Siirry pääsisältöön

Uutiset

Ville Leinonen & Mopo - Musiikissa on taas sanoma

OK -opintokeskuksen tuottamalla ja Oskari Mänttärin suunnittelemalla tuOKio -klubi -konserttikiertueella on jo kolmena vuonna esitelty suomalaisen musiikin kärkinimiltä tilatun uuden musiikin välityksellä opintokeskuksen jäsenjärjestöille tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä. Syyskuun alussa kiertueelle lähtevät Ville Leinonen ja punkjazzyhtye Mopo.


Kuun vaihteen jazztapahtumat vetivät väkeä

Viidettätoista kertaa Helsingin Esplanadilla järjestetty konserttisarja Jazz-Espa toteutettiin tänä kesänä totuttua lyhempänä, viikon mittaisena tapahtumana. Kuutta kotimaista jazzkonserttia kävi seuraamassa ilmaiskonserteissa yhteensä yli 1500 kuulijaa. Jazz-Espan 3.8. päättänyt JazzPiknik-festivaali mbarin terassilla ja Lasipalatsin aukiolla keräsi hellepäivänä arviolta lähes saman verran väkeä. Neljä liveyhtyettä ja DJ-musiikkia esittelevä Piknik järjestettiin nyt kolmatta kertaa.


Pohjola on jazzin ja tanssin symbioosi

Nykytanssin ja jazzin huiput kohtaavat Åbo Svenska Teaterin näyttämöllä lauantaina 9.8., kun ensi-iltansa saa Niina Airaksisen uusi tanssiteos "Pohjola - Nordic Roots".Good Romans järjestää Free -improvisaatioklubin Helsingissä elo-syyskuussa

Helsinkiläinen duo Good Romans isännöi elo-syyskuussa järjestettävää vapaan improvisaation klubia vaihtuvien vierailijoitten kera kolmena perjantai-iltana. Tapahtumapaikkana toimii Ravintola Allotria. Mukana vierailemassa Kari Ikonen, Mika Kallio, sekä Jari Hongisto. Luvassa vääristyneitä maisemakuvia ja muistumia tulevaisuudesta, niin aivolohkon valoisalta, kuin pimeältäkin puolelta. Klubi toteutetaan yhteistyössä Teatteri Kapsäkin, Musiikin edistämissäätiön ja Finnish Explosionsin kanssa.


Viidestoista Jazz-Espa-konserttisarja käynnistyy tänään

Espan puistolavalla Helsingissä saadaan tänä kesänä nauttia kuudesta ilmaiskonsertista. Maanantaista perjantaihin konsertit alkavat kello 16 ja lauantaina soitto soi kello 18. Sunnuntaina 3.8. Jazz-Espa huipentuu JazzPiknik-minifestivaaliin mbar-ravintolan terassilla ja Lasipalatsin aukiolla.


Jo 15-kesäinen Jazz-Espa starttaa huomenna!

Helsingin sydämessä järjestettävä Jazz-Espa –festivaali käynnistyy huomenna maanantaina 28. heinäkuuta. Jo perinteiseksi jazzkesän rikastuttajaksi muodostunut tapahtuma päätetään nyt kolmatta kertaa mbarin terassilla ja Lasipalatsin aukiolla järjestettävään JazzPiknikiin.
Toimittaja Wif Stengerin top 10 suomalaiset jazzlevyt 2013 - 2014

Toimittaja, jazzharrastaja Wif Stenger on koonnut Jazz Finlandille oman top 10 -listansa vuoden 2013 ja alkukevään 2014 aikana ilmestyneistä kotimaisista levyistä. Osa artisteista esiintyy Jazz Finland -showcasessa, osa kiertää Suomea syksyllä Jazzliiton kiertueilla. Listalle mahtuu niin uusia tuttavuuksia kuin konkarijazzareitakin. Muun muassa The Guardianiin ja Jazz Journaliin kirjoittava Stenger povaa valitsemilleen artisteille kansainvälistä mainetta ja suosittelee näitä levyjä myös tutkimusmatkalle uuteen suomalaiseen jazzmusiikiin. Stenger suuntaa tekstinsä nimenomaan uusille kuulijoille ja pyrkii välttämään vaikeaselkoista analyysiä. Artikkeli on englanninkielinen.