazz 20 ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.  


Jazzaimaa ry *

Jazzaimaa ry on jazz-, blues- ja rytmimusiikin harrastusta ylläpitävä ja kehittävä yhdistys. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa mm. jazzin ja rytmimusiikin kansainvälistä yhteistyötä, valistusta, tiedotusta, koulutusta ja julkaisutoimintaa, järjestää konsertteja, festivaaleja, kilpailuja ja juhlia sekä valistus- ja huvitilaisuuksia. Yhdistyksen ulospäin näkyvimmät toiminnat ovat: Jazzrytmit -lehti, Lady Summertime Jazz Singer Contest ja Jazzrytmit Agency. Jazzaimaa ry on Suomen Jazzliiton jäsen.  


Jazz City Turku ry *

Jazz City Turku ry turkulaisten jazztoimijoiden yhteinen fuusio, jossa mukana ovat Turku Jazz Orchestra, Turku Jazz Festival ja Flame Jazz. Yhdistys tuottaa vuosittain yli 70 konserttia. Jazz City Turku ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Jazz Jkl ry *

 Vuonna 2017 perustettu Jazz Jkl ry järjestää Jyväskylässä korkeatasoista ja monimuotoista Jazz Jkl Live -konserttisarjaa. 


Jazzkerho-76 *

Jazzkerho -76, Joensuu ry. perustettiin nimensä mukaisesti vuonna 1976. Yhdistys on siis jo yli neljänkymmenen vuoden ajan toiminut jazzmusiikin puolesta Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa. Toimintamuotoina yhdistyksellä on jazzkonserttien järjestäminen alueella ja tiedottaminen. Jazzkerho -76 on Suomen Jazzliiton jäsen.   


Jazzmuusikot ry *

Jazzmuusikot ry on vuonna 1997 perustettu yhdistys, joka yhteisönä keskittyy erityisesti jazzammattimuusikoiden toiminnan ja vaikuttamisen edistämiseen. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jazzmusiikin tuntemusta ja arvostusta, parantaa jazzmuusikoiden työllistymisen yleisiä edellytyksiä, edistää jazzmuusikoiden yhteistoimintaa kotimaassa ja ulkomailla, kohottaa jäsentensä ammattitaitoa, edustaa jäseniään ammatillisissa kysymyksissä kotimaassa ja ulkomailla sekä muutoinkin toimia jazzmuusikoiden yhteisten ja yleisten ammatillisten etujen hyväksi. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys, jossa se toimii nimenomaan muusikoiden äänenä.


Jazzoo ry *

 Jazzoo ry perustettiin vuonna 2001 vastaamaan jazzin kasvaan kysyntään Pietarsaaren alueella. Vuosien varrella Jazzoo onkin kasvanut tärkeäksi osaksi alueen musiikkikulttuuria. Jazzoon tavoitteena on tarjota kaikenikäisille ihmisille kaikenlaisista taustaa katsomatta mahdollisuuden nauttia live-musiikista. Jazzoo ry on Suomen Jazzliiton jäsen. 


Järvenpään Blues- ja Jazzdiggarit ry *

 Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry järjestää Puistoblues-festivaalia. Suomen merkittävimmän blues-tapahtuman ympärille perustettu yhdistys järjestää tänä päivänä festivaalin lisäksi pienempiä musiikkitapahtumia Keski-Uudenmaan alueella. JBJD tuo suomeen esiintymään bluesmuusikoita ja tukee näin genren elinvoimaisuutta Suomessa. Järvenpään Blues- ja Jazzdiggarit ry on Suomen Jazzliiton jäsen. 


Kaamosjazz ry

Tankavaarassa ja Saariselällä vuosittain järjestettävän Kaamosjazz-festivaalin järjestelyistä on vastannut 30 vuoden ajan sama tapahtuman synnyttänyt organisaatio, Kaamosjazz ry. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää ja edistää jazzmusiikkia Lapissa ja se onkin jakanut stipendejä, järjestänyt kursseja ja avustanut lappilaisia nuoria muusikoita vuosien mittaan. 


Kerava Jazz ry *

Kerava Jazz ry on aktiivinen keravalainen jazzyhdistys, jonka ulospäin näkyvin toiminta on Keravajazz-festivaalin järjestäminen vuosittain toukokuussa. Kerava Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Koko Jazz Iisalmi Kannatusyhdistys ry *

Koko Jazz Iisalmi Kannatusyhdistys perustettiin vuonna 2015 tukemaan Iisalmessa toimivan Koko Jazz Club Iisalmen toimintaa. 


Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry*

Koko Jazz Club on helsinkiläinen, Koko Teatterin tiloissa Hämeentiellä toimiva aktiivinen jazzklubi. Koko Jazzin kannatusyhdistys perustettiin vuonna 2016, mutta klubi otti ensiaskeneensa jo vuonna 2010.


Korpo Jazz - Korppoon Jazz ry *

Korppoon Jazz ry on organisaatio Korppoon saaristossa järjestettävän Korppoo Sea Jazz -festivaalin takana. Koska kiinnostus jazziin Korppoossa oli 1990-luvun alussa kasvanut, päätettiin kesällä 1994 perustaa rekisteröity yhdistys. Korppoo Sea Jazz on eräs tunnetuimpia jazzfestivaalejamme. Korppoon Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsen.


Kotka Jazz ry *

Yhdistyksen sääntöjen mukaan Kotka Jazz ry. tarkoituksena on herättää ja ylläpitää jazzin ja sitä lähellä olevien musiikinmuotojen harrastusta järjestämällä tiedotus- ja koulutustoimintaa, konsertteja ja jamisessiontilaisuuksia. Yhdistys järjestää vuosittain 8-12 erilaista jazzmusiikkitilaisuutta. Kotka Jazz ry. on Suomen Jazzliiton jäsen.


Kuopio Jazz & Blues ry *

Kirjailija Pekka Kejonen on nimittänyt Kuopiota ”Suomen New Orleansiksi”, ja jazz ja blues ovat selvästikin olleet tärkeä osa kaupungin musiikkielämää 1930-luvulta lähtien. Kuopio Jazz & Blues ry perustettiin 1997 tämän musiikkiperinnön säilyttämiseksi 21:lle vuosisadalle. Kuopiossa vierailevat muun muassa Jazzliiton kiertueyhtyeet säännöllisesti. KJB on Suomen Jazzliiton jäsen.


Kuopio Music Gear ry *

Kuopio Music Gear ry on Kuopiossa tapahtumia järjestävä yhdistys, jonka tavoitteena on täydentää Kuopion alueen musiikillista antia. Kuopio Music Gear ry toimii pääasiassa jazzmusiikin saralla, unohtamatta muitakaan musiikkityylejä. Tavoitteena on tuottaa laadukkaita musiikkitapahtumia uusissa paikoissa ja samalla työllistää sekä paikallisia että muita kotimaisia muusikoita ja harrastajia. Yhdistys toimii yhteistyössä myös muiden kulttuurialojen toimijoiden ja koulujen kanssa. Kuopio Music Gear on Suomen Jazzliiton jäsen.


Lappeenranta Jazz Club ry *

Lappeenranta Jazz-Club ry on Lappeenrannan ja sen ympäryskuntien alueella Etelä-Karjalassa toimiva rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää jazzmusiikkia ja siihen liittyvää kulttuuria etenkin Lappeenrannan seudulla. Yhdistys pyrkii myös mahdollistamaan muusikoille esiintymistilaisuuksia ja vaalimaan jammailuperinnettä. Lappeenranta Jazz-Club ry on Suomen Jazzliitto ry:n jäsenyhdistys.


Lapua Jazz ry

Lapua Jazz on yhdistys, jonka järjestää jazz-konsertteja ja pyrkii edistämään jazzin kehittämistä Lapualla ja sen lähiympäristössä. 


Lohjan Jazz Klubi ry

Lohjan Jazz Klubi ry on 1983 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää jazzmusiikin tarjontaa, koulutusta ja yhteisöllisyyttä ja tarjota harjoittelu- ja esiintymismahdollisuuksia aloittelijoista ammattilaisille. Yhdistys järjestää jameja joka toinen kuukausi Opus K:ssa.


Mikkeli Jazz ry

Mikkeli Jazz ry on Mikkelin alueella toimiva aktiivinen jazzyhdistys, jonka näkyvimmät toimintamuodot ovat jo 28 vuotta yhteistyössä LC Otavan kanssa järjestetty Otava Happy Jazz Mikkelissä ja Otavassa sekä Puolustusvoimien jazzkiertue MILJazz, jota yhdistys järjestää yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. .


Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry

Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry järjestää Vilppulankoski Jazz -pienfestivaalia. 


Nu Music Kuopio ry

Nu Music Kuopio on vuonna 2009 toimintansa aloittanut yhdistys, jonka tarkoituksena on virkistää pohjoissavolaista musiikkielämää tuomalla laadukkaita esiintyjiä lähelle kuulijoita. Yhdistys pyrkii vahvaan yhteistyöhön muiden paikallisten toimijoiden (mm. tapahtumatuottajien, ravintoloiden ja tilanhaltijoiden) kanssa. 


