Siirry pääsisältöön

Klubit

Espoo

April Jazz Club

April Jazz Club on korkeatasoinen jazzklubi, joka järjestää konsertteja ympäri vuoden. Tapahtumapaikkana on Sokos Hotel Tapiola Garden sekä Tapiolan tapahtumatila Kupla.

 


Helsinki

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool Helsingin Katajannokalla aloitti Jazz Series -konserttisarjan syksyllä 2019. Jazz Series kutsuu jazzin ystävät nauttimaan livemusiikista merellisen Altaan uniikkiin ympäristöön. Ensimmäisessä jazziltamassa vieraana nähtiin New Yorkissa asuva, Israelilaissyntyinen Rotem Sivan ja toista tähdittää tähdittää New Yorkin Queensistä kotoisin oleva Rob Duguay. Livetrioa täydentää Mikko Gunu Karjalainen trumpetilla ja Alessandro D'Anna rummuilla.

 


Ekman Jazz Club

Sturenkadulla sijaitsevassa Sture Jazz Barissa järjestetään viihdyttävä ja tunnelmallinen
Ekman Jazz Club joka sunnuntai. Sturen stage on toiminut vuodesta 1997, sekä nuorten, että kokeneiden muusikoiden esiintymispaikkana, yhdistäen heitä jazzmusiikin ja hauskanpidon merkeissä.
G Livelab 

G Livelab on vuonna 2016 perustettu musiikkiklubi, joka tarjoaa aivan uudenlaisen elävän musiikin kokemuksen, jonka ytimessä ovat laadukas ja laaja-alainen ohjelmisto, huippuluokan äänentoisto sekä viihtyisän ilmapiirin luova moderni design. G Livelabin aktiivisessa konserttikalenterissa on keikkoja tyylillisesti laidasta laitaan. Myös jazzkeikkoja järjestetään säännöllisesti. 


Happy Jazz Club Storyville

Eduskuntatalon takana sijaitseva Happy Jazz Club Storyville on rankattu yhdeksi Euroopan parhaimmista jazzklubeista. Storyville viihdyttää asiakkaitaan kotimaisilla ja ulkomaisilla jazz-yhtyeillä neljänä iltana viikossa. Storyvillessä voit myös herkutella cajuncreole keittiön antimilla iltaisin aina yökolmeen asti.


Jazz'n Jam

Malmitalossa järjestettävä Jazz'n Jam konserttisarja esittelee säännöllisesti mitä kiinnostavimpia jazzyhtyeitä Suomesta ja ulkomailta. Konserttisarjan taiteellinen johtaja on Helsinki Jazz ry:n Sakari Puhakka.

  


JaZZanti

Helsinki Jazz ry järjestää mielenkiintoista nykyjazzia ja improvisaatiomusiikkia tarjoavaa JaZZanti-konserttisarjaan Ravintola Laulumiehissä. Konserttikonseptissa pyritään luomaan välitön vuorovaikutus muusikoiden ja kuuntelijoiden välillä. Ohjelma on monipuolinen ja laadukas jazzyhtyeistä vapaan improvisaation taitajiin. Konserteissa kuullaan myös pienkokoonpanoja, sooloja ja duoja.


Jälkilöylyjazz

Teatteriravintolatoiminnastaan tunnettu Ravintola Nyyrikki aloitti korkeatasoisen jazzklubitoiminnan syksyllä 2012. Sen tarkoituksena on tarjota rytmimusiikin ystävien iloksi huippujazzia kulttuuria vaalivassa Puu-Käpylässä. Jälkilöylyä järjestetään yhteistyössä Suomen PerinneJazz Ry:n kanssa.


Koko Jazz Club

Koko Jazz Club on vuonna 2010 perustettu suomalaisen jazzmusiikkiklubi, jolla on klubit sekä Hämeentiellä Helsingissä että Iisalmessa. Koko Jazz Clubilla on korkeatasoinen jazzmusiikin ohjelmisto; konserttitarjonta jakautuu erilaisiin sarjoihin, joita ansioituneet jazzmusiikin asiantuntijat kuratoivat. Taiteellisena johtajana toimii jazzmuusikko Timo Hirvonen.

 

 


Manala Afterwork Jazz

Ravintola Ostrobotnia eli Manala järjestää joka torstai Afterwork Jazzit kello 17-19. Manalan virallinen jazzbändi satunnaisten vierailijoidensa ryydittämänä on valmistellut uusia syksyisiä kappaleita ja ruoka on parempaa kuin koskaan. Antaudu ehdoitta kivalle torstaille, vapaa pääsy!

 
Suomen Perinnejazz -konsertit

Suomen PerinneJazz ry:n tarkoituksena on perinteisen jazzmusiikin – erityisesti swingin – vaaliminen, sekä siihen liittyvän toimintakulttuurin säilyttäminen ja edistäminen. Keikkoja järjestetään säännöllisesti ympäri Helsinkiä.


Rytmihäiriöklubi

Vuodesta 1997 asti rytmiä Pitkänsillan paremmalle puolelle tuonut Rytmihäiriöklubi tarjoaa Stadin parasta livejazzia kaiken maailman tyyliin keskiviikkoiltaisin syyskuun alusta aina toukokuun loppuun asti. Kesä-elokuussa Rytmihäiriöklubin täyttää letkeänkevyt KesäJazz. Kotimaiset huippujazzmuusikot ja tuoreet lupaukset tarjoilevat kukin vuorollaan taidolla katettua, musiikillisella intohimolla ja improvisaatiolla maustettua jazzia koko kansan iloksi. Tunnelmallisissa illoissa on satunnaisesti myös ulkomaisia vierailijoita. Rytmihäiriöklubia järjestetään ravintola Juttutuvassa.


Sun Jazz

Helsingin Kalliossa sijaitseva Tenho Restobar järjestää säännöllisesti sunnuntaisin Sun Jazz -nimisiä jazzklubi-iltoja, joissa vierailee kiinnostavia suomalaisia ja ulkomaisia jazzyhtyeitä. Klubi-iltoihin on vapaa sisäänpääsy.


Sointi Jazz Orchestra -klubit

Nuorten ammattilaisten muodostama, yllätyksellisistä avauksistaan tunnettu Sointi Jazz Orchestra käynnistää keväällä 2020 oman klubin Musiikkiteatteri Kapsäkissä! Klubit ovat teemallisia kokonaisuuksia, joihin yhtye kutsuu vieraaksi kiinnostavia säveltäjä- ja solistivieraita. Konserttipäivinä järjestetään illan teemaa ja taustoja käsittelevä, yleisölle avoin keskustelutilaisuus ravintola Bistro K:ssa klo 18 alkaen. 


We Jazz

We Jazzilla on ympärivuotista klubitoimintaa, jossa kuullaan tuoreimpia jazzyhtyeitä Suomesta ja ulkomailta. Keikkojen sijanteina on useita paikkoja Helsingissä, kuten Ateneum ja Lonnan saari, sekä toisinaan myös Tallinnassa. We Jazz on myös joulukuisin järjestettävä festivaali ja We Jazz Records -levy-yhtiö.


Hämeenlinna

Suisto-klubi

Suisto-klubi on vuoden 2009 alussa perustettu, rento musiikkibaari. Suiston ohjelmistosta voi bongata Suomen kuumimmat UG-bändit kuin jazz- ja folk-klubitkin, rytmimusiikkia unohtamatta!


Iisalmi

Koko Jazz Club Iisalmi

Helsingissä vuonna 2010 perustettu Koko Jazz Club laajentui vuonna 2017 myös Iisalmeen. Iisalmessa korkeatasoista jazzmusiikin konserttitarjontaa kuullaan eri tapahtumapaikoissa alueella. Koko Jazz Clubin taiteellisena johtajana toimii jazzmuuusikko Timo Hirvonen.


Joensuu

Jazzkerho -76

Jazzkerho -76 ry järjestää aktiivesti jazzkonsertteja Joensuussa. Konserteissa kuullaan suomalaisia ja ulkomaisia huippunimiä joka kuukausi. 


