Siirry pääsisältöön

We Jazz 2013 dokumentoidaan joukkorahoituksella

entry-image

Tiedotteen otsikko ei välttämättä pidä paikkaansa, mutta We Jazz uskoo "jazzin kiinnostavan". Toteutuessaan dokumenttipaketti pitää sisällään We Jazz 2013 -dokumenttielokuvan, 3D-konsertin nauhoituksen, valokuvalehden ja We Jazz 2014 -ennakkojulisteen. Projekti toteutetaan Mesenaatti-sivuston kautta rahoitusajanjaksonaan 12.–29.6.

Joulukuussa järjestetty viikon mittainen We Jazz 2013 -tapahtuma dokumentoidaan joukkorahoituksen voimin. Tapahtuman järjestänyt helsinkiläinen luova toimisto We Jazz on lanseerannut Mesenaatti-sivuston kautta joukkorahoitusprojektin, jolla on aikomuksena kerätä rahoitus dokumenttiprojektin toteuttamiseen. Yleisöllä on aikavälillä 12.–27.6. mahdollisuus ennakkotilata DVD:n, CD:n, noin 100-sivuisen lehtijulkaisun ja tulevan joulukuun We Jazz -tapahtuman ennakkojulisteen sisältävä paketti, joka rahoituksen toteutuessa toimitetaan syyskuussa. Mesenaatti-palvelun logiikan mukaisesti projekti toteutetaan ainoastaan rahoitustavoitteen täyttyessä. Muussa tapauksessa rahat palautuvat tilaajille.

We Jazz 2013 -dokumenttipakettiin kuuluu kansainvälistä suosiota saavuttaneesta hittielokuvastaan Tavarataivas tunnetun ohjaaja Petri Luukkaisen tapahtumaa käsittelevä dokumenttielova (DVD), We Jazz Loft Sessions -trion eli Teppo Mäkysen, Aki Rissasen ja Abdissa Assefan musiikkia 10.12. Kuudennella linjalla järjestetystä 3D-konsertista (CD), sekä Miikka Pirisen ja Maarit Kytöharjun valokuvia ja M.A. Nummisen Aleksanterin teatterissa 9.12. esittämän jazz-aiheisen heksametrirunon sisältävä noin 100-sivuinen lehti. Lisäksi mukana on We Jazz 2014 -ennakkojuliste. Sekä Luukkaisen elokuvassa että Pirisen ja Kytöharjun valokuvissa painotus on vahvasti tapahtuman vallitsevassa tunnelmassa ja lavan ulkopuolisissa tilanteissa. Haastatteluissa esiintyvät niin artistit kuin tapahtuman tekijätkin. Olemassa oleva materiaali julkaistaan tällä erää vain rahoitusprojektin toteutuessa.

"Ensimmäinen joulukuinen jazzviikkomme oli menestys ja onneksemme lähipiiriimme kuuluu taitavia tekijöitä, jotka halusivat olla dokumentoimassa hanketta", kertoo We Jazz Oy:n toimitusjohtaja Matti Nives. "Laadukasta materiaalia on paljon, mutta sen koostamiseen ja julkaisuun tarvitaan paitsi budjettia, myös hyvä syy. Siksi päätimme antaa yleisöllemme mahdollisuuden päättää kiinnostaako asia niin paljon, että hankkeeseen kannattaa ryhtyä. Tärkeänä näkökulmana on tässä ajassa koettavan dokkarielämyksen ohella vuoden 2013 tapahtumien tallentaminen tulevaisuutta silmällä pitäen. Lisäksi olimme itse joulukuussa jazz-utopiamme myötä melkoisessa festarihybriksessä, joten olisi hauska nähdä nyt tilanteen rauhoituttua ja yöunien tasaannuttua miltä meininki oikeastaan näytti."

Joukkorahoitettavan dokumenttiprojektin rahoitustarve on määritelty niin, että alin tavoite 10 500 mahdollistaa toteutuksen pienimmän mahdollisen budjetin mukaan. Kulut koostuvat mm. painokuluista, postikuluista, tekijänoikeusmaksuista ja tekijöiden palkkioista. Joukkorahoitusprojektin mahdollinen tuotto käytetään We Jazzin elävän musiikin toimintaan jatkossa. We Jazz 2014 järjestetään Helsingissä 8.–13.12.2014. Tapahtuman ohjelmistoa ja tapahtumapaikat julkistetaan kesän aikana.

We Jazz 2013 -dokumenttipaketti on ennakkotilattavissa Mesenaatti-sivuston kautta 29.6. asti: http://mesenaatti.me/we-jazz-2013/

Dokumenttiprojektin teaserivideo:

We Jazz 2013 -dokumenttipaketti
DVD: Petri Luukkaisen ohjaama We Jazz 2013 -dokumenttielokuva
CD: We Jazz Loft Sessions in 3D (Kuudes linja 10.12.2013)
lehti: Miikka Pirisen ja Maarit Kytöharjun valokuvia, M.A. Nummisen jazz-aiheinen heksametriruno
juliste: We Jazz 2014 -ennakkojuliste (A2)

Tilaushinnat:
DVD+CD+lehti+juliste / nouto Helsingistä 31,00 €
DVD+CD+lehti+juliste / postitus Suomessa 35,00 €
DVD+CD+lehti+juliste / postitus ulkomaille 39,00 €
elokuva+keikkatallenne / digilataus 12,00 €

Kommentoi