Siirry pääsisältöön

UMOn maanantaikonserttien sarja jatkuu Koko Jazz Clubilla

entry-image

Viime talvena aloitetut ja saman tien vakiintuneen kuulijakuntansa löytäneet UMOn Monday Night at Koko Jazz Club -illat saavat toivottua jatkoa ensi viikosta alkaen. New Yorkin perinteisistä big band -maanantaista* inspiraatiota hakevissa klubi-illoissa kuullaan musiikkia lajin ehdottomilta mestareilta. Syksyn kolmen konsertin ohjelmiston säveltäjä-, sovittaja- ja teemanimiä ovat mm. Art Pepper, Marty Paich, Charlie Parker, Bill Holman, Duke Ellington, sekä kotimaiset elokuvasäveltäjät Pessi Levanto ja Timo Hietala.

KONSERTIT: MONDAY NIGHT AT KOKO JAZZ CLUB, Hämeentie 3, Helsinki, www.kokojazz.fi
Liput Tiketistä toimituskuluineen alk. 19 € / 16 €, sarjalippuna ostettaessa 3 lippua 2 hinnalla.

Ma 29.9.2014 klo 19.00
Pippuroitua bebopia – UMO plays the music of Art Pepper, Marty Paich & Bill Holman
UMO tarjoilee syksyn ensimmäisessä Koko Jazz Clubin maanantaikonsertissaan ideoiltaan ravitsevaa ja rytmisesti runsaskuituista täysjyväruisleipä-jazzia kalifornialaisin soinnillisin maustein. Konsertin menu sisältää mm. useita bebop-jazzin klassikoita, kuten Charlie Parkerin Donna Lee ja Anthropology, Sonny Rollinsin Airegin, sekä tiheätunnelmaiset sovitukset Jimmy Rowlesin Peacocks- ja Jerome Kernin Yesterdays-balladeista. Orkesteria johtaa Jouni Järvelä.

Ensimmäinen puolisko perustuu "West Coast -jazzin" suuren tyylinluojan, värikkään elämän eläneen alttosaksofonisti ja klarinetisti Art Pepperin (1925-1982) vuonna 1959 äänitettyyn levyyn Art Pepper + Eleven: Modern Jazz Classics. Levyllä big band- kokoonpano on hieman tavallista pienempi, 12-henkinen, mikä luo ketterän ja ilmavan vaikutelman. Ohjelmiston taidokkaana sovittajana oli Marty Paich (1925-1995), jota pidetään eräänä merkittävimmistä länsirannikon jazz-sovittajista. UMOn käyttämä nuottimateriaali perustuu Art Pepperin lesken Laurie Pepperin toimittamiin alkuperäisiin partituureihin ja stemmoihin. Art Pepperin osuuksista Koko Jazz Clubin konsertissa vastaa UMOn saksofonisektion leaderi Jouni Järvelä, joka myös johtaa orkesteria.

Konsertin toinen puolisko jatkaa merkittävien jazz-teemojen käsittelyä täydellä big bandilla 16 muusikon voimin. Mielikuvitukselliset ja taidokkaat sovitukset on tehnyt mestarillinen Bill Holman (1927-), jonka sovittajanura Kaliforniassa kattaa jo seitsemän vuosikymmentä. Holman on pitkän uransa aikana kirjoittanut kekseliäästi kontrapunktista musiikkiaan paitsi Stan Kentonille ja omille yhtyeilleen, myös esimerkiksi Count Basielle, Woody Hermanille ja Gerry Mulliganille. Hän vieraili UMOn säveltäjä-, kapellimestari- ja solistivieraana 1980- ja 90-luvuilla.

Ma 27.10.2014 klo 20.00
Ohukainen ja Paksukainen -elokuvakonsertti
Nostalgiaa henkivässä Ohukainen ja Paksukainen -elokuvakonsertissa hekotellaan mykkäelokuvien hullunkurisimmalle parivaljakolle ison orkesterin säestyksellä. Konsertissa näytetään kaksi hupaisaa Ohukainen ja Paksukainen -elokuvaa vuodelta 1928. Iloiset soittoniekat -pätkässä kaverukset esiintyvät muusikon töissä ja Loppusilaus esittelee samat kumppanukset hulvattoman epäonnisina rakennusmiehinä. Maamme huippuihin kuuluvat elokuvasäveltäjät Pessi Levanto ja Timo Hietala ovat säveltäneet konserttiin musiikin, joka kuullaan UMOn tulkitsemana. Kapellimestarina Kari Heinilä.

Ma 1.12.2014 klo 19.00
Bluesin sukukokous
Konsertissa kuullaan UMOn tulkintoja bluesista sen eri muodoissa. Kuusitoistamiehinen big band virittäytyy bluesin kerrontaan, intonaatioon ja tunnelmaan, jotka ovat olennainen osa jazz-musiikin ilmaisua. UMO liikkuu jump-bluesin ränttätäntästä hienovireiseen kurjuuden maksimointiin ohjelmassa, jonka säveltäjänimet vaihtelevat Duke Ellingtonista Kari "Sonny" Heinilään. Orkesteria johtaa Jouni Järvelä.

http://www.umo.fi/

 

Kommentoi