Huomenna, Perjantai 25.1.

espoo

April Jazz Club: Soul What? feat. Joonatan Rautio,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo25.1. Klo 19:00

keikka
Soul What? feat. Joonatan Rautio on basistisäveltäjä Eevalotta Matikaisen 2008 perustama super-energinen ja yllätyksellinen soul/jazz-kvintetti, joka juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan juhlakiertueella. Yhtyeen ohjelmisto on kokonaan omaa tuotantoa ja koostuu tasavertaisesti instrumentaaleista sekä lauletuista kappaleista. Tämä räväkkä kaksikielinen kvintetti tunnetaan intensiivisestä live-energiastaan, sielukkaasta laulajastaan, rytmi-iloitteluistaan, virtuoottisista improvisaatioista sekä yleisön näpeissään pitävän tunnelman luomisesta. Kvintetin musiikissa voi kuulla kaikuja niin maaseudun rauhasta kuin vilkkaan kaupungin kaduiltakin.
 
Soul What?:n rautaisessa kokoonpanossa musisoivat laulaja-kosketinsoittaja Mikael Svarvar ja muun muassa Nassaun Fasaanista tutut huippujazzmuusikot saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Toni Porthén. On varmaa, että luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä, kun tähän vielä lisätään valovoimainen basisti/yhtyeenjohtaja Eevalotta Matikainen ja kekseliäs kitaristi Martin Söderbacka sekä pääosin heidän säveltämänsä soittajille paljon vapautta jättävät kappaleet, jotka toimivat leikkikenttänä yhtyeelle.
 
Soul What? feat. Joonatan Rautio
Joonatan Rautio - saksofoni
Mikael Svarvar - laulu, wurlitzer, flyygeli
Martin Söderbacka - kitara
Toni Porthén - rummut
Eevalotta Matikainen - basso
 
Ebeli Show klo 19 alkaen, Soul What? klo 20 alkaen
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 13 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton
 
Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

Lauantai 26.1.

turku

Flame Jazz Cruise 14,Viking Grace, turku26.1. Klo 20:55

keikka

Tammikuussa jazzristeillään neljännentoista kerran!

VIKTORIA TOLSTOY – MEET ME AT THE MOVIES (SE)
MARZI NYMAN – KELLUVA KATEDRAALI
SOUL WHAT? feat. JOONATAN RAUTIO – 10-vuotisjuhlakiertue
JOSÉN PIMEÄ PUOLI
ALDER EGO
FLAME JAZZ NIGHT – selostetut jamit

Viking Grace tarjoilee tammikuussa tuttuun tapaan pienen jazzfestivaalin merellä. Neljästoista jazzristeily kuljettaa musiikinystävät pimeältä puolelta kelluvaan katedraaliin ja urheiluselostuskopista tanssilattialle. Matkan varrella kuullaan niin virtuoottisia improvisaatioita kuin tunteikkaita elokuvasävelmiäkin.

Bluesin, jazzin ja film noirin tummanpuhuvaan maailmaan uppoudutaan heti risteilyn aluksi Josén Pimeän Puolen johdattelemana. Yökerho Voguen puolella taas siirrytään tunnelmasta toiseen intensiivisestä lavaenergiastaan tunnetun Soul What? -yhtyeen ja huippusaksofonisti  Joonatan Raution tahdissa. Lauantain myöhäisillan kruunaa kameleonttimaisen kitaravirtuoosi Marzi Nymanin tuorein spektaakkeli Kelluva Katedraali. Maestro Nyman ottaa muhkeasta orkesteristaan kaiken irti ja tarjoilee yleisölle jazzin ja rockin rajamailla virtaavan illan Suomen ykkösnimien komppaamana.

Risteilyn paluumatkan avaa tuoreella musiikillaan rumpali Joonas Leppäsen yllätyksellinen Alder Ego. Sunnuntaina päästään myös jännittävään urheilutunnelmaan kotimaisten jazztähtien jameissa, joissa suorituksia selostavat oransseissa takeissaan jazzakrobaatti Marzi Nyman sekä risteilyisäntä Jussi Fredriksson. Risteily huipentuu Euroopan arvostetuimpiin jazzlaulajiin kuuluvan ruotsalaisen Viktoria Tolstoyn kutsulla elokuvamusiikin pariin. Tolstoylla on häikäisevä kyky tarttua eri musiikinlajeihin tulkiten niitä vastaansanomattomalla tyylitajulla ja karismalla.