Jyväskylä

Jazz Jkl Live

Jazz Jkl ry on järjestänyt vuodesta 2017 lähtien korkeatasoista ja monimuotoista Jazz Jkl Live -konserttisarjaa Jyväskylässä. Yhdistyksen päämääränä on pitkäjänteinen, hyvin organisoitu ja näkyvä toiminta, jolla luodaan kestävää jazzkulttuuria Jyväskylään. Pääasiassa kotimaista huippujazzia esittelevässä sarjassa konsertteja kuullaan säännöllisesti joka kuukausi. Tapahtumapaikkana on useimmiten Poppari.


Poppari Live Music Club

Poppari (alunperin Jazz Bar) on vuodesta 1992 Jyväskylässä toiminut ravintola ja merkittävä elävän musiikin foorumi. Se on alusta asti toiminut tärkeänä areenana niin rock- kuin jazzmuusikoille Jyväskylässä ja järjestänyt keikkojen lisäksi myös aktiivisesti jameja. Popparissa toimii kesäsin alunperin Antti Lähdesmäen tuottama Summerjazz klubi, jota nykyisin luotsaa Matias Luoto vaimonsa Henriika Steidel-Luodon kanssa. 


Kokkola

ELive Jazz Lounge

Paljon toivottu ELive Jazz Lounge Pop-Up Jazzklubi tulee taas! Kokkolan keskustaan avataan syksyllä 2023 (loka-marraskuuksi) ELive Jazz Lounge, jossa kuullaan livejazzia ja nautitaan yhdessä olosta! Tarkka osoite ja esiintyjälistaus julkaistaan pian. ELive Jazz Loungen avajaisia vietetään viikolla 42 ELive Jazz Happening -festivaalin merkeissä.
Kotka

East Coast Jazz Club

Ravintola Kairosta löytyy laadukkaita esiintyjiä, konsertteja, toivemusiikkia tilauksesta sekä aitoa tunnelmaa! Maanantaisin ravintolassa soivat Kotka Jazz in East Coast Jazz Club -konsertit klo 19-21 . Tervetuloa kaikki hyvän musiikin ja jazzin ystävät!

 


Kuopio

Kuopio Jazz & Blues

Kuopion Jazz&Blues ry on aktiivinen paikallisyhdistys, joka järjestää jazzkonsertteja kuukausittain. Konsertit järjestetään eri ravintoloissa, kuten Maximissa, Hygge Brossa ja Gusto Runinissa, sekä taidelukio Lumitissa.

 


Lappeenranta

Lappeenranta Jazz Club

Lappeenranta Jazz Club ry toimii järjestämällä kuukausittain jazziltoja ravintola Kolmessa Lyhdyssä. Syys- ja kevätkauden päätösiltana on kaikilla halukkailla mahdollisuus nousta lavalle jammailemaan. Jazziltojen esiintyjinä on jazz-musiikkia soittavat yhtyeet sekä lähiseuduilta että kauempaa. Lavalla on sekä harrastelijoita että ammattilaisia, kuten Suomen Jazzliitto ry:n syys- ja kevätkiertueiden kiertuebändit.


Nuijamies

Nuijamies on Lappeenrannssa sijaitseva kulttuuritila, joka toimii vanhan 50-lukulaisen elokuvateatterin tiloissa.  Tilassa järjestetään jazzkonsertteja ja muuta kulttuuritoimintaa. Nuijamiestä hallinnoi Kulttuuritila Nuijamies ry yhdistys.


Oulainen

Kulmajazz

Oulun eteläisen alueen jazzklubi, jossa tarjolla 4-5 jazzkonserttia vuodessa.


