Siirry pääsisältöön

We Jazz Records julkaisee Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen uuden live-albumin tänään

entry-image

We Jazz -festivaalilla, Porvoo Jazz Festival -tapahtumassa ja G Livelab Helsingissä livenä taltioitu albumi on saatavilla tänään CD:nä ja digitaalisesti, tuplavinyyli ilmestyy maaliskuun lopussa. Timo Lassy & Teppo Mäkynen juhlistavat uutta julkaisuaan esiintymällä tänään striimikonsertissa Koko Jazz Clubilla. 

Tenorisaksofonisti Timo Lassyn ja rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen odotettu tupla-albumi Live Recordings 2019-2020 julkaistaan tänään CD:nä ja digitaalisesti. Kahden vinyylin gatefold-kansin varustettu versio ilmestyy puolestaan 26. maaliskuuta. Vuosina 2019 ja 2020 livenä äänitetyt kappaleet esittelevät pitkäaikaisten soittotoverusten ainutlaatuisen keskinäisen dynamiikan ja kyvyn luoda hetkessä mieleenpainuvia, laajoja äänimaisemia. Monisävyisen julkaisun ensiesitti Soundi, ja juttu sisältää Lassyn ja Mäkysen kommenttiraidan. Tuoretta julkaisua juhlistetaan tänään 19.2. Koko Jazz Clubilta suorana striimattavan konsertin muodossa. 

Live Recordings 2019-2020 -albumi on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluissa: http://kud.li/wjcd32

Tuore albumi on jatkoa kaksikon kahden vuoden takaiselle debyyttilevylle, joka sai hurmioituneen vastaanoton niin meillä kuin muualla. Studioalbumi valittiin mm. Jazz Album Of the Year -listalle britti-DJ Gilles Petersonin arvostetussa Worldwide Awards -gaalassa. Uutta live-levyä hehkuttaa mm. brittilehti The Wire, jonka toimittaja Daniel Spicer kirjoittaa albumin olevan "todiste siitä, että tenorisaksofonin ja rumpujen muodostama duo on yksi jazzin loputtomasti uusiutuvista kokoonpanoista". Spicer myös vertaa Lassya ja Mäkystä genren suuruuksiin, John Coltraneen ja Elvin Jonesiin "täydessä lennossa".  

Timo Lassy ja Teppo Mäkynen ovat soittaneet useissa kokoonpanoissa yhdessä jo The Five Corners Quintetin ja Teddy Rok Sevenin ajoista lähtien. Matkan varrella kummatkin ovat pokanneet Jazz-Emmat ja lisäksi Lassy palkittiin viime syksynä arvostetulla Yrjö-palkinnolla. Mäkynen on tullut vuosien varrella tutuksi lukuisista omista projekteistaan (3TM, The Stance Brothers ym.) ja Mäkysen luovaa rumputyöskentelyä on kuultu mm. Timo Lassy Bandin, Verneri Pohjola Quartetin, Aki Rissanen Trion ja Jukka Eskola Soul Trion riveissä. Mäkynen on meritoitunut myös tuottajana ja uusi live-albumi Live Recordings 2019-2020 onkin "Teddy Rokin" tuottama sekä miksaama.

Timo Lassy & Teppo Mäkynen juhlistavat uutta albumiaan esiintymällä tänään, perjantaina 19.2. suorana striimattavassa konsertissa Helsingin Koko Jazz Clubilla.

"Proof here, from two leading lights of the Finnish scene, that the tenor sax and drums duo remains one of the most enduring and endlessly renewing configurations in jazz."
– Daniel Spicer / The Wire

""Listen to the riff-heavy groove of ‘Calling James’. You might want to turn the volume up for this one!"
– CF Smith / TwistedSoul

"Levymerkki We Jazz on laadukkaan jazzmusiikin tae myös vuonna 2021."
– Jukka Hätinen / Rumba

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Live Recordings 2019-2020
We Jazz Records 2LP/CD/digi (WJLP32/WJCD32)
julkaisupäivä: 19.2.2021 (CD & digi) & 26.3.2021 (2LP)

1. Fallow (live) / 2. Zomp (live) / 3. Liberty (live) / 4. Hypno (live) / 5. Aero (live) / 6. Kobi (live) / 7. Solution Black (live) / 8. Ecru (live) / 9. Telemagenta (live) / 10. Calling James (live)

Timo Lassy & Teppo Mäkynen 
Timo Lassy, tenorisaksofoni / Teppo Mäkynen, rummut

Sävellykset: Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Tuotanto ja miksaus: Teppo Mäkynen "Another Rok Solid Production"
Äänitetty livenä: We Jazz Festival, Porvoo Jazz Festival & G Livelab Helsinki
Live-äänitykset: Juho Luukkainen & Kimmo Antikainen
Masterointi: Pauli Saastamoinen
Design: Matti Nives

Timo Lassy & Teppo Mäkynen live:
Pe 19.2.2021 klo 18
Koko Jazz Club -striimikonsertti (Hämeentie 3, Helsinki)
Liput ja lisätiedot: http://bit.ly/3aAx9hr

http://timolassy.com
http://facebook.com/timolassy
http://instagram.com/timolassy
http://facebook.com/teddyrokofficial
http://instagram.com/teppomakynen
http://wejazzrecords.bandcamp.com/album/live-recordings-2019-2020

#wejazzrecords

Kommentoi