Konserttien lisäksi huippuartisteja voi kuulla yhdessä musiikinopiskelijoiden kanssa myös vapaamuotoisissa jameissa. Talk show -keskusteluissa kuullaan artistien, tapahtumajärjestäjien ja muiden jazztyöläisten tuoreimpia kuulumisia.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin. Paluu Turun satamaan sunnuntaina 27.1. klo 19.50.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 26.1.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Josén pimeä puoli (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Soul What? feat. Joonatan Rautio (Vogue)
Klo 00.15 Marzi Nyman – Kelluva katedraali (Vogue)

Sunnuntai 27.1.

Klo 14.00 Alder Ego (Vogue)
Klo 14.30 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 15.30 Flame Jazz Night – selostetut jamit (Vogue)
Klo 17.00 Viktoria Tolstoy – Meet Me at the Movies (Vogue)

Tiistai 29.1.

järvenpää

Kari Ikonen Trio,Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, järvenpää29.1. Klo 19:00

keikka

Karismaattinen jazzpianotrio on jo kuuden vuoden ajan hurmannut kuulijansa omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan. Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja kerännyt levytys valittiin saksalaisen JAZZTHETIKin ja amerikkalaisen Something Else Reviewsin vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi sekä peräti kymmenelle eurooppalaiselle "vuoden parhaat levyt" -listalle. Trion kolmas levy, Wind, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018. Konsertteja Kari Ikonen Trio on soittanut pitkälti toista sataa, Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa, Koreassa, Japanissa, Taiwanissa, Kiinassa, Hong Kongissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Konsertin kesto noin 70 minuuttia, ei väliaikaa.

Kari Ikonen Trio:
Kari Ikonen, piano
Olli Rantala, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Liput 18,50/15,50/8,50 € Järvenpää-talon lipunmyynnistä, muista Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi sekä tuntia ennen konserttia ovelta.

Keskiviikko 30.1.

espoo

Tuomo & Markus feat. Verneri Pohjola,Sellosali, espoo30.1. Klo 19:00

Tuomo & Markus

keikka

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama duo Tuomo & Markus on kasvanut komeaksi livekokoonpanoksi, jonka keikoilla vierailee säännöllisesti trumpettivirtuoosi Verneri Pohjola. Tuomon ja Markuksen vakiosäestäjät ovat basisti Jere Ijäs, steel-kitaristi Miikka Paatelainen ja lyömäsoittaja/pasunisti Juho Viljanen.

Liput 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, Espoo

helsinki

Lithium Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki30.1. Klo 21:00

keikka

André Fernandes – kitara

Alexi Tuomarila – piano

Joonas Tuuri – basso

Jonne Taavitsainen – rummut

turku

Turku Jazz Orchestra & Ville Vannemaa: Big Band Classics,MOVE, Logomo, turku30.1. Klo 19:00

Turku Jazz Orchestra
Ville Vannemaa – kapellimestari, saksofoni

Turku Jazz Orchestran vuoden aloituskonsertti tekee kunniaa big band -musiikille ja suurille jazzklassikoille kautta aikojen. Vierailevaksi kapellimestariksi saapuu Ville Vannemaa ja konsertissa parrasvaloihin nousevat orkesterin omat tähdet, esittäen soolo-osuuksia omista suosikkikappaleistaan.

Ville Vannemaa on yksi Suomen kysytyimpiä jazzmuusikoita ja big band -kapellimestareita. Saksofonistina parhaiten tunnettu Vannemaa työskentelee lisäksi mm. säveltäjänä, sovittajana ja multi-instrumentalistina. Hän toimii lukuisissa maamme eturivin kokoonpanoissa, kuten UMO Jazz OrchestrassaRicky-Tick Big Bandissä ja Popedassa.

Tammikuu on taas opiskelijoiden kuukausi kun konsertin opiskelijaliput myydään nyt erikoishintaan!

 LIPUT 25€ / eläkeläinen 23€ / s-etu 22,50€ / opiskelija 12,50€, Lippu.fi

DINNER & SHOW 88€, kattaus klo 17, vain ennakkomyynnissä, Lippu.fi

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti järjestetään MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alk.

Konsertin aikana Kitchenin baari avoinna. Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.