Siirry pääsisältöön

Ilmoitukset

Jazzahead järjestetään 11.–13.4.2024

Vuosittain Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead on jazzkentän ammattilaisten tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali. Seuraava Jazzahead järjestetään 11.–13.4.
Suomen Jazzlegenda-palkinnot myönnetty Sakari Kukolle ja Raoul Björkenheimille

Sakari Kukko ja Raoul Björkenheim on valittu uusiksi Suomen Jazzlegendoiksi. Tämän palkinnon saaneita ansioituneita pitkän linjan muusikkoja on valittu vuodesta 2001 lähtien. Vuosina 2001-2014 palkintojen jakamisesta vastasivat Suomen Big Band Yhdistys, Suomen Jazz & Pop Arkisto ja Imatra Big Band Festival. Vuodesta 2017 lähtien palkinnot on myöntänyt Musiikkiarkisto.


Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto saksofonisti Linda Fredrikssonille – Uusi nuorille muusikoille suunnattu Taimi-palkinto pianisti ja puhallinsoittaja Joonatan Henrikssonille

Jazzalan arvostetuimmat tunnustukset jaettiin Tampere Jazz Happeningissä perjantaina 3. marraskuuta. Suomen Jazzliitto myönsi Yrjö-palkinnon saksofonisti Linda Fredrikssonille ja nosti nuorista jazzkyvyistä esiin uudella Taimi-palkinnollaan pianisti ja puhallinsoittaja Joonatan Henrikssonin. Ylen jakaman Varjo-Yrjö-tunnustuksen jazzkulttuurin edistämisestä vastaanotti konserttijärjestäjä Marita Nyrhinen.


Hae mukaan Jazzliiton kiertueille ja Jazz-Espaan

Suomen Jazzliitto tuottaa syksyllä 2024 kolme kotimaan kiertuetta, ajoille 16.–24.9., 7.–15.10. ja 4.–12.11. sekä tukee kahta yhteistuotantokiertuetta. Heinä-elokuun vaihteessa järjestetään jälleen Jazz-Espa-konserttisarja, johon haetaan myös esiintyjiä. Haku alkaa 16.10.2023 klo 10.00 ja päättyy 6.11.2023 klo 16.00.


Elävän musiikin ala sai oman ilmastotiekartan

Suomen musiikkitoimijat ovat laatineet ja julkaisseet yhteisen elävän musiikin ilmastotiekartan. Samaan aikaan julkaistiin myös ensimmäinen selvitys Suomen elävän musiikin ilmastovaikutuksista. Ilmastonmuutos vaatii yhteiskunnalta kykyä ja valmiuksia muuttaa toimintatapoja, ja elävän musiikin ala haluaa toimia suunnannäyttäjänä matkalla kohti hiilineutraaliutta 2035.
Teoston kysely kartoittaa syitä musiikkialan epätasaiseen sukupuolijakaumaan – miksi niin harva nainen päätyy tekemään musiikkia itse?

Musiikkia kirjoittavista säveltäjistä, sanoittajista ja sovittajista peräti 80 prosenttia on miespuolisia. Naisten osuus musiikin tekijöistä on vuosien varrella noussut erittäin hitaasti. Nyt Teosto on käynnistänyt hankkeen, joka kartoittaa syitä sille, miksi niin harva nainen tai muunsukupuolinen päätyy tekemään musiikkia itse.