Siirry pääsisältöön

Arkistot

Musiikkiarkisto

Musiikkiarkisto on valtakunnallinen keskusarkisto, joka tallentaa suomalaiseen musiikkiin tai Suomeen liittyvää aineistoa, taidemusiikkia ja kansanmusiikkia lukuun ottamatta. Vuonna 1990 perustettu arkisto on yhdistysmuotoinen ja yleishyödyllinen yksityisarkisto, joka ei tavoittele kaupallista voittoa. Musiikkiarkisto on ainoa itsenäinen palkkatyövoimalla toimiva musiikkiarkisto Suomessa. Arkisto palvelee tutkijoita, mutta myös muita suomalaisen populaarimusiikin historiasta kiinnostuneita.

Musiikkiarkisto kerää, tallentaa ja saattaa käyttöön erityisesti ainutkertaista materiaalia, kuten äänitteitä, videoita, valokuvia, haastatteluja, nuotteja, käsikirjoituksia, musiikkilehtiä, sopimuksia ja kirjeitä. Musiikkiarkisto on myös populaarimusiikin tutkimuslaitos ja julkaisee suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyviä tietokirjoja ja äänitteitä. Lisäksi musiikkiarkisto hallinnoi Erik Lindströmin rahastoa, joka jakaa matka-apurahoja nuorille jazzmuusikoille. 

Musiikkiarkiston toimintaa ylläpitää Suomen Jazz & Populaarimusiikin Arkiston Kannatusyhdistys ry. Sen toiminta rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksella, muilla ulkopuolisilla avustuksilla, yhdistyksen jäsenmaksuilla ja omien julkaisujen myynnillä.