Siirry pääsisältöön

Uutiset

We Jazz -festivaali alkaa, ohjelmistossa myös elokuvaa, keskusteluja ja lastentapahtuma

Kahdeksanpäiväinen We Jazz -festivaali esittelee laajan otoksen jazzmusiikkia Helsingissä 26.11.–3.12. Useita esiintyjistä kuullaan Suomessa ensi kertaa ja lavoille nousee myös lukuisia ensi kertaa missään julkisesti esiintyviä yhtyeitä. Lisäksi mukana on monia tuoreita vierailijoiden ja kotimaisten muusikoiden yhteistyöuutuuksia ja uusia esityspaikkoja. Tänä vuonna mukana on myös lapsille suunnattu esityskonsepti, yleisölle avoimia keskusteluja ja elokuvaa.


Ducret – Blaser – Mockūnas Suomeen marraskuussa

Ranskalainen kitaristi Marc Ducret, liettualainen saksofonisti Liudas Mockūnas ja sveitsiläinen pasunisti Samuel Blaser lähtevät triona ensimmäiselle yhteiselle kaamoskiertueelle Suomeen marraskuun lopussa. Heitä kuullaan 23.11. Helsingissä, 24.11. Savonlinnassa ja 26.11. Porissa.Suomen Jazzlegenda-palkinnot myönnetty Sakari Kukolle ja Raoul Björkenheimille

Sakari Kukko ja Raoul Björkenheim on valittu uusiksi Suomen Jazzlegendoiksi. Tämän palkinnon saaneita ansioituneita pitkän linjan muusikkoja on valittu vuodesta 2001 lähtien. Vuosina 2001-2014 palkintojen jakamisesta vastasivat Suomen Big Band Yhdistys, Suomen Jazz & Pop Arkisto ja Imatra Big Band Festival. Vuodesta 2017 lähtien palkinnot on myöntänyt Musiikkiarkisto.


We Jazz -festivaali Helsingissä 26.11.–3.12., luvassa uutta musiikkia ja yllätyksiä

Kahdeksanpäiväinen We Jazz -festivaali esittelee laajan otoksen jazzmusiikkia Helsingissä 26.11.–3.12. Useita esiintyjistä kuullaan Suomessa ensi kertaa ja lavoille nousee myös lukuisia ensi kertaa missään julkisesti esiintyviä yhtyeitä. Lisäksi mukana on monia tuoreita vierailijoiden ja kotimaisten muusikoiden yhteistyöuutuuksia ja uusia esityspaikkoja. Järjestyksessään kymmenennen We Jazz -tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä.


Sarah Murcia tuo Eyeballing kvartettinsa Suomeen loka-marraskuussa

Ranskalaisen jazzkentän omaleimainen monilahjakkuus basisti ja säveltäjä Sarah Murcia tuo Eyeballing kvartettinsa Suomeen loka-marraskuussa. Kiertue käynnistyy 26.10. Savonlinnasta. Sen jälkeen yhtye esiintyy Outokummussa, Raahessa, Helsingissä, Loviisassa, Salossa ja Turussa, jossa kiertue päätyy 3.11. Helsingissä Eyeballing-kvartettia kuullaan tiistaina 31.10. Hietsun Paviljongissa konsertissa, jonka avaa pianisti Benoît Delbecqin ja saksofonisti Mikko Innasen duo.