Siirry pääsisältöön

Ilmoitukset

Elävän musiikin ala sai oman ilmastotiekartan

Suomen musiikkitoimijat ovat laatineet ja julkaisseet yhteisen elävän musiikin ilmastotiekartan. Samaan aikaan julkaistiin myös ensimmäinen selvitys Suomen elävän musiikin ilmastovaikutuksista. Ilmastonmuutos vaatii yhteiskunnalta kykyä ja valmiuksia muuttaa toimintatapoja, ja elävän musiikin ala haluaa toimia suunnannäyttäjänä matkalla kohti hiilineutraaliutta 2035.
Teoston kysely kartoittaa syitä musiikkialan epätasaiseen sukupuolijakaumaan – miksi niin harva nainen päätyy tekemään musiikkia itse?

Musiikkia kirjoittavista säveltäjistä, sanoittajista ja sovittajista peräti 80 prosenttia on miespuolisia. Naisten osuus musiikin tekijöistä on vuosien varrella noussut erittäin hitaasti. Nyt Teosto on käynnistänyt hankkeen, joka kartoittaa syitä sille, miksi niin harva nainen tai muunsukupuolinen päätyy tekemään musiikkia itse.


Hae mukaan Jazzliiton kiertueille ja Jazz-Espalle!

Suomen Jazzliitto tuottaa syksyllä 2023 kaksi kotimaan kiertuetta, ajoilla 11.–24.9.2023 ja 9.–22.10.2023 sekä tukee kahta yhteistuotantokiertuetta. Heinä-elokuun vaihteessa järjestetään jälleen Jazz-Espa-konserttisarja, johon haetaan myös esiintyjiä. Haku alkaa 10.10. ja päättyy 7.11.2022.
Hae yhtyeelläsi mukaan Nordic Jazz Cometsiin!

Pohjoismaisten jazzin katto-organisaatioiden, klubien ja festivaalien verkosto avaa bändihaun seuraavaan Nordic Jazz Comets -showcase- ja koulutustapahtumaan Ruotsissa 11.–12.5.2023. Haku on avoinna 5.–30.9.2022.


Villa Karon residenssihaku vuodelle 2023 auki 20.9. asti

Villa Karo on suomalais-länsiafrikkalainen kulttuurikeskus, joka sijaitsee Grand-Popon kylässä Beninissä. Keskuksen päämääränä on lisätä taiteilijoiden, tutkijoiden ja kulttuurivaikuttajien tuntemusta Länsi-Afrikasta ja edistää kulttuurista kanssakäymistä ja vuorovaikutusta Suomen ja Länsi-Afrikan välillä.


Kysely apurahoista vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille – DL 5.9.2022

Tilaa taiteilijuuteen - vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke järjestää syyskuussa koulutuksen Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenille. Jäsenet ovat Suomessa toimivia taiteen tekemistä rahoittavia säätiöitä ja rahastoja. Koulutuksessa hanke esittelee heille faktoja siitä, millaisia esteitä apurahojen hakemisessa ja saamisessa on. Jos haluat kantaa kortesi tähän kekoon, voit vastata linkistä löytyvään kyselyyn.