Tänään, Sunnuntai 28.5.

helsinki

Tenhon sunnuntaijazz: Alder Ego levyjulkkarikeikalla,Tenho Restobar, helsinki28.5. Klo 19:30

keikka

Alder Ego - yhtye joka esittää Joonas Leppäsen musiikkia.

Alder Ego on peloton jazzkvartetti. Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja sävelletyn viitekehyksen välissä. Yhtye julkaisee ensilevynsä norjalaisella Amp Music & Recordsilla 26.5., ja sen julkaisua juhlitaan Tenho Restobarin sunnuntaijazzklubilla 28.5.!

Jarno Tikka: tenorisaksofoni
Tomi Nikku: trumpetti
Teemu Åkerblom: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut, sävellykset

Näytteistä levystä täällä: https://soundcloud.com/joonas-1/alder-ego-album-teaser-1 

Vapaa pääsy!

kerava

Kerava Jazz: Ramblin' Jazz Quartet, Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartet,Aurinkomäki, kerava28.5. Klo 15:00

keikka

Keravalaistunut Lasse Keso on pitkän uran tehnyt elokuva-alan monitoimimies - ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja, leikkaaja, kuvaaja ym. Hän on myös muusikko, mutta jossain vaiheessa elämää piti tehdä uravalinta. Elokuva voitti.

Ei Keso onneksi kokonaan luopunut musiikin tekemisestä. Hän on mm. säveltänyt elokuvamusiikkia ja ylläpitänyt jazzkitaristin taitojaan vuosien varrella Käpyläläisessä ravintolassa järjestämissään jamitilaisuuksissa. Sapattivuosi filmitöistä on mahdollistanut paneutumisen kitaran soittoon ja musiikin opiskeluun ylipäätään. Kuuntelukokemuksen perusteella se on kannattanut. Keson soitto on perinnetietoista ja varmaotteista jazzkitarointia, jossa efektilaitteille ei ole tarvetta.

Lasse Keso, kitara
Jukka Tolonen, basso
Vesa Lapinkero, rummut
Antti Utriainen, piano

Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartetilla on jazzmusiikin teoria hallinnassa! Kaikilla jäsenillä on takanaan laajat opinnot Sibelius-Akatemiassa, ja myöhemmin opetustehtäviä sekä siellä että pääkaupungin muissa musiikin opinahjoissa. Ja mikä mainiointa - jokainen heistä on soveltanut teoriaa käytäntöön hyvällä menestyksellä!

Alttosaksofonistina tunnettu Perkiömäki onnistui muutama vuosi sitten hankkimaan erinomaisen baritonisaksofonin. Sillä treenaillessa hänelle syntyi ajatus muodostaa yhtye, jossa rytmisektiona toimisi urkutrio. Kitaristilegenda George Benson oli aikoinaan säveltänyt musiikkia vastaavalle kokoonpanolle, ja siitä muodostuikin Organic Baritone Quartetin alkuperäinen keikkaohjelmisto. Taideyliopiston rehtorin tehtäväkiireistä huolimatta Perkiömäki on ehtinyt säveltämään omaa materiaalia, jota on julkaistu yhtyeen mukaan nimetyllä levyllä.

Jari Perkiömäki, baritonisaksofoni
Sami Linna, kitara
Mikko Helevä, urut
Heikki Sandrén, rummut

Vapaa pääsy!

HUOM: Sateen sattuessa konsertti pidetään Kerava-salissa!

Huomenna, Maanantai 29.5.

jyväskylä

Summer Jazz Club: Alder Ego & Aimo Nuutinen Quartet,Ravintola Poppari, jyväskylä29.5. Klo 21:00

Alder Ego

Aimo Nuutinen Quartet

keikka

Vuoden 2017 ensimmäinen Summer Jazz Club on täällä!

Nyt neljättä kertaa järjestettävä klubisarja tuo jälleen kerran kuukaudessa kaksi nuorta, laadukasta, omaa musiikkiaan esittävää jazzyhtyettä jyväskyläläisyleisön kuunneltaviksi. Maanantaina 29.5. Popparin lavan valtaavat paikallisista nuorista muusikoista koostuva Aimo Nuutinen Quartet sekä jyväskyläläislähtöisen rumpalin ja säveltäjän, Joonas Leppäsen, johtama Alder Ego:

"Alder ego" on peloton jazzyhtye, joka esittää Joonas Leppäsen musiikkia. Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja sävelletyn viitekehyksen välissä. Yhtye julkaisee ensilevynsä Norjalaisella Amp music & recordsilla 26.5, ja keikka Summer Jazz Clubilla on osa levynjulkaisukiertuetta!

