Tänään, Sunnuntai 21.10.

helsinki

SunJazz: Sinergie,Tenho Restobar, helsinki21.10. Klo 20:00

Sinergie

keikka

Sinergie sai alkunsa sävellysprojektista: haastettiin toisemme viikoittain kirjoittamaan uusi sävellys vaihtuvien teemojen inspiroimana. Inspiraatiota ammennettiin muun muassa saduista, kirjoista ja lainatuista musiikillisista fraaseista. Bändi koostuu mahtavista nuorista soittajista ja kahdesta laulajasta. https://soundcloud.com/sinergieband

Riikka Keränen - laulu
Susanna Aleksandra - laulu
Juho Valjakka - piano
Oskari Armas Siirtola - basso
Okko Saastamoinen - rummut

Vapaa pääsy

riihimäki

Vapaat äänet: Vincent Courtois West solo,Riihimäen taidemuseo, riihimäki21.10. Klo 15:00

Vincent Courtois (www)

keikka
Ranskalaissellisti Vincent Courtois Riihimäen taidemuseossa sunnuntaina 21.10.

Ranskalainen sellovirtuoosi Vincent Courtois tekee Suomen soolo-debyyttinsä Riihimäen taidemuseossa sunnuntaina 21.10. Soolo-konsertin ohjelma pohjautuu maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisuna West -albumiin. Courtois on säveltänyt musiikin L’intuition -esitykseen, jossa sellisti teki yhteistyötä maailmankuuluisa amerikkalais-israelilaisen valokuvaajan Mickael Akermanin kanssa (Rencontres photographiques d’Arles 2014).

Vincent Courtois on monialainen pitkän linjan muusikko, joka on kotonaan niin maailmanmusiikin ja popin kuin uuden konserttimusiikin ja kokeilevan jazzinkin parissa. Vuosien varrella hänen soittokumppaneihinsa ovat kuuluneet mm. Michel Petrucciani, Louis Sclavis, Joëlle Léandre, Dominique Pifarély, Sylvie Courvoisier ja Ellery Eskelin. Viime vuosina hän on keskittynyt yhä syvemmin omiin projekteihinsa, ja hänen kypsä sävelkielensä on saanut tunnustusta mm. palkitun Ernest ja Celestine -animaatioelokuvan musiikista.


Taidemuseon pääsylippu 2,5/5 €

Riihimäen taidemuseo
Temppelikatu 8, 11100 Riihimäki / puh. 019 758 4124

Vincent Courtois'n kiertueen tuotanto: La compagnie de l’imprévu & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Adami, Sacem, Spedidam, Institut Francais

Huomenna, Maanantai 22.10.

helsinki

Vapaat äänet: Vincent Courtois trio & Kari Ikonen,Koko Jazz Club, helsinki22.10. Klo 19:00

Vincent Courtois trio (www)

keikka

Ranskalaissellisti Vincent Courtois esittelee uutta ohjelmistoaan Helsingissä 22.10.

Ranskalainen sellovirtuoosi Vincent Courtois tuo kiitetyn trionsa Suomeen loka-marraskuussa. Courtois'n sekä saksofonistikaksikko Daniel Erdmannin ja Robin Finckerin muodostama yhtye esiintyy kuudessa konsertissa ympäri Suomen. Helsingin-keikalla Koko Jazz Clubilla 22.10. trio saa vieraakseen jazzpianisti Kari Ikosen.

Sellisti Vincent Courtois palaa Suomeen ranskalais-saksalaisen huippukokoonpanonsa kanssa loka-marraskuussa. Vuonna 2014 suomalaisyleisöjä sirkuksen maailmasta inspiroituneella Mediums-kiertueellaan ihastuttanut trio esittelee kaksi uutta ohjelmistoa: Bandes originales on vapaa kunnianosoitus elokuvamusiikin säveltäjille ja Love of Life hakee inspiraationsa Jack Londonin teksteistä. Helsingissä yhtyettä kuullaan 22. lokakuuta Koko Jazz Clubilla, jossa erikoisvieraana trion seuraan liittyy Courtois'n vanha yhteistyökumppani, Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin jazzpianisteihin kuuluva Kari Ikonen. Kiertue vierailee 29.10.–2.11. Turussa, Salossa, Joensuussa, Jyväskylässä ja Oulaisissa, ja sen tuottaa Charles Gilin Vapaat äänet -agentuuri.

Bandes originales -ohjelmisto pureutuu elokuvamusiikin ilmaisuvoimaiseen kerrontaan trion tulkitessa mm. Michel Legrandin, Nino Rotan, Giovanni Fuscon sekä Marin Marais’n elokuvasävellyksiä. Mukana on myös musiikkia Courtois’n kynästä. "Bandes originales uudelleentulkitsee musiikkia kymmenestä elokuvasta, joita kaikkia yhdistää niiden säveltäjien harvinainen kyky luoda yksinkertaisia, mutta väkevällä kerronnan voimalla ladattuja sävelmiä", sellisti avaa ohjelmiston konseptia. Bandes originales -albumi on ilmestynyt lokakuussa 2017 maineikkaan Label La Buissonne -levymerkin julkaisuna.

Kiertueella kuullaan myös yhtyeen tuoretta, 1900-luvun alussa vaikuttaneen amerikkalaiskirjailija Jack Londonin tekstien inspiroimaa Love of Life -ohjelmistoa, jonka ensi-ilta oli Budapestissa viime toukokuussa. "Jack Londonin rikas, voimakas ja usein autobiografinen tuotanto on viime vuosina seurannut mukanani niin arjessa kuin matkoilla, ja näin ollen myös suoraan inspiroinut minua sävellystyössäni", Courtois kertoo. "Londonista on tullut ikään kuin ystävä, kaukainen esi-isä, jolta joka päivä toivotaan uusia kertomuksia. Nyt on meidän vuoromme antaa takaisin ja jakaa uusia tarinoita yleisöjemme kanssa."

Liput 18 € / 15 €  Liput Tiketistä | ovet auki klo 18
Koko Jazz Club
Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Yhteistyössä : Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Adami, Institut Français, Spedidam, AJCTiistai 23.10.

helsinki

UMO in Wayne Shorter's Footprints,Savoy-teatteri, helsinki23.10. Klo 12:00

keikka

UMO paneutuu syyskauden toisessa lounaskonsertissaan Wayne Shorterin tuotantoon.

Saksofonisti-säveltäjä Wayne Shorteria (s. 1933, USA) pidetään yhtenä suurimmista edelleen aktiivisesti työskentelevistä jazzsäveltäjistä. Hän on ollut keskeinen hahmo jazzmusiikin kehityksessä jo 1950-luvun lopulta lähtien. Pitkän uransa aikana Shorter on työskennellyt mm. Miles Davisin kanssa sekä Weather Report ja Jazz Messengers -yhtyeissä. Hänet palkittiin pari vuotta sitten Grammy-gaalassa elämäntyöstään erikoispalkinnolla.

Konsertissa kuullaan big band -versiot Shorterin lähes jazzstandardien asemaan nousseista sävellyksistä omille pienemmille yhtyeilleen. Mukana on myös yksi uusi sovitus Mikko Hassiselta. Herkkupalat pääosin Shorterin 1960-luvun tuotannosta on poiminut konsertin kapellimestari Ville Vannemaa.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit varmistaa paikkasi konsertissa varaamalla lipun Savoy-teatterin lipunmyyntipisteestä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.

 

Keskiviikko 24.10.

helsinki

MINE Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki24.10. Klo 21:00

Selma Savolainen – ääni

Toomas Keski-Säntti – piano

Eero Tikkanen – kontrabasso

Sami Nummela – rummut

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen,Ravintola Fuuga, jyväskylä24.10. Klo 19:00

keikka

Jazz Jkl Live: Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen

Steinway-artistiksi viime vuonna valittu pianisti Joonas Haavisto on luotsannut omaa trioaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Paljon Euroopassa ja Japanissa esiintynyt yhtye konsertoi Jazz Jkl Livessä uuden Gradation -levyn tunnelmissa. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät skandinaavinen raikkaus, tyylikäs suoraviivainen pianismi sekä yhtyeen jäsenten vahva persoonallinen ote. Trion kolme albumia ovat herättäneet laajaa kansainvälistä kiinnostusta.

Jyväskylän-keikalle trion vieraaksi saapuu myös Jazz Jkl Live -konserttisarjan syyskauden toinen pääartisti, kitaravirtuoosi Teemu Viinikainen, joka esiintyy sarjassa myös oman Teemu Viinikainen III -yhtyeensä kanssa 29.11. Konsertissa on luvassa Haaviston sävellyksiä yhtyeen uunituoreelta Gradation -levyltä, joka julkaistiin Japanissa maaliskuussa ja jonka maailmanlaajuinen julkaisu tapahtuu keväällä 2019.

Joonas Haavisto Triossa soittavat Suomen eturivin jazzmuusikot basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Joonas Riippa.

"Joonas Haavisto is one of the most talented pianists of his generation." -Der Spiegel

"A stunning pianist. Every tune sounds excellent." -Jazz Japan

Konserttiliput vain Tiketistä. 

www.joonashaavisto.com