Oulu

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarja

Oulun Musiikkijuhlat järjestävät ympäri vuoden korkeatasoista Jazz & Etno -konserttisarjaa, jonka kautta Oulussa kuullaan ajankohtaisia jazzkonsertteja kuukausittain.Oulu All Star Big Band -konsertit

Oulu All Star Big Band (OASBB) on Uleåborg Jazz Organisation ry:n hallinnoima oululaisten musiikkialan ammattilaisten kokoonpano. Vuodesta 2005 toiminut ja yli sata uutta big band konserttiproduktiota tuottanut pohjoisen kokoonpano on saavuttanut suuren suosion big band musiikin esiintuojana ja rohkeasti musiikillisia rajoja rikkovana kokoonpanona. Oulu All Star Big Bandin taitellisena johtajana on toiminut vuodesta 2019 alkaen Suomen eturivin jazztrumpetesteihin lukeutuva Jukka Eskola.


Pietarsaari

Jeppis Jazz Club

Jeppis Jazz Club järjestää joka toinen viikko tapahtumia Station 23:ssa syys- ja kevätkaudella, torstaisin klo 20:00 alkaen. Torstain jazz-iltamat käynnistyvät lahjakkaiden jami-isäntien toimesta ja jatkuvat jännittävällä jami-sessiolla. Näiden tapahtumien lisäksi Jeppis Jazz Club järjestää myös konsertteja ja muita esityksiä eri paikoissa Jakobstadissa ja sen ympäristössä.


Pori

Validi Karkia

Validi on Porissa tammikuussa 2011 tiukassa tee-se-itse-hengessä perustettu elävän musiikin klubi. Kaikille avoin voittoa tavoittelematon klubi järjestää konsertteja vaihtelevissa osoitteissa Porin keskustan alueella. Esiintyjinä on merkittäviä kotimaisia ja ulkomaisia musiikintekijöitä. Omaehtoisia, mielenkiintoisia, uudempia ja myös tutumpia artisteja sekä yhtyeitä laajalla skaalalla. Matalan kynnyksen tilaisuudet soivat varhain inhimillisinä kellonaikoina, kuunteluolosuhteet ovat optimoidut musiikista nauttimiseen, sekä ikä ei ole este suuntaan eikä toiseen. Klubin taiteellinen johtaja ja kuratoija on porilainen muusikko Jyrki Laiho.


Porvoo

Porvoo Jazz Club

Porvoo Jazz Club on kuukausittain järjestettävä jazzklubi-ilta Porvoon historiallisessa WSOY-talossa. Porvoossa kuullaan sekä suomalaisia että ulkomaisia huipputasoisia jazzyhtyeitä.


Raahe

Rantajatsiklubi

Syksyisin käynnistyvät Raahen Rantajatsiklubit tuovat piristystä syysiltoihin ja tyydyttävät jazzin nälkää, seuraavan kesän Rantajatsi -festivaaleja odotellessa.


Rovaniemi

Plukihäiriö Jazz & Blues


Plukihäiriö Jazz & Blues -klubi järjestetään noin kerran kuussa Kulttuuritalo Korundin ravintolassa. Klubeilla päästään nauttimaan elävästä musiikista, juurevista rytmeistä ja rennosta yhdessäolosta lasillisen äärellä! 

 


Salo

Salo Jazz

Salo Jazz järjestää Salossa aktiivisesti jazzkonsertteja. Toiminnasta vastaa vuonna 2012 perustettu SaloJazz ry, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää jazzmusiikin harrastusta sekä järjestää jazzmusiikin koulutusta Salossa.

 


Savonlinna

Olavin Jazz

Olavin Jazz on Savonlinnassa toimiva jazzyhdistys, joka tilaa ja järjestää konsertteja Savonlinnan Kulttuurikellarissa. Yhdistyksen ohjelmistossa on laadukkaita jazzyhtyeitä Suomesta ja ulkomailta.


Seinäjoki

Jazzoikoon! -konsertit

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry:n järjestämät Jazzoikoon! -konsertit ilahduttavat jazzkansaa Seinäjoella ja sen läheisyydessä.


Tampere

G Livelab Tampere

G Livelab Tampere on toinen G Livelab-brändin alla toimiva musiikkiklubi Helsingin lisäksi. Klubi aloittaa toimintansa loppukesällä 2019  Koskipuiston historiallisessa Frenckellin pannuhuoneessa. G Livelab tarjoaa aivan uudenlaisen elävän musiikin kokemuksen, jonka ytimessä ovat laadukas ja laaja-alainen ohjelmisto, huippuluokan äänentoisto sekä viihtyisän ilmapiirin luova moderni design.


