Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keikat kaupungista jyväskylä

Torstai 25.7.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Njet Njet 9,Ravintola Poppari, jyväskylä25.7. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Muhkea yhdeksänhenkinen Njet Njet 9 täyttää Popparin lavan ja valloittaa värikkäällä, energisellä ja maanläheisellä näkemyksellään tämän päivän klubijazzista!

Njet Njet 9 on säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän johtama nonetti, joka on vuosi vuodelta venyttänyt jazzmusiikin rajoja yhdistellen kiehtovia elementtejä niin elektronisesta musiikista kuin eri maailmanmusiikkityyleistäkin. Lähes kymmenvuotisen taipaleensa aikana yhtye on hitsautunut yhteen ja jalostanut oman persoonallisen mini big band -soundinsa, julkaissut neljä levyä ja esiintynyt mm. Pori Jazz Festivalilla ja Tampere Jazz Happeningissä.

Torstai 12.9.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Herd & Aili Ikonen – Jazzbasilli,Ravintola Poppari, jyväskylä12.9. Klo 19:00

keikka

Liput 25/20€

Herdin ja Aili Ikosen jazziskelmän kulta-aikaan sukeltaneen Jazzbasilli-levyn julkaisusta on kulunut 10 vuotta. Täysosuman merkkipaalua juhlistetaan energisillä ja hyväntuulisilla konserteilla. Ohjelmassa on Laila Kinnusen ja muiden jazziskelmäkauden tähtien tunnetuiksi tekemiä ikivihreitä.

Vuonna 2009 perustettu, vibrafonisti Panu Savolaisen johtama vibrafonitrio Herd nousi nopeasti yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava kokoonpano on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä isännöinyt omaa suosittua HERD-klubiaan Kansallisteatterin Lavaklubilla vuosina 2012-14.

Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan herkkänä ja taiturimaisena tulkitsijana. Nykyisin Rajaton -lauluyhtyeessä maailmaa kiertävä lauluja on julkaissut neljä sooloalbumia sekä esiintynyt laaja-alaisesti huippuartistien kanssa ja isojen orkestereiden solistivieraana.

Herd & Aili Ikonen -yhteistyötä on kuultu ensimmäisen kerran televisioidussa Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlassa elokuussa 2011.

Keskiviikko 25.9.

jyväskylä

Keskiviikon jazzklubi: Jazz Jkl Collective – Brazil!,Ravintola Poppari, jyväskylä25.9. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

(+ Heidi Ilves, Markku Rinta-Pollari, Sami Kontola)
keikka

Liput 20/15€

Jazz Jkl Collectiven huippusuositusta Brasilia-projektista kuullaan uusi ja laajennettu versio kolmen solistivieraan ryydittämänä!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan matkan brasilialaisen musiikin jazzahtavammalle puoliskolle. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves, Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari, sekä eräs Suomen johtavista brasilialaisen musiikin eksperteistä, perkussionisti Sami Kontola.

Keskiviikko 9.10.

jyväskylä

Melissa Aldana (CL/US) & UMO Helsinki Jazz Orchestra,Siltasali, jyväskylä9.10. Klo 19:00

Sukupolvensa johtava jazzääni, tenorisaksofonisti Melissa Aldana palaa Suomeen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi! Konsertit Jyväskylässä, Lahdessa ja Helsingissä.

Melissa Aldanan ja UMOn yhteistyö käynnistyi viime kesänä Pori Jazz -festivaalilla, jossa Jim McNeelynsovitukset Aldanan post-bopin perinteitä kunnioittavista sävellyksistä soivat ison orkesterin voimin. Lokakuun konserttisarjaan ohjelmistoa laajennetaan muutamilla uusilla sovituksilla. Kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Chilestä kotoisin oleva ja nykyään Yhdysvalloissa vaikuttava saksofonisti ja säveltäjä Melissa Aldana (s. 1988) on noussut jazzmaailman kirkkaimpien tähtien joukkoon. Vuonna 2013 hän teki historiaa voittaessaan Thelonious Monk International Jazz Competitionin ensimmäisenä naisena ja eteläamerikkalaisena instrumentalistina. Maineikas DownBeat tähditti Aldanan Rising Star Artist of the Year -tittelillä 2022, Grammy-ehdokkaana hän on ollut vuosina 2020 ja 2023. Aldanan johtaman jazzkvartetin debyyttialbumi Visions (2019) ja sitä seurannut 12 Stars (2022) saivat molemmat ylistävät arvostelut. Myös keväällä 2024 julkaistun Echoes of the Inner Prophet -albumin ensimmäiset arviot ovat olleet ylistäviä. Melissa Aldana on tehnyt yhteistyötä lukuisten jazzlegendojen, kuten John Scofieldin, Joe Lovanon, Roy Hargroven, Branford Marsaliksen ja SFJAZZ Collectiven kanssa. www.melissaaldana.net

Siltasalissa ja Möysässä n. 90 min setti ilman väliaikaa. Savoy-teatterissa kahden tunnin väliajallinen konsertti.

Vierailu on osa Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton käynnistämää kansainvälisen jazzalan residenssitoimintaa Helsingissä. Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme. www.jazzfinlandresidency.fi

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi