Siirry pääsisältöön

Kari Antila

kitaristi / säveltäjä
kari-antila

Kari Antila (s. 1966) on suomalainen jazzkitaristi ja säveltäjä. Laitilassa syntynyt Antila on valmistunut musiikin maisteriksi Belgian Gentin kuninkaallisesta konservatoriosta ja pop/jazzmusiikin pedagogiksi Helsingin Metropoliasta. 

Viimeisen viidentoista vuoden aikana monipuolista jazzmuusikon uraa tehnyt ja kotimaansa lisäksi niin Belgian Gentissä kuin New Yorkissakin asunut  Antila on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä jazzkitaristeja. Hän on julkaissut tähän mennessä kaksi levyä omalla nimellään ja esiintynyt monilla merkittävillä kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla, kuten Pori Jazzissa sekä Belgian JazzLab Seriesissä.

Yhteistyötä Antila on tehnyt pitkään ykkösrivin jazzmuusikoiden kanssa. Kotimaisista soittokumppaneista mainittakoon Manuel Dunkel, Aili Ikonen, Alexi Tuomarila, Ville Pynssi, Jari Perkiömäki sekä Tuomo Uusitalo ja kansainvälisistä jazznimistä Peter Hertmans, Marc Godfroid, Bruno Castellucci, Sal La Rocca, Nicolas Thys, Jos Machtel, Marcos Varela, Chad Lefkowitz-Brovn, Livio Almeida, Lars Ekman, Hironori Momoi sekä Eduardo Belo.