Olavin Jazz ry*

Olavin Jazz on Savonlinnassa toimiva jazzyhdistys, joka tilaa ja järjestää konsertteja Ravintola Wanhalla Kasinolla. Olavin Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Oulun Musiikkijuhlasäätiö rs. *

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittainen klassisen musiikin ja jazzin festivaali. Oulun musiikkijuhlasäätiö on järjestänyt yhdessä Jazz 20 ry:n kanssa Suomen Jazzliiton kiertuekonsertteja Ouluun vuodesta 2012 alkaen. Oulun Musiikkijuhlasäätiö on Suomen Jazzliiton jäsen.


Pori Jazz 66 ry.*

Pori Jazz on suurin jazzin ja rytmimusiikin festivaalimme Suomessa. Festivaalin takana on Pori Jazz 66 ry -yhdistys, joka on nimetty ensimmäisen festarivuoden, 1966 mukaan. Yhdistys on Suomen Jazzliiton jäsen. 


Porvoo Jazz Festival ry *

Porvoossa toimiva yhdistys järjestää vuosittain kolmipäiväisen Porvoo Jazz Festivalin. Yleensä syyskuussa vietettävän jazzfestivaalin ohjelmisto koostuu kotimaisista ja välillä myös ulkomaisista
jazzyhtyeistä. Yhdistys järjestää myös kuukausittain Porvoo Jazz Klubeja. Lisäksi yhdistys hallinnoi kulttuuritila Vanha 123:a Porvoon historiallisessa
WSOY-talossa. Porvoo Jazz Festival on Suomen Jazzliiton jäsen.


Rajatsi ry*

Rajatsi ry on raahelainen jazzyhdistys, joka perustettiin 1984. Yhdistyksen tarkoitus on jazzmusiikin harrastuksen vaaliminen ja kehittäminen Raahen seudulla. Rajatsi ry on Suomen Jazzliiton ja Europe Jazz Networkin jäsen. Vuodesta 1989 alkaen yhdistys on järjestänyt Raahen Rantajatsit-festivaaleja, aluksi yhdessä Raahen kaupungin kulttuuritoimen kanssa, ja vuodesta 1996 itsenäisesti. Rajatsi järjestää myös ympärivuotista konserttitarjontaa.


Rauman Jazzyhdistys JazzR ry

Rauman jazzyhdistys JazzR ry on perustettu vuonna 2004 tuottamaan Raumalle marginaalimusiikin tapahtumia ja konsertteja. Toiminnan pääpaino on Café Salin JazzJamit-illoissa sekä jokavuotisen Rauma Summer Jazz -tapahtuman järjestelyissä.


Riverside Jazz*

Riverside Jazz on torniolainen kulttuuriyhdistys, joka järjestää jazzkonsertteja ja tarjoaa kaupunkilaisille elävän musiikin elämyksiä. Yhdistys on mukana myös Kalottjazz & Blues-festivaalin järjestelyissä. Yhdistys perustettiin syksyllä 1989 ja ensimmäiset konsertit järjestettiin vuoden 1990 puolella. Riverside Jazz on Suomen Jazzliiton jäsen.


Saijazz ry*

Saijazz ry järjestää yhden päivän kestävää, "maailman pienintä jazzfestivaalia" Saijassa, Pohjois-Suomessa. Saijazz ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys. 


Salo Jazz ry.*

Salo Jazz järjestää Salossa samannimistä vuosittaista festivaalia sekä ympäri vuoden myös konsertteja. Salo Jazz ry on Suomen Jazzliiton jäsen. 


Savitaipale Soi ry.

Savitaipale Soi ry on heinäkuinen jazzin ja rytmimusiikin festivaali pienessä Savitaipaleen kylässä. Viimeinen Savitaipale Soi -tapahtuma järjestettiin vuonna 2016. 


Sointi Jazz Orchestra ry*

Sointi Jazz Orchestra ry on 2014 rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää Sointi Jazz Orchestra -nimistä orkesterikokoonpanoa ja sen myötä edistää uuden big band -musiikin tunnettavuutta Suomessa. Sointi Jazz Orchestra on Suomen Jazzliiton jäsen. 


Suomen Perinnejazz ry*

Suomen Perinnejazz -yhdistyksen tarkoituksena on perinteisen jazzmusiikin - erityisesti swingin - vaaliminen, sekä siihen liittyvän toimintakulttuurin säilyttäminen ja edistäminen. Yhdistys tuottaa ja järjestää konsertteja ja muita musiikkitapahtumia. Yhdistys järjestää musiikkihenkisiä matkoja, leirejä ja tapahtumia. 


Tamjazz ry

Tamjazzin toiminnan periaate on pyrkiä edistämään jazzin kuuntelua ja harrastusta Tampereella. TamJazz ry järjestää jamitilaisuuksia kuukausittain, yleensä Kahvila Valossa. TamJazz on myös mukana yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuritoimen kanssa järjestämässä konsertteja mm. Hällänäyttämöllä ja kesäisin Viikinsaaressa.


Tampere Jazz Happening*

Tampereen musiikkijuhlien festivaaliperheen muodostavat Tampere Biennale, Tampereen Sävel ja Tampere Jazz Happening. Osana Tampereen kaupungin kulttuuritoimen organisaatiota Musiikkijuhlat on vastannut näiden kolmen festivaalin järjestelyistä vuodesta 1990 alkaen. Tampere Jazz Happening on Suomen Jazzliiton jäsenyhteisö.


Tatsi ry

Tatsi - Seinäjoen rytmimusiikin yhdistys ry - on seinäjokelainen jazzmusiikkiin ja sen elävöittämiseen keskittynyt voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen musiikkiyhdistys, joka on perustettu paikallisten jazzaktiivien toimesta vuonna 2004. Yhdistys on tuottanut alueelle erilaista jazziin liittyvää toimintaa, mm. jazzjameja, jazztyöpajoja, koululaiskonsertteja ja jazzkonsertteja.


The Jazz Society of Pori

The Jazz Society of Pori järjestää ja ylläpitää talviaikaan Porin aktiivista jazz-toimintaa. The Jazz Society of Pori -yhdistys perustettiin vuonna 2002 olemassa olevien jami iltojen turvaamiseksi. Yhdistyksen ensisijainen ajatus on ollut alusta asti aktiivisen jazztoiminnan ylläpitäminen Porissa ympäri vuoden. Toinen tärkeä seikka yhdistyksen perustamiselle oli nuorten muusikonalkujen kouluttaminen sekä ennenkaikkea tarjota paikka, missä voi soittaa ja harjoitella ns. "live yleisön" edessä.


Uleaborg Jazz Organisation ry (OASBB)*

Oulu All Star Big Band on Uleåborg Jazz Organisation ry:n hallinnoima
oululaisten musiikkialan ammattilaisten kokoonpano. Vuodesta 2005 toiminut
pohjoisen kokoonpano on saavuttanut suuren suosion big band musiikin
esiintuojana, rohkeasti musiikillisia rajoja rikkovana kokoonpanona ja
uuden big band musiikin tuottajana.


UMO Helsinki Jazz Orchestra*

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 50 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. Yhtyeen taustalla toimii UMO-säätiö, joka on Suomen Jazzliiton jäsen.


Vaasa Jazz Club*

Vaasa Jazz Club ry. on Vaasassa toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on jazzmusiikin kehittäminen Vaasan seudulla. Yhdistys toteuttaa tavoitettaan järjestämällä konsertteja asiasta kiinnostuneelle yleisölle ja tarjoamalla alueen jazzharrastajille soitto- ja koulutustilaisuuksia.  Vaasa Jazz Club ry. on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Vapaat Äänet*

Vapaat Äänet on agentuuri, joka on jo yli 20 vuoden ajan tuottanut suomalaisia ja ranskalaisia kiertueita ja konsertteja, lähinnä improvisoidun ja avantgarde-musiikin alalla. Vapaat Äänet on Suomen Jazzliiton jäsen.


Viapori Jazz ry.*

Viapori Jazz ry järjestää Suomenlinnassa vuosittaista, samannimistä jazzfestivaalia. Festari on osa Helsingin Juhlaviikkojen tarjontaa. Festivaalin taiteellisena johtajana on viime vuodet toiminut Jukka Perko. Viapori Jazz ry. on Suomen Jazzliiton jäsen.


Ylistaron Kaukolankylän Jazzkerho ry*

Ylistaron Kaukolankylä Jazzkerho ry järjestää vuotuista Kalliojärvi Jazz & Bluesia Ylistarossa. Ylistaron Kaukolankylän Jazzkerho ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Ylläs Soikoon ry*

Ylläs Soikoon ry on Äkäslompolon alueella toimiva jazzyhdistys. Yhdistyksen tärkeimpänä toimintamuotona on järjestää vuosittaista Ylläs Jazz Blues -tapahtumaa helmikuisin Ylläksellä. Ylläs Soikoon ry on Suomen Jazzliiton jäsenyhdistys.


Äänekoski Jazz ry

Äänekoski Jazz ry on Äänenkosken alueella toimiva aktiivinen jazzyhdistys. Yhdistyksen näkyvimpänä toimintamuotona on vuosittaisen Keitelejazz-tapahtuman organisointi. Viimeinen Keitele Jazz järjestettiin 2019.