Maanantai 22.7.

helsinki

We Jazz <3 Ääniwalli: Azymuth (BR),Ääniwalli, helsinki22.7. Klo 18:30

keikka

AZYMUTH (BR)
WE JAZZ DJs
Ääniwalli, Ma 22.7. 18:30 (ovet)
Liput: 24/26€ 

Vuonna 1968 perustettu jazzfunkin pioneeriyhtye Azymuth tekee kauan kaivatun paluunsa Suomeen ja esiintyy Ääniwallin terassilla 22.7. helsinkiläisen levymerkin ja festivaalin We Jazzin sekä Ääniwallin yhteistyössä tuottamalla keikalla. Sambajazzin legendoiksi ja erääksi Brasilian kaikkien aikojen tärkeimmistä yhtyeistä tituleerattu Azymuth juhlii samalla tuoreinta julkaisuaan, maineikkaan brittiläisen Far Out Recordingsin julkaisemaa kaksiosaista Demos (1973-75) -kokoelmaa. Ääniwallin heinäkuisessa illassa levymusiikista vastaavat We Jazz -kollektiivin DJ:t, jotka tarjoilevat teemaan sopivasti Brasilia-painotteisen selektion.

Azymuth aloitti uransa triona, johon kuuluivat kosketinsoittaja Jose Roberto Bertrami, basisti Alex Malheiros ja rumpali Ivan “Mamao” Conti. Nykyisessä kokoonpanossa vuonna 2012 menehtyneen Bertramin korvaa Kiko Continentino, myös erittäin maineikas muusikko, joka on urallaan työskennellyt mm. Milton Nascimenton ja Gilberto Gilin kanssa. Azymuthin ydin on säilynyt: kyseessä on edelleen alati eteenpäin liikkuva yhtye, jonka keikat ovat tulta ja tappuraa. Azymuthin maineikkaan uran vaiheita yhdistääkin juuri se, että bändi on aina tunnettu kokoonpanona joka on parhaimmillaan livenä.

Keskiviikko 24.7.

helsinki

Leevi’s Pack Kesäjazzklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki24.7. Klo 21:00

Leevi Lehikoinen – kitarat

Adele Sauros – saksofonit

Arto Ikävalko – kosketinsoittimet

AP Kauppinen – basso

Ville Luukkonen – rummut

Christopher Rodulfo – perkussiot

We Jazz X Lonna 2019: Jukka Perko & Stompy Stompers,Lonna, helsinki24.7. Klo 17:00

Jukka Perko & Stompy Stompers

keikka

We Jazz jatkaa suursuosion saavuttaneiden kesäkeikkojensa sarjaa Lonnan saarella heinäkuussa. Koko perheelle soveltuvien uutta kotimaista jazzia esittelevien keikkojen sarja alkaa 3.7. ja jatkuu keskiviikkoisin heinäkuun ajan. Tapahtumaa pitää kullakin kertaa sisällään vuorossa olevan yhtyeen live-esiintymisen ja We Jazzin DJ-kollektiivin levyvalinnat.

Tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne järjestetään Lonnan makasiiniterassilla ja huonomman sään sattuessa sisällä Lonnan makasiineissa. Yhtyeet soittavat kaksi settiä, joista ensimmäinen alkaa noin klo 18.00. Yleisö pääsee Lonnaan alle 10 minuutissa Kauppatorilta JT-Linesin lautoilla. Odotamme viime vuoden tapaan runsaasti yleisöä, joten olethan ajoissa lautalla. Tänä kesänä uutuutena paikalla on myös We Jazzin levykauppa-popup Vinyl Market.

JUKKA PERKO & STOMPY STOMPERS
Jukka Perko, sax / Arto Ikävalko, p / Joonas Tuuri, b / Ville Luukkonen, dr

 

We Jazz X Lonna 2019, Lonnan saari, Helsinki

ke 3.7. klo 17–21: Aleksi Heinola Quintet, We Jazz DJs

ke 10.7. klo 17–21: Antti Lötjönen Quintet East, We Jazz DJs

ke 17.7. klo 17-21: Katu Kaiku, We Jazz DJs

ke 24.7. klo 17-21: Jukka Perko & Stompy Stompers, We Jazz DJs

ke 31.7. klo 17–21: Oaagaada, We Jazz DJs

Vapaa pääsy

Lautta-aikataulut: http://www.jt-line.fi

Lauantai 27.7.

laitila

Turku Jazz Orchestra & Veeti Kallio,Laitilan Kirkkopuisto, laitila27.7. Klo 22:30

keikka

Turku Jazz Orchestra
Veeti Kallio – laulu

Turku Jazz Orchestran ja Veeti Kallion konsertti huipentaa Laitilan Jazzkukko-festivaalin lauantain puistokonsertin soul-tunnelmissa!

Karismaattisen Veeti Kallion tunnistettava äänirekisteri on tullut suomalaisille tutuksi niin a cappella -klubeilla, suurilla rocklavoilla kuin teatterinäyttämöillä. Festivaalikonsertissa laulaja-näyttelijä palaa Turku Jazz Orchestran kanssa tyylillisesti Veeti & The Velvets -aikoihin, traditionaalisten soul-klassikoiden ja mehevän svengin pariin.

Tapahtumassa esiintyvät klo 15 alkaen myös Gerhard Ornig Quartet (AUT), Sid Hille & Foreign Friends sekä Heikki Silvennoinen + Johanna Försti + Heikki Hela Band.

LIPUT 38 € Ticketmaster, ovelta 45 €.

VIP-menu ruokailupakettia voi tiedustella Uudenkaupungin Golfravintolasta email: golfravintola@karilla.fi Puh: 040 5263116

Konsertin tuotanto ja lisätiedot: Jazzkukko-festivaali

Sunnuntai 28.7.

helsinki

Suvilahti Jazz,Merikerho, helsinki28.7. Klo 13:00

Chico Matada Quartet

Superposition!

Perussastamala

DJ Lovroc

Three Days of Forest

DJ Kasumisu

Shitney

keikka

Tervetuloa Suvilahti Jazziin!

Jazz-Espa-konserttisarjan juhlavuosi avataan ravintolalaiva Merikerhon tunnelmallisella kannella ja klubilla Suvilahden rannassa Sörnäisten urbaanilla rantabulevardilla. Luvassa on kansainvälisten livebändien ja levymusiikin sävelin ryyditetty pitkä ja hikinen sunnuntai terassilla tai rantatörmällä koko perheelle. Viisi ajankohtaista ja yllätyksellistä liveaktia ja kiinnostavat DJ-nimet lupaavat tämänvuotisesta merellisestä festarista kesän ehdottoman puheenaiheen.

Suvilahti Jazz 28.7.2019  
Merikerho, Sörnäisten rantabulevardi

Jazz-Espan avajaisfestarilla esiintyy viisi kotimaista ja kansainvälistä jazz- ja crossoveryhtyettä sekä huippu-DJt.

Terassi
13:00 Jazz Brunch with DJ Lovroc – varaa brunssi ja pöytä osoitteesta https://holvi.com/shop/merikerho/
15:00 Chico Matada Quartet
16:45 Three Days Of Forest (FRA)
18:30 Superposition!

Klubi
20:00 DJ Kasumisu
20:30 Perussastamala: May Queen
22:00 Shitney (EST/DEN/SWE)

Summer Bay DJs Lovroc (terrace) & Kasumisu (club)

www.merikerho.fi www.jazzespa.fi | www.jazzfinland.fi/jazzliitto

Suvilahti Jazzin tuottavat yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Ravintola Merikerho. Tapahtuman mahdollistavat Helsingin kaupunki, Musiikin edistämissäätiö MES, Stiftelsen Emilie & Rudolf Gesellius Fond. Kiitämme myös kumppaneitamme: Pop&Jazz Konservatorio, Association Jazzé Croise, Vapaat äänet, TelepArt, Eesti Jazzliit, Jazz Danmark ja Svensk Jazz.

Maanantai 29.7.

helsinki

Jazz-Espa: Jarmo Saari Republic,Espan lava, helsinki29.7. Klo 17:30

keikka

Aina itsepäisesti omia teitään kulkenut kitaristi Jarmo Saari teki vuonna 2012 jälleen jotain, mitä ei saisi: kokosi ympärilleen bändin pelkästään kolmesta rumpalista. Paperilla vaaralliselta kuulostava idea saa toisella tavalla vaaralliset, kiehtovat piirteet, kun lukee näiden Suomen kovimpien rumpaleiden nimet. Levyllä ja lavalla tämä Republic-nimellä kulkeva heimo onkin sitten jo vulkaanista rytminirvanaa, ritualistista ilotulitusta ja hypnoottista, maailmoja syleilevää väreilyä. Yhtyeen toinen albumi Soldiers Of Light julkaistiin maaliskuussa 2019 saksalaisen Membran-merkin toimesta.

Jarmo Saari – g, voc, Taurus pedal, theremin, Abdissa Assefa – dr, perc, Mikko Kaakkuriniemi – dr, Olavi Louhivuori – dr