Eclipse Jazz Club

Eclipse Jazz Club tuo kotimaisen jazzmusiikin huiput Tampereelle. Klubi toimii Tampereen Teatterin rakennuksessa, Kulttuuriravintola Kivessä. Konsertteja pidetään pääsääntöisesti tiistaisin 3-4 viikon välein. 

 


Paapan kapakka

Tampereen keskustassa sijaitseva Paapan Kapakka (perustettu 1992) on paikka jossa kohtaavat jazzin, oluen ja välittömän tunnelman ystävät. Keskeisen sijainnin ja mukavan tunnelman johdosta asiakaskunta koostuu jazzdiggarien lisäksi satunnaisista ohikulkijoista, aikuisista illanviettäjistä tai illanviettoa aloittelevista.


TTT-klubi

TTT-Klubi on Tampereen Työväen Teatterin tyylikäs 240-paikkainen ravintolanäyttämö, jonka ohjelmistoon kuuluvat mm. ravintolateatteri, keikat akustisella painotuksella, stand up, jazz ja burleski.


Tornio

Riverside Jazz

Riverside Jazz on vuonna 1989 perustettu torniolainen kulttuuriyhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota jazzelämyksiä kaupunkilaisille. Keikkoja järjestetään Tornion sekä Haaparannan puolella. 


Turku

Flame Jazz

Flame Jazz ry on Turun alueella toimiva yhdistys, joka järjestää säännöllisesti laadukkaita jazzkonsertteja. Lisäksi yhdistys työskentelee monin tavoin jazzmusiikin positiivisen näkyvyyden hyväksi. Flame Jazz -klubien toiminnasta vastaa loppuvuodesta 2011 perustettu Flame Jazz ry. Yhdistyksen puheenjohtajana sekä konserttisarjan taiteellisena johtajana toimii jazzmuusikko Jussi Fredriksson.


Vaakahuoneen Paviljonki

Vaakahuoneen Paviljonki on Turun suurin suviravintola Aurajoen rannassa, joka on avoinna vapusta elokuun loppuun. Ravintola tarjoaa saaristolais-ranskalaisen keittiön lisäksi jazz- ja swing-ilmaiskonsertteja joka ilta.

 

 


Vaasa

Doo-Bop Club

Doo-bop Club on aivan Vaasan sydämessä sijaitseva jazzklubi. Lavalla nähdään paikallisia, suomalaisia ja ulkomaisia esiintyjiä musiikillisesti erilaisista tyyleistä jazzista funkiin ja rockiin. Doo-Bop Club haluaa tarjota parasta live-musiikkia miellyttävässä ja rauhallisessa ympäristössä.

 


Vaasa Jazz Club

Vaasa Jazz Club ry levittää jazzin sanomaa Vaasan seudulla järjestäen erilaisia jazzmusiikkia edistäviä tapahtumia ja toimintoja. Pääasiassa toiminta on konserttien järjestämistä paikkakunnan eri paikoissa sekä sisällä että ulkona. Vaasa Jazz Club järjestää vuosittain noin 50 tapahtumaa, joten joka viikko tapahtuu jotain.


Vantaa

Anna Inginmaa Jazzclub

Uudenlainen performatiivinen jazzklubi aloitti toimintansa Vantaalla keväällä 2019. Tilana toimii legendaarinen kulttuuritehdas Vernissa, jossa nähdään tyylikkään sähäkkää autenttista klubitunnelmaa. Klubi-iltoja emännöi laulaja-artisti Anna Inginmaa. Iltojen housebandi koostuu maamme kovimmista jazz-muusikoista: rummuissa on Ville Luukkonen, pianossa Arto Itävalko ja kontrabassossa Joonas Tuuri. Lisäksi illoissa vaihtuvat mielenkiintoiset artistivieraat.