Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

LUMO2013 - Hyvän Musiikin Festivaali,Wanha Satama, kuopio14.6. Klo 18:00

keikka

klo 18:00 Ovet aukevat

klo 19:30 Silising Odduo

klo 21:00 Elifantree
Elifantree tekee mielikuvituksellista musiikkia, jossa yhdistyy paljon erilaisia elementtejä ja vaikutteita tämän päivän taidemusiikin kentältä. Yhtye on jatkuvassa käymistilassa, mitä hyvin kuvaa vaikkapa se, että trio saattaa soittaa saman biisinkin aivan päinvastaisella tyylillä peräkkäisillä keikoilla. Bändin keskenään sopimat sanalliset raamit musiikilleen jättävät paljon tilaa improvisaatiolle, joka yhdistyy Elifantreen rytmiseen otteeseen luontevasti. Vapaus luoda musiikkia ilman rajoitteita, sekä kollektiivinen improvisaatio ovat avainsanat tämän tiiviiksi yksiköksi kasvaneen trion musiikissa.

Viime vuodet Elifantree on ollut hurjassa nosteessa ja esiintynyt ahkerasti erityisesti ulkomaisilla festivaaleilla ja klubeilla, sekä julkaissut kaksi albumia. Yhtyeen levyt “Love & Trees” (Eclipse Music 2010) ja “Time Out” (Eclipse Music 2012) ovat olleet arvostelumenestyksiä, kolmikon live esiintymisistä puhumattakaan.

Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, kellopeli
Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, efektit, syntetisaattorI
Tatu Rönkkö - rummut

klo 23:00 Jukka Perko Streamline Jazztet
Kotimaisen jazzin arvostetuimpiin nimiin kuuluva Jukka Perko Streamline Jazztet on Suomijazzin timanttisista nimistä koottu kombo, joka on ahkeran keikkailun myötä hitsautunut kovan luokan svengiä tuottavaksi yksiköksi. Yhtye muotoilee musiikkinsa elegantisti 1930-1950-luvuilla vallinneen Streamline Moderne - designtyylisuunnan innoittamana.

Tuloksena on virtaviivaista ja ilakoivaa uusiojazzia, jonka maaperässä viihtyvät ikivihreiden suomalaisten ja kansainvälisten iskusävelmien lisäksi myös tuoreet bebop-henkiset versot; toki uudelleen muotoiltuna ja vähäisellä ilmanvastuksella varustettuna. Tältä kuulostaa parhaimmillaan jazzkvartetti: itsevarmalta ja samalla lämpimältä, kokeneelta, mutta myös tuoreelta.

Jukka Perko - saksofoni
Teemu Viinikainen - kitara
Ville Herrala - kontrabasso
Teppo Mäkynen - rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa kuopio

Ei muita keikkoja.