Siirry pääsisältöön

Ylistetyn Joonas Haaviston trio kiertueella Japanissa 1.–11.9.2014

entry-image

Pianisti Joonas Haaviston trio esiintyy maineikkaalla Tokyo Jazz Festivaalilla syyskuun kuudentena päivänä. Samalla festivaalilla esiintyvät mm. Herbie Hancock, Ron Carter, Benny Golson ja Christian McBride. Trion esiintymispaikka on legendaarinen The Plaza, jossa useat ECM -levymerkin artistit ovat esiintyneet aikaisempina vuosina.

Joonas Haavisto Trion toinen albumi Micro to Macro julkaistiin japanilaisella Blue Gleam -levymerkillä joulukuussa 2012. Trio teki onnistuneen levynjulkaisukiertueen Tokiossa huhtikuussa 2013. Kaksi kiertueen konserteista oli myyty loppuun ja keikka-arviot olivat ylistäviä maan suurimmissa jazzjulkaisuissa kuten Jazz Lifessa ja Jazz Japanissa. Myös tällä kertaa Joonas Haavisto Trio esiintyy festivaalikeikan lisäksi klubeilla ja konserttisaleissa Tokiossa.

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Haavisto vakuutti jo luotsaamansa yhtyeen kiitetyllä Blue Waters - debyyttilevyllä vuonna 2009, ja viimeistään helmikuussa 2013 julkaistu toinen levy Micro to Macro lunasti paikan maamme eturivin pianistina ja säveltäjänä. Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta. Levy on saanut huomiota myös Britanniassa, jossa jazzmedia Ukvibe jazz culture valitsi levyn syksyn parhaaksi jazzlevyksi eurooppalaisten ja amerikkalaisten uutuuksien joukosta.

Sävellyksissä muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys.

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina.

Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija - kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

”Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.” - Pauli Kallio, Soundi

“Joonas Haavisto tuo tyylillisesti mieleen Keith Jarrettin sekä Brad Mehldaun. Skandinaavinen viileys sekä tarttuvat melodiat kuuluvat Haaviston vahvuuksiin.” - Jazz Life, Japan

 

Joonas Haavisto - piano

Antti Lötjönen - basso

Joonas Riippa - rummut

Lisätiedot:

Joonas Haavisto, johaavis@gmail.com, 0503746476

www.joonashaavisto.com

 

Kommentoi