"The pianoless sonorities of the band create a specific open sound to the ensemble. The lucid interplay of trumpet and sax, backed by the subtle harmonics of the bass, create a unique sound that is Alder ego."

Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Tomi Nikku – trumpetti
Teemu Åkerblom – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut, sävellykset

http://www.ampmusicrecords.com/#/alderego/
Näytteitä levyltä:
https://soundcloud.com/joonas-1/alder-ego-album-teaser-1

Aimo Nuutinen Quartet on Summer Jazz Clubien historian ensimmäinen kokoonpano, jonka esiintyminen klubilla on osa erityistä yhteistyötä Jyväskylän Konservatorion, sekä muiden paikallisten nuorten jazzmuusikoiden kanssa. Kvartetti on toinen kahdesta bändistä, jotka valikoituivat kesän ohjelmaan demokarsinnan kautta keväällä 2017.

Jyväskylän konservatorion opiskelijoista koostuva kokoonpano, joka soittaa kitaristi Aimo Nuutisen säveltämiä kappaleita. Musiikista hehkuu vahvoja vaikutteita Pohjois-Amerikkalaisesta jazz-perinteestä ja Brasilialaisesta rytmimusiikista, kuitenkaan Pohjoismaisia juuria unohtamatta. Kappaleet soitetaan pirteällä ja kuuntelijaystävällisellä otteella, tärkeinä elementteinä musiikin ilo ja hempeys.

Aimo Nuutinen – kitara
Sakurako Ishiyama – alttosaksofoni
Arttu Juntunen – basso
Timo Antikainen – rummut

Liput 8/5 euroa.
Lipunmyynti alkaa Popparissa kello 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.
Ennakkoliput Popparista, nettiennakkolipuista tietoa tuota pikaa!

Lisätietoja:
Antti Lähdesmäki / +358503020697
www.facebook.com/summerjazzclub

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.
Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino, sekä Poppari.

Tiistai 30.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Bowman trio ja Erik Lindströmin apurahan jako,ravintola Laulumiehet, helsinki30.5. Klo 19:00

keikka

Tomi Nikku: trumpetti
Joonas Tuuri: basso
Sami Nummela: rummmut

Bowman Trion musiikissa keskeisessä roolissa on tarinankerronta. Sävellykset kertovat seikkailuista Mount Everestin huipulle, Saharan autiomaahan ja Villiin länteen. Täysin akustisessa kokoonpanossa jyrätään, annetaan tilaa ja pidetään hauskaa yhdessä!

Bowman trion FB-sivut

Erik Lindströmin apuraha

Musiikkiarkiston yhteydessä toimiva Erik Lindströmin rahasto jakaa apurahoja nuorten suomalaisten jazzmuusikoiden opiskelujen tukemiseen ensisijaisesti ulkomailla. Syksyllä 2002 perustetun rahaston apurahaa on myönnetty vuodesta 2003 lähtien. Rahaston alkupääoman on lahjoittanut muusikko ja säveltäjä Erik Lindström.

Erik lindströmin apurahasta

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

 

Keskiviikko 31.5.

helsinki

Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaali,Savoy-teatteri, helsinki31.5. Klo 12:00

Suomen Big Band -yhdistys ja UMO järjestävät Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun nyt seitsemättä kertaa. Kilpailun finaali pidetään Savoy-teatterissa 31. toukokuuta.

Sävellyskilpailun tavoitteena on edistää suomalaisen big band -musiikin kehitystä ja nostaa esille uusia tekijöitä. Esiraati valitsee kilpailuun lähetetyistä teoksista kymmenen, jotka UMO soittaa tässä Ylen radioimassa finaalikonsertissa. Konsertissa tuomaristo valitsee kolme palkittavaa teosta. Myös yleisö pääsee äänestämään oman suosikkinsa.

Kilpailu tekee kunniaa UMOn edesmenneelle perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille (1941-1991), joka toimi orkesterin taiteellisena johtajana 1975-1991. Linnavallin ansiosta UMOsta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkikentälle.
Suomen Big Band -yhdistys ja UMO ovat järjestäneet Esko Linnavalli -sävellyskilpailua big band -musiikille vuodesta 2005 lähtien. Kilpailun suosio on kasvanut huimasti kerta kerralta ja uudet suomalaiset säveltäjäkyvyt ovat nousseet suuren yleisön ja big bandien tietoisuuteen kilpailun avulla.

Konsertin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Vapaa pääsy. 

Joel Remmel Trio (EST) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki31.5. Klo 21:00

Joel Remmel – piano

Heikko Remmel – basso

Aleksandra Kremenetski – rummut

(Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz-yhteistyötä)