Siirry pääsisältöön
Kari Ikonen

Karikko

Levy
profile-picture

Design: Kari Ikonen & Teemu Saarinen

Levyn tiedot

EsittäjäKari Ikonen
Julkaistu13.11.2001
Tyyppialbumi/album
Soittajat
Levy-yhtiöFiasko Records
Pituus52:08
Tuottaja

Kari Ikonen

ÄänityspaikkaKallio-Kuninkala, Järvenpää / Mikael Agricolan kirkko, Helsinki / Suomalaisen konservatorion studio, Jyväskylä
GenreJazz

Biografia

Karikko sisältää Kari Ikosen sävellyksiä erilaisille kokoonpanoille.

Levy alkaa palkitulla sävellyksellä "Luoto" (Jazz Composers Alliance/Julius Hemphill Composition Award, USA 2000), joka lopetusraita "Ankkurin" tapaan esitetään puhallinkvintetillä (altto-, tenori- ja baritonisaksofonit, flyygelitorvi/trumpetti, pasuuna). Erilaisia kvartetti- ja kvintettikokoonpanoja kuullaan kappaleissa "Kuru", "Keijukki", "Erakko", "Unia" ja "Epäkkään kosto", kun taas teokset "Oraakkeli" ja "Yö Kaaliossa" on kirjoitettu kymmenmiehiselle pienois -big bandille.

Levyn musiikki sisältää vaihtelevia tunnelmia, tempoja ja sävyjä, yleisilmeeltään se on enemmän eteeristä maalailua kuin hektistä paahtoa. Luonteva yhdistelmä moni-ilmeisiä sävellyksiä ja improvisaatioita, vahvat melodiat, rikas harmonia, hengittävästi eteenpäinvievä rytmiikka ja sävykkäät orkestraatiot hienostuneine nyansseineen muodostavat orgaanisen kokonaisuuden, joka valittiin vuoden 2001 parhaaksi kotimaiseksi jazzlevyksi "Jazz-Emma" -palkinnon myötä.

Biisilista

  1. LuotoKari Ikonen
  2. KuruKari Ikonen
  3. KeijukkiKari Ikonen
  4. ErakkoKari Ikonen
  5. UniaKari Ikonen
  6. Epäkkään kostoKari Ikonen
  7. OraakkeliKari Ikonen
  8. Yö Kaaliossa (Eine Nacht in der Krauterei)Kari Ikonen
  9. Ankkuri Kari Ikonen