Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

UMO Helsinki plays Stravinsky feat. Stefan Pasborg (DK),G Livelab, helsinki17.10. Klo 20:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

(+ Stefan Pasborg)
keikka

Tanskalainen rumpaliguru Stefan Pasborg (s. 1974) saapuu UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraaksi Tampereen ja Helsingin G Livelabeihin lokakuun puolivälissä. Mukanaan hänellä on setti Igor Stravinskyn Tulilinnun ja Kevätuhrin jazztulkintoja.

Stefan Pasborg peri rakkauden Stravinskyn musiikkiin balettitanssija-äidiltään jo lapsena, ja myös rumpujen soiton hän aloitti jo kolmivuotiaana. Kymmenisen vuotta sitten Pasborg ryhtyi sovittamaan Stravinskyn musiikkia pienyhtyeelleen, tavoitteenaan yhdistää läpisävelletty musiikki jazzin improvisaatioon ja hyödyntää eri tyylilajeja aina klassisesta bluesiin ja free-jazziin. Alun perin rumpujen, tenorisaksofonin ja koskettimien triolle luotu ja levyllekin päätynyt kokonaisuus on nyt sovitettu laajennetulle big bandille. UMO Helsingin vakikokoonpanoa vahvistavat Stefan Pasborgin rumpujen lisäksi Seppo Kantonen koskettimissa ja Jussi Kannaste tenorisaksofonissa. Orkesteria liidaa Ville Vannemaa. Orkestroinnit ovat tanskalaisen Jens Christian ”Chappe” Jensenin käsialaa. Myös säveltäjänä, sovittajana ja yhtyeenjohtajana tunnetun Pasborgin soittokavereita vuosien varrelta ovat mm. Niels-Henning Ørsted Pedersen, Tomasz Stanko, Marc Ducret, Anders Jormin ja suomalaisista mm. Mikko Innanen. Pasborgia on muistettu lukuisilla palkinnoilla, kuten Danish Music Awardilla 2004 & 2011 ja arvostetulla The Gudman Awardilla 2017.

”The three Pasborg-Firebirds have charmingly shed a new light on some of the strongest Euro-classical music from the last century without losing the complexity of the works” – Jazznytt, Norway
”Stefan Pasborg, the H.C. Andersen of contemporary jazz” – Jazz Journal, UK
“Stefan Pasborg definitely proved that he is one of the best drummers in Europe” – Jazz Podium, Germany

Liput www.glivelab.fi palvelumaksuineen 33 € (normaalihinta) tai 25 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät).
G Livelab, Helsinki
Konsertin pituus n. 75 min, ei väliaikaa